آخرین مطالب

همگام با هفته بیست و هشتمین هفته کتاب

از پیشنهاد معرفی ناشران کتاب‌ساز تا نمایشگاه مجازی کتاب دانشگاهی اخبار نمایشگاه - تازه های فناورانه، اقتصادی و اجتماعی

از پیشنهاد معرفی ناشران کتاب‌ساز تا نمایشگاه مجازی کتاب دانشگاهی

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: نزدیک شدن هفته کتاب، واکنش‌های متفاوتی را از سوی اهالی کتاب و نشر در پی داشته است، پیشنهاد معرفی ناشران کتاب‌ساز، برگزاری مجازی «هشتمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی» و تقدیر از اساتید و معلمان حوزه آموزش ادبیات داستانی، از جمله خبرهای امروز در این حوزه بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،از ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، عضو شورای سیاستگذاری هفته کتاب، با اشاره به اهمیت این هفته گفت: تاثیر این برنامه‌ها در این است که توجه اهل فکر و رسانه و خانواده‌ها را به سمت اهمیت کتاب جلب می‌کند، از سوی دیگر برای کسانی که با کتاب ارتباط دارند دلگرمی ایجاد می‌کند زیرا در این هفته از اهالی نشر و اهل قلم تقدیر می‌شود.

اسماعیل امینی گفت: اکنون در نظام اجتماعی و فرهنگی ما کتاب نخواندن افراد اصلا برای کسی اهمیتی ندارد و نظام تعلیم و تربیت و دانشگاه ما مبتنی بر این است که افراد می‌توانند چه تعدادی تست بزنند یا چند مقاله نوشته‌ و چاپ کرده‌اند و به کتاب اهمیتی نمی‌دهند.

وی تاکید کرد: برای تقویت و اثربخشی برنامه‌های هفته کتاب هر چقدر بتوانیم از رسانه‌های فعال مانند تلویزیون استفاده کنیم تا درباره کتاب صحبت شود می‌تواند تاثیرگذاری چند برابری داشته باشد به عنوان مثال انتشار یک کتاب، خبر مهمی است که می‌تواند برای مخاطب هم مهم باشد.

عضو شورای سیاستگذاری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با طرح این موضوع که امروز روزگار تسلط رسانه‌ها است، گفت: کتاب در این رقابت نمی‌تواند پا به پای آن‌ها بیاید زیرا کتاب یک رسانه خاموش است و در این میان اینکه به ناشران برتر توجه می‌کنیم کار خوبی است.

امینی در پایان گفت: پیشنهاد می‌کنم افرادی که در حوزه نشر کار بد منتشر می‌کنند هم در کنار تجلیل از ناشران حرفه‌ای باید معرفی شوند؛ ما ناشرانی داریم که کار بد چاپ می‌کنند و کتابسازی انجام می‌دهند زیرا این حرفه را به عنوان کسب و کار نگاه می‌کنند، به‌نظرم این افراد باید به جامعه معرفی شوند.

از اساتید و معلمان حوزه آموزش ادبیات داستانی تجلیل می شود

رئیس انجمن قلم ایران معتقد است یکی از اقدامات پایداری که در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و سالیان سال است که به آن پرداخته می شود، برگزاری مراسم هفته کتاب و تلاش برای ترویج کتاب و کتابخوانی در این هفته است.

محسن پرویز در گفت‌وگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اهمیت و تاثیر هفته کتاب بر فرهنگ کتابخوانی در کشور گفت: در دوره های مختلف نوع رویکرد فعالیت در هفته کتاب متفاوت بوده است، در برخی ایام برنامه های مفصل و موثرتری را شاهد بودیم و در برخی دوره ها هم این رویداد کم رونق تر برگزار شده است. اما در مجموع این اقدام، فعالیت پایدار و ماندگاری است که به عنوان یک اقدام مثبت و ارزشمند قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: در هر حال، طبیعی است که تاثیرگذاری فعالیت های مرتبط با این مناسبت در گسترش فرهنگ کتابخوانی به مقدار زیادی وابسته به نوع فعالیتی است که در این ایام اتفاق می افتد. چنانچه در مواردی که فعالیت های مفیدی صورت گرفته شاهد آن بودیم که رویکرد کلی جامعه به سمت کتاب و کتابخوانی حرکت کرده و اشتیاق و علاقه ای در بین مخاطبان موضوع و به ویژه جوانان و نوجوانان و گروه نخبگان جامعه پیش آمده است.

پرویز با تاکید بر اینکه پتانسیل های نهفته مثبت و خوبی در برخی تشکل ها مانند انجمن قلم وجود دارد، تصریح کرد: تعداد زیادی از نویسندگان در رده های سنی مختلف عضو انجمن هستند و این آمادگی را دارند که در گسترش و رونق کتابخوانی در سطح جامعه فعالیت کنند. از این روست که طرح و برنامه های بسیاری در انجمن مطرح می شود که این نشان دهنده پتانسیل های موجود در چنین انجمن هایی است. اما یکی از مشکلات اساسی که با آن مواجهیم، تامین هزینه برنامه هاست که فعالیت‌هایمان را دچار مشکل می کند.

وی همچنین درباره برنامه‌های انجمن قلم ایران در هفته کتاب گفت: در جلساتی که پیرامون فعالیت های قابل اجرا در هفته کتاب برگزار کردیم، در رابطه با چند مقوله صحبت و چند طرح مختلف برای هفته کتاب در نظر گرفته شد. برخی از این برنامه ها برای اجرایی شدن نیاز به زمان بیشتری دارند که تصمیم گرفته شد کلید آغاز کار آنها در هفته کتاب زده شود و برخی دیگر که طرح های اجرایی هستند نیز در این هفته برگزار خواهد شد.

به همین مناسبت، دو برنامه مشخص که تاکنون کمتر به آنها پرداخته شده در دستور کار قرار گرفت. یکی بحث تجلیل از منتقدان و دیگری بحث تجلیل از مدرسان حوزه داستان نویسی است. در حوزه داستان نویسی در سال های گذشته فعالیت های ارزشمندی انجام شده و شاگردان برجسته ای در این حوزه تربیت شده اند، اما در بسیاری مواقع این فعالیت ها دیده نشده است. از این رو، در نظر داریم در هفته کتاب با تقدیر از معلمان، اساتید و فعالان این حوزه، مشوق آنها برای ادامه مسیرشان باشیم و همچنین، در ترغیب دیگر افراد مستعد به قدم گذاشتن در این مسیر بکوشیم.

مهمترین کارکرد هفته کتاب توجه به علم و فرهنگ است

مدیرمسوول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی گفت: بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی در رسانه‌ها به خصوص در صداوسیما و فضای مجازی برای عموم جامعه ترویج و تبلیغ شود زیرا بهترین و مهمترین کارکرد این هفته توجه به موضوع علم و فرهنگ است.

سیدعباس حسینی‌نیک در گفت و گو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران جشن کتاب است، گفت: هفته کتاب مانند بقیه مناسبت‌ها کارکرد توجه عمومی به موضوع کتاب دارد، زمانی که می‌گوییم هفته سلامت یا هفته دفاع مقدس در واقع نوعی توجه دادن جامعه و مسوولان تصمیم‌گیرنده به یک موضوع خاص است.

وی با اشاره به اهمیت پیش‌بینی هفته‌ای با نام کتاب در کشور عنوان کرد: زمانی که می‌گوییم هفته کتاب یعنی به اهمیت کتاب در توسعه کشور و ارتقای سطح فرهنگ و دانش کشور باید توجه شود زیرا کتاب هنوز بهترین و رایج‌ترین وسیله انتقال علم و فرهنگ است و در این هفته سعی می‌شود به قداست، اهمیت و کارکرد کتاب توجه شود.

حسینی‌نیک ادامه داد: مسوولان نیز که در سطوح عالی کشور هستند باید در این هفته به مساله کتاب، مشکلات، اقتصاد و نقش کتاب در توسعه کشور توجه کنند و مسوولان برنامه و بودجه نیز به این موضوع توجه کنند که سرمایه‌گذاری در حوزه کتاب در سرفصل‌های هزینه نیست بلکه در سرفصل سرمایه‌گذاری است.

وی با بیان اینکه در هفته کتاب مسوولان حوزه بودجه و دولت باید به کتاب توجه کنند، گفت: این توجه امسال باید ویژه‌تر باشد و پیش‌بینی چنین تمهیداتی می‌تواند در هفته کتاب خبر خوش برای جامعه فرهنگی و علمی کشور باشد.

وی با اشاره به اقداماتی که باید در این مسیر انجام شود، توضیح داد: معتقدم فعالیت‌های حوزه‌ کتاب باید بیشتر از آن چیزی باشد که اکنون انجام می‌شود، امسال هم در تجربه بیست و هشتم هفته کتاب با مساله بیماری کرونا برخورد کردیم و امکان برگزاری جلسات به شکل فیزیکی نیست و پیشنهاد می‌کنم از همه ظرفیت‌ها استفاده شود تا اکنون که در دوره کرونا هستیم شاهد کم‌رونقی در حوزه کتاب نباشیم.

حسینی‌نیک در پایان در خصوص برنامه‌های انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در هفته کتاب گفت: برگزاری مجازی «هشتمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی» با مشارکت ناشران فعال در این حوزه، برگزاری مجازی «سومین همایش حقوق نشر» با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، رونمایی از سایت نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی و رونمایی از پرتال طرح «کتاب نوید سلامت» از فعالیت های انجمن در این هفته فرهنگی – ملی خواهد بود. 

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان ماه 1399 با شعار «دانایی؛ مانایی» برگزار می شود.

 
 



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور