بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: مطالعه و کتاب خوانی مقدمه ورود به دنیای مهارت ها و دانایی ها است و خیلی از افراد از طریق آن توانستند ضمن رسیدن به مدارج بالا، در توسعه و رشد جامعه نیز مثمرثمر باشند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، طلاعات کتاب ها، موثق تر و درست تر از صحبت های شفاهی است، حرف های روزمره می تواند اشتباه و غلط باشد اما کتاب برای نشر و چاپ باید از مجاری مشخصی عبور کند و سپس منتشر شود و این درستی مطالب آن ها را بیشتر صحه می گذارد. در زمان حاضر جامعه ما بیشتر به فرهنگ شفاهی متکی است از همین رو کمتر به مکتوبات برای کسب اطلاعات و آگاهی توجه می کند.
گسترش فرهنگ شفاهی در جامعه می تواند روایت یک موضوع را به سرنوشت داستان یک کلاغ، چهل کلاغ تبدیل کند یعنی بیان صحت واقعه یک موضوع بین نفر نخست تا چهلم با تغییرات کلی روبرو شود. بنابر این وقتی کتاب را به عنوان منبع کسب اطلاعات و آگاهی خود انتخاب می کنیم دیگر حرف ها و صحبت های غیرموثق جایی در بین کتابخوان ها نخواهد داشت.
«خواندن؛ توانستن است» شعار سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که 4 تا 14 اردیبهشت ماه امسال در مصلای برگزار می شود، انتخاب شده است، موضوعی که این واقعیت را عیان و آشکار می سازد که اگر مطالعه کنیم توانایی و توانمندی انجام خیلی از کارها را خواهیم داشت و در غیر این صورت این مهارت ها کسب نمی شود. وقتی کتاب را به عنوان مرجع خود انتخاب می کنیم، این مقدمه رشد ما و جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، خواهد بود.
اما امروز کتاب با چنین اهمیتی، در جایگاه مناسبی در جامعه ما قرار ندارد. نرخ مطالعه در پایین ترین سطح خود بوده و مطالعه افراد بیشتر برپایه همان اطلاعات شبکه های اجتماعی است که می تواند خیلی از آنها ناقص و نادرست باشد، چون نشر دهنده آن ناشناس است و هیچ مسئولیتی نیز در قبال اطلاعات خود برعهده نمی گیرد. این شبکه ها پر از اطلاعات از این دست است، اطلاعاتی که به سرعت می آید و بدون تحلیل از جلو دیدگان مخاطبان عبور می کند و مخاطب فقط فرصت خواندن عنوان آن را پیدا می کند. همین اطلاعات مبنای قضاوت مخاطبان آن قرار می گیرد و همان داستان یک کلاغ، چهل کلاغ در مورد آن تکرار می شود.
شبکه های اجتماعی هرچند تحولات عظیمی در سرعت نشر اطلاعات و اخبار در جامعه بوجود آورده اند و اطلاعات و اخبار آن چندان گرفتار ممیزی نمی شود اما صحت آن می تواند بخاطر همان مساله ای که در بالا گفته شد یعنی ناشناس بودن منتشر کننده آن با تردید روبرو شود.
کتاب چرایی و چیستی یک واقعه و ماجرا را بیان می کند و به طور قطع از نظر بار اطلاعات و صحت مطلب، بالاتر از حتی رسانه ها و نشریات است و این اهمیت این رسانه قدیمی یعنی کتاب را می رساند. سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فرصت مغتنمی است که بار دیگر به اهمیت کتاب بیش از گذشته توجه کنیم تا جامعه و به ویژه کودکان و نوجوانان و نسل آینده بیشتر با اهمیت این رسانه آشنا شوند.
علی حبیبی/