بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: مطالعه خارج از کتاب درسی کمتر در میان تحصیل کرده ها و دانشجویان ایرانی رواج دارد و این مساله در روند آموزش، کسب توانایی و توانمندی های آنان تاثیر منفی برجا گذاشته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، سطح مطالعه بسیاری از دانشجویان در حد همان کتاب هایی است که استادان در کلاس های هر واحد درسی معرفی می کنند، در حالی که خیلی ازدانشجویان ممکن است همین یک یا دو کتاب معرفی شده استاد را هم مطالعه نکنند.
میزان مطالعه در جامعه ما در شرایط مناسبی قرار ندارد و اگر برای سایر مردم اشکال و ایراد کمتری دارد برای دانشجویان و تحصیل کرده ها، مطالعه نکردن یک نقص بزرگ محسوب می شود چون برای ادامه تحصیل و کسب دانش و مهارت های جدید، مطالعه روزانه یک ضرورت است.
به طور طبیعی همه کتاب ها و منابعی که استاد برای آمادگی یک یا چند واحد درسی به دانشجویان معرفی می کند، برای توانمندی در یک رشته و درس کافی نیست و لازم است دانشجویان کتاب ها و منابع دیگری نیز برای افزایش مهارت و دانایی خود تهیه و مطالعه کنند.
به نظر می رسد اهمیت کتابخوانی و مطالعه نه تنها در میان عامه مردم بلکه حتی در بین دانشجویان نیز احساس نمی شود در حالی که مطالعه و کتابخوانی از لوازم کسب آگاهی و دانایی است.
مطالعه صرف کتابهای درسی و دانشگاهی برای کسب توانمندی دانش آموزان و دانشجویان کافی نیست چون معمولا محتوای این کتاب ها دارای اطلاعات و دانش کافی نیست و از طرف دیگر در فرصت اندک کلاس ها، نمی توان خیلی از موضوعات را به فراگیران ارائه کرد.
همه افراد به ویژه دانشجویان برای مطالعه بیشتر، وقت و فرصت دارند اما داشتن برنامه منظم برای این کار از ضرورت های دستیابی به این مهم است. در کنار این برنامه ریزی، مطالعه کتاب های مفید در زمینه رشته تحصیلی و رشته های مرتبط از دیگر نیازهای دانشجویان است.
مطالعه از مهم ترین عامل کسب مهارت برای نوشتن و تالیف است. دانشجویانی که با مطالعه بیگانه هستند بطور قطع نمی توانند بنویسند و این عامل باعث می شود که نتوانند دانش و تجربیات و مهارت خود را به دیگران انتقال دهند. براساس آماری، دانشجویان روزانه به طور میانگین سه ساعت مطالعه می کنند که میزان مناسبی نیست.
خیلی از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی، برای انجام کار در رشته تحصیلی خود آمادگی کامل ندارند که یکی از مهم ترین دلایل آن نیز دوری از مطالعه است.
دانشجویان برای حضور در اجتماع و موفقیت در شغل و حرفه آینده خود نیازمند مطالعه و کسب تجربیات و دانش بیشتری هستند و این مهم از طریق مطالعه حاصل می شود.
یادداشت از: علی حبیبی