آخرین مطالب

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب مطرح کرد:

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور مصاحبه، گزارش و یادداشت - نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: محمدرئوف قادری گفت:‌ استراتژی قانون‌گذار این بود که اقتصاد دولتی فضا را برای بخش خصوصی هموار کند تا اقتصاد ما این سمت کشیده شود. اما ازآنجاکه در درون اقتصاد دولتی، رانت وجود دارد این اتفاق رخ نداد».

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز به نقل از گسترش نیوز، بسیاری از کارشناسان و پیشکسوتان صنعت نمایشگاهی بر این باورند که فعالیت‌های نمایشگاهی علی‌رغم اینکه در خدمت صنایع مختلف هستند، هنوز به عنوان یک صنعت مستقل شناخته نشده و در واقع جایگاه اصلی خود را در اقتصاد ایران پیدا نکرده است. مهم‌ترین آثار صنعت نمایشگاهی در انتقال تبادل اطلاعات تجاری، سرمایه‌گذاری، شاخص رقابت‌بندی، ارتقای کمی و کیفی دیده می‌شود. کارشناسان این حوزه معتقدند که فعالان صنعت نمایشگاهی نیازمند تغییر نگاه‌های غلط نسبت به این صنعت هستند و تا زمانی که رویکردها و رویه‌های غلط تداوم داشته باشد با چالش‌های موجود مواجه خواهیم بود.

از طرفی صنعت نمایشگاهی کشور که متاثر از تحریم‌ها دوران سختی را سپری می‌کرد با شیوع ویروس کرونا در اواخر سال گذشته سال سختی را پشت سرگذاشت.

برخی از سایت‌ها هنوز و پس از گذشت بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور هنوز موفق به برگزاری رویداد نمایشگاهی نشده‌اند و ازاین‌جهت با ضرر و زیان فراوانی روبرو شده‌اند. یکی از این سایت‌ها، سایت نمایشگاهی شهر آفتاب است. این سایت که با هدف تاسیس بزرگ‌ترین نمایشگاه خاورمیانه ساخته شد مشکلات عدیده‌ای را پشت سر می‌گذارد.

در همین رابطه با محمد رئوف قادری، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب به گفتگو نشستیم.

عوامل تاثیرگذار بر صنعت نمایشگاهی

محمدرئوف قادری با بیان اینکه  صنعت نمایشگاهی کشور طی سال‌های گذشته از دو عامل بسیار مهم تاثیر گرفته است اظهار داشت:  «تحریم‌ها یکی از عوامل تاثیرگذار بر صنعت نمایشگاهی کشور است  و ازآنجاکه فعالیت‌های نمایشگاهی یک فعالیت اقتصادی بین‌المللی هستند از رویدادهای بین‌المللی و سیاسی، تاثیر می‌گیرند و متاسفانه تحریم‌ها موجب شده که حضور و فعالیت کشور ما در عرصه بین‌الملل بسیار کمرنگ شود».

وی در ادامه از شیوع ویروس کرونا به عنوان دومین عامل تاثیرگذار بر صنعت نمایشگاهی کشور یاد کرد و گفت: «شیوع این ویروس عملاً فعالیت‌های داخلی نمایشگاه‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار داد و موجب شد که برای مدت نزدیک به یک سال فعالیت‌های نمایشگاهی به اغما برود. به عبارتی می‌توان گفت شیوع این ویروس موجب رکود بی‌سابقه در حوزه نمایشگاهی کشور و تضعیف شدید نمایشگاه‌ها شد. ما با اعمال تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا به این نتیجه رسیدیم که برگزاری نمایشگاه‌های فیزیکی دستخوش تغییر شده است و ما ناگزیر هستیم که بسته به شرایط، تصمیم‌گیری‌های صحیح و متناسب داشته باشیم. از طرفی نیز ما به این نتیجه رسیدیم که باید راهکاری پیدا کنیم که صنعت نمایشگاهی کشور از بحران‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تاثیر نگیرد».

ضعفی بزرگ در صنعت نمایشگاهی

قادری افزود: «تاثیرپذیری مستقیم صنعت نمایشگاهی کشور از کرونا و تحریم‌ها ثابت کرد که ضعفی بزرگ در صنعت نمایشگاهی کشور وجود دارد. این موضوع به ما نشان داد که ما در حوزه سیاست‌گذاری دچار اشکال هستیم و سیاست‌گذاران حوزه نمایشگاهی و متولیان این صنعت توجهی به رسالت عظیم خود ندارند. متاسفانه سیاست‌گذاران در حوزه نمایشگاهی به سمت تصدی‌گری حرکت کرده‌اند. هنگامی‌که سیاست‌گذار مشغول تصدی‌گری می‌شود نمی‌تواند تحلیل درستی از اوضاع فعالیت مدنظر داشته باشد. وقتی تحلیل و ارزیابی درستی از این صنعت وجود نداشته باشد نمی‌توان برنامه‌ریزی درستی را ارائه داد».

مدیرعامل شهر نمایشگاهی با بیان این‌که بزرگ‌ترین چالش فعالیت‌های نمایشگاهی در کشور در حوزه سیاست‌گذاری است گفت: «ایران در خاورمیانه حدود یک قرن پیش، نخستین کشوری بود که در نمایشگاه بین‌المللی لندن حضور پیدا کرد و آن زمانی بود که برخی کشورها تصوری از نمایشگاه‌ها نداشتند. اما امروزه ما می‌بینیم که همان کشورها با سرعت سرسام‌آوری و با برنامه‌ریزی‌های صحیح و همچنین سیاست‌گذاری‌های منطقی و اصولی در سطح بین‌الملل، حرفی برای گفتن دارند اما فعالیت‌های نمایشگاهی در کشور ما به حاشیه رفته است؛ چراکه سیاست‌گذاران و متولیان اصلی برنامه‌ریزی برای حوزه نمایشگاهی وظیفه اصلی خود که سیاست‌گذاری برای این حوزه است را فراموش کرده و به حوزه تصدی‌گری ورود کرده‌اند».

ریشه اصلی بیماری اقتصاد ایران چیست؟

قادری با بیان این که متاسفانه اقتصاد کشور ما دولتی است بیان کرد: «همین موضوع ریشه اصلی بیماری اقتصاد ایران است. ما در بحث قانون، قوانین بسیار مدونی داریم. قانون، اقتصاد را به 3 بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم‌ کرده است. هدف از تدوین این قانون این بود که دولت در حوزه اقتصاد نقش خود را کمرنگ و فعالیت‌های خود را بیشتر معطوف به سیاست‌گذاری، مدیریت، برنامه‌ریزی و نظارت کند و عرصه را برای فعالیت بخش خصوصی باز کند. به نحوی می‌توان گفت که استراتژی قانون‌گذار این بود که اقتصاد دولتی فضا را برای بخش خصوصی هموار کند تا اقتصاد ما این سمت کشیده شود. اما ازآنجاکه در درون اقتصاد دولتی، رانت وجود دارد این اتفاق رخ نداد».

وی با بیان اینکه اشخاص زیادی طی دهه‌های گذشته از اقتصاد دولتی سوءاستفاده کرده‌اند گفت: «از طرفی شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی تبدیل به حیات خلوت دولت‌ها و محلی برای دادوستدهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی دست‌به‌دست شدن قدرت شده‌اند. در بسیاری از مواقع مشاهده ‌شده که در کشور ما، متاسفانه قدرت تحت تاثیر اراده‌های پشت پرده شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی جا به جا شده است. در دنیای سیاست و مدیریت جهانی امروز قدرت و ثروت با یکدیگر عجین شده‌اند. این دو موضوع به‌ندرت با یکدیگر عجین می‌شوند مگر در اقتصاد دولتی که عموماً در این اقتصاد قدرت و ثروت یکدیگر را پشتیبانی می‌کنند. وقتی‌که به حوزه‌های سیاسی و اجتماعی رجوع می‌کنیم می‌بینیم که هدف فعالیت‌های تمام احزاب، گروه‌های سیاسی و شخصیت‌های فعال در جامعه مدنی فقط رسیدن به قدرت است. حال هنگامی‌که این قدرت و ثروت در اختیار یک رانت، آن هم رانت حکومتی قرار می‌گیرد به‌طورقطع امکان رقابت به صفر خواهد رسید. به عبارتی می‌توان گفت در این شرایط ما نمی‌توانیم شاهد رقابت جدی بخش خصوصی با بخش دولتی باشیم. چراکه دست بخش خصوصی به‌جایی بند نیست و بخش دولتی از رانت ایجاد شده با ابزار حاکمیت استفاده می‌کند. اگر هم رقابتی میان این دو بخش شکل بگیرد قطعاً رقابتی غالب و مغلوب خواهد بود».

مدیرعامل شهر نمایشگاهی آفتاب افزود: «این موضع سبب می‌شود که اقتصاد ما رشد نکند و تحت‌تاثیر تحریم‌ها به اقتصادی بیمار تبدیل شود. حال اگر این اقتصاد در ید بخش خصوصی بود ما به راحتی می‌توانستیم از تحریم‌ها گذر کنیم. چراکه تحریم‌ها نمی‌توانند بخش خصوصی ما را هدف قرار دهند. تاکنون هر سازمان، شرکت یا فردی تحریم شده بدون شک به دلیل داشتن فعالیت‌های اقتصادی در حوزه دولتی بوده است. یعنی به نوعی تحریم‌ها توانستند اقتصاد وابسته به دولت را هدف قرار دهند».


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور