آخرین مطالب

تمرکز شورا بر توسعه منطقه‌ای

تازه‌ترین نشست شورای گفت‌وگوی اتاق ایران برگزار شد اخبار انجمن، اتاق ها و تشکل

تازه‌ترین نشست شورای گفت‌وگوی اتاق ایران برگزار شد

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز:  رئیس اتاق ایران در تازه‌ترین نشست شورای گفت‌وگو که به تقدیر از 5 شورای گفت‌وگوی استانی برگزیده در 6 ماه اول سال 99 اختصاص داشت، از فاصله بین جایگاه فعلی بخش خصوصی در اقتصاد با جایگاه واقعی آن، انتقاد کرد و گفت: هنوز این باور وجود ندارد که دولت بدون بخش خصوصی قادر به تحقق توسعه اقتصادی نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز به نقل از اتاق ایران، غلامحسین شافعی در یکصدودومین نشست شورای گفت‌وگو، تمرکز بر توسعه منطقه‌ای را یکی از اولویت‌های شورا در سال 1400 عنوان کرد و گفت: لازم است ظرفیت‌های استانی که تا به امروز ظهور نکرده‌اند را به کمک تعامل سازنده بین بخش خصوصی و قوای حاکمیتی، شناسایی کرده و برای تبلور آنها تلاش کنیم.

دبیر شورای گفت‌وگو و رئیس اتاق ایران ضمن قدردانی از وزارت کشور که یکی از فاکتورهای ارزیابی عملکرد استانداران را به برگزاری نشست‌های شورای گفت‌وگوی استانی معطوف کرده است، گفت: با وجود آنکه تأکیدات زیادی بر نقش بخش خصوصی در اقتصاد وجود دارد، هنوز این باور شکل نگرفته که دولت بدون بخش خصوصی نمی‌تواند به توسعه اقتصادی دست پیدا کند. عملکرد استان‌های کشور نشان می‌دهد که هنوز باور عمومی به بخش خصوصی وجود ندارد.

او همچنین برگزاری شورای گفت‌وگو در استان‌ها را یک عمل قانونی عنوان کرد و بی‌توجهی به آن را مصداق قانون گریزی دانست و اظهار امیدواری که در آینده شرایط و روند برگزاری این نشست‌ها در همه استان‌های کشور تقویت شود.

بر اساس اظهارات او، در 120 کشور دنیا نهاد شورای گفت‌وگو با عناوین مختلف اما هدفی یکسان وجود دارد. شافعی تصریح کرد: تعامل بین دولت و بخش خصوصی در کلیه این کشورها محفلی برای برنامه‌ریزی مسیر توسعه است. با توجه به این موضوع باید زمینه‌ای فراهم شود تا در سال آینده به طور جدی موضوع توسعه منطقه‌ای را در دستورکار قرار دهیم و ظرفیت‌های استانی که تا به امروز ظهور نکرده‌اند را به کمک تعامل سازنده بین بخش خصوصی و قوای حاکمیتی، شناسایی کرده و برای تبلور آنها تلاش کنیم.

تأمین مالی 1400 هزار میلیارد تومانی از بازار سرمایه در سال 1400

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و رئیس شورای گفت‌وگو در این نشست با نگاهی به دستاوردهای دوران انقلاب و توجه به لزوم تحقق نظام مشارکتی در کشور، گفت: شورای گفت‌وگو در چارچوب تعامل و مشارکت شکل گرفت و امروز خوشبختانه جایگاه و نقش مهمی به دست آورده است. دولت از دیدگاه‌ها و نظرات بخش خصوصی استفاده می‌کند و از سویی نظام پارلمانی پیشرفته‌ای داریم که قابل توجه است.

وزیر اقتصاد، بخش خصوصی امروز را بخشی مستقل توصیف کرد که با سهولت نقطه نظرات خود را با حضور در مجامع و نشست‌های مختلف، مطرح می‌کند. او گفت: در این زمینه به دستاوردهای خوبی دست پیدا کردیم که غیرقابل کتمان است.

دژپسند ادامه داد: امروز ایران از وابستگی مطلق به نفت رها شده و حجم صادرات غیرنفتی، گوی سبقت را از صادرات نفت خام ربوده است. سهم صادرات غیرنفتی از کل صادرات افزایش چشم‌گیری داشته و پیش‌بینی می‌شود این روند بعد از پایان تحریم‌ها نیز ادامه پیدا کند.

رئیس شورای گفت‌وگو با بیان این مطلب که آثار ناشی از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا با توان دولت و بخش خصوصی کشور به حداقل ممکن کاهش پیدا کرده است، گفت: هرچند فشارها و آثار مخرب تحریم را همگی حس کردیم، اما با تلاش کلیه ارکان نظام این فشارها و محدودیت‌ها را تا حد ممکن کاهش دادیم.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود به تأمین مالی بازار سرمایه کشور طی 10 ماه اول 99 اشاره و آن را برابر با 500 هزار میلیارد تومان برآورد کرد. به اعتقاد او سال آینده می‌توان این رقم را تا هزار و 400 هزار میلیارد تومان افزایش داد.

او یادآور شد: برای تحقق برنامه‌های دولت درباره بازار سرمایه لازم است به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که بازار پول و بازار سرمایه دوش به دوش هم جلو بروند و با یکدیگر هماهنگ عمل کنند.

گزارش عملکرد شوراهای استانی در 6 ماهه سال 99

در ادامه این نشست محسن عامری، مدیر دبیرخانه شورای گفت‌وگو ضمن تشریح مکانیزم ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌وگوی استانی از سال 1396 گفت: بدون شک طبق اصول مدیریتی برای توسعه و بهبود عملکرد هر حوزه، موضوع ارزیابی بسیار اهمیت دارد. در این بین تلاش شد تا به مرور شاخص‌های ارزیابی را از مسائل کمی به سمت موضوعات کیفی سوق دهیم.

او در ادامه به عملکرد 6 ماهه استان‌ها پس از تصویب دستورالعمل جدید پایش عملکرد شوراهای استانی اشاره کرد. بر اساس اظهارات عامری، استان‌های اصفهان و خوزستان به طور مشترک رتبه اول، خراسان رضوی و کرمان نیز به صورت مشترک، رتبه دوم و بوشهر رتبه سوم را بر اساس ارزیابی عملکرد 6 ماهه اول سال 99 کسب کردند.

بر اساس اظهارات عامری، نتایج ملموس حاکی از آن است که اهتمام وزارت کشور نسبت به برگزاری نشست‌ها بیشتر شده، دستگاه‌های اجرایی همکاری بیشتری دارند، تعداد جلسات افزایش یافته و تعامل منطقه‌ای شوراهای استانی نیز بالا رفته است.‌

تشکیل کمیته مشترک بین شورای گفت‌وگو و ستاد تسهیل

بابک دین پرست، معاون اقتصادی وزارت کشور نیز با بیان این مطلب که همکاری خوبی بین وزارت کشور و دبیرخانه شورای گفت‌وگو شکل گرفته و همراهی استانداران را در این حوزه شاهد هستیم، پیشنهاد داد: متأسفانه همواره اشتیاق به قانون‌گذاری و تصویب انواع بخشنامه‌ها در کشور وجود داشته است. در این راستا موضوع مقررات زدایی، یکی از وظایف قانونی است که به عهده شورای گفت‌وگو گذاشته شده است. از طرفی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نیز چنین وظیفه‌ای را به عهده دارد. در این ستاد، کمیسیون‌های تخصصی شکل گرفته و در حوزه‌های مختلف به شناسایی قوانین و بخشنامه‌های زائد می‌پردازند.

او پیشنهاد داد: از آنجایی که هم شورای گفت‌وگو و هم ستاد تسهیل در راستای بهبود محیط کسب‌وکار و شناسایی قوانین زائد و دست وپاگیر قدم برمی‌دارند، می‌توان کمیته‌ای مشترک بین آنها برای اجرای این دو وظیفه مهم تشکیل داد.

نگاهی به عملکرد شوراهای استانی برگزیده

در این بین عباس رضایی، استاندار اصفهان با تأکید بر اهمیت همدلی و وفاق بین بخش خصوصی و دولت و دیگر اعضای شورا تأکید کرد و گفت: بیش‌ترین تعداد جلسات شورا را برگزار کردیم و مصوبات خوبی داشتیم که 80 درصد آنها به نتیجه رسیده است.

او اظهار کرد: کرونا، کاهش بارندگی و رکود موجود در حوزه گردشگری، اقتصاد استان اصفهان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و در این رابطه مجموعه اقداماتی با همکاری ارکان و دستگاه‌ها دنبال شده است. همچنین سعی شده بر اساس مدل‌های خاصی در برابر این مشکلات مقاومت صورت گیرد.

رضایی خاطرنشان کرد: در این بین پیشنهادهایی برای ارتقای سطح صادرات استان تهیه شده و در اختیار دستگاه‌های مربوط قرار گرفته است.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، رویکرد این استان را ارتقای نقش‌آفرینی شورای گفت‌وگو در حل مشکلات استان و منطقه دانست و تصریح کرد: به باور استانداری خوزستان با همکاری و تعامل بین دولت و بخش خصوصی می‌توان مشکلات و چالش‌ها را برطرف کرد.

به اعتقاد او، برای پررنگ کردن نقش بخش خصوصی به فعالیت‌های فرهنگی نیاز است. نهادینه کردن این باور در بین بدنه مدیریتی دولت به تلاش و فرهنگ‌سازی نیاز دارد.

علی زینی‌وند، استاندار کرمان نیز تأمین مالی برای اجرای پروژه‌های عمرانی استان‌ها را یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود برشمرد و بی‌توجهی به ظرفیت‌های استانی را مورد تأکید قرار داد و گفت: متأسفانه برای تأمین مالی موردنیاز از بازار سرمایه فعلی استفاده نمی‌شود. باید زمینه استفاده از این بازار برای اجرای پروژه‌های استانی را مهیا کنیم. از طرفی، ظرفیت‌های استانی را فراموش نکنید. اندیشه‌ها و طرح‌های بسیار خوبی از اتاق‌های استانی به دست می‌آید که باید مورد توجه قرار بگیرند.

تلاش برای اقتصادی شدن چهره کشور در فضای بین‌المللی

عزت‌الله اکبری، رئیس کمیسیون صنعت و معدن مجلس نیز معتقد است: موضوع تفویض اختیارها به استان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد؛ به گونه‌ای که لازم نباشد برای یک تصمیم ساده منتظر تصمیمات مرکز ماند.

او اقتصادی شدن چهره کشور در خارج از مرزها را بسیار مهم خواند و ادامه داد: لازم است تمرکز ویژه‌ای روی دیپلماسی اقتصادی داشته باشیم. همچنین باید شورای گفت‌وگو در این رابطه وارد عمل شود و طرح‌هایی را به صورت پایلوت اجرا کند. به نظر استفاده از تجار خوش‌نام در هر بازاری به جای رایزنان بازرگانی که شاید ادبیات اقتصاد را مانند یک فعال اقتصادی نشناسند، کمک بیشتری به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کند.

این نماینده مجلس معتقد است: به جای دل بستن به تغییرات در دولت آمریکا و احتمال لغو تحریم‌ها، تقویت ساختارهای داخلی اقتصاد کشور را دنبال کنیم

اکبری تأکید کرد: در این راستا لازم است نگاه‌ها و رویکردها را نسبت به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان تغییر دهیم. نگاه‌های تشویقی را جایگزین تنبیه کرده و برای ارتقای سطح فعالیت‌های حوزه‌های مختلف اقتصاد مانند مالیات، بیمه و غیره یک بسته سیاستی منسجم و هماهنگ با یکدیگر تهیه و اجرا کنیم.

هماهنگی میان شوراها

فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان این نشست با بیان این مطلب که ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در حوزه رسیدگی به مشکلات حوزه فضای کسب‌وکار به صورت بنگاهی عمل کرده؛ اما شورای گفت‌وگو به صورت کلی‌تر تصمیم سازی می‌کند، گفت: بدون شک برای همکاری بین این بخش‌ها، راه‌های زیادی وجود دارد. در این راستا اثرات ناشی از همسوسازی دیدگاه‌ها و رویکردها بسیار اهمیت دارد. این موضوع را به خوبی درباره مسائل ارزی شاهد بودیم.

وزیر اقتصاد در پایان از استانداری اصفهان خواست روی موضوع تداخل و موازی کاری‌هایی که بین وظایف شورای گفت‌وگو و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وجود دارد، مطالعات لازم را انجام داده و گزارش آن را در اختیار دبیرخانه شورای گفت‌وگو قرار دهد.

در ادامه این نشست از استانداران و روسای اتاق‌هایی که رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند، تقدیر شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور