بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: سریال نون.خ که شب های نوروزی از شبکه اول سیما پخش می شود در واقع تلاش می کند با تفاوت هایی مضمون و فضای داستان مجموعه پایتخت که در سال های پیش از همین شبکه پخش شد را در اذهان مخاطبان زنده کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، نون.خ به کارگردانی سعید آقاخانی ساخته شده و او در این مجموعه برای دومین بار در آثارش به عنوان بازیگر اصلی ظاهر شده و تقریبا شباهت هایی با نوع بازی محسن تابنده در پایتخت دارد. نون.خ به تهیه کنندگی مهدی فرجی، کارگردانی سعید آقاخانی و بازی سعید آقاخانی، حمید رضا آذرنگ، هومن حاجی عبدالهی، فریده سپاه منصور و تعدادی بازیگران بومی کردستان و کرمانشاه تهیه و تولید شده است.سریال نون.خ در مناطق کردنشین و پایتخت در مناطق شمالی کشور تهیه شده و اغلب بازیگران هر دو سریال به لهجه محلی یعنی کردی (نون.خ) و مازنی (پایتخت) تکلم می کنند. نون.خ از نظر شمار صحنه های جذاب، دیدنی و شاد و همچنین نوع قصه پردازی و بازی سازی به پای مجموعه پایتخت نمی رسد و دستکم یک پله پایین تر از سریال سیروس مقدم قرار دارد. سعید آقاخانی که خود اصالتا کرد است پیش از این مجموعه های تلویزیونی مانند شب عید، بیمار استاندارد، دیگری، روزهای بد بدر، خروس، دزد و پلیس، نقطه سرخط، خوش نشین ها، راه در رو، زن بابا و عید امسال را کارگردانی کرده است.
آقاخانی که تاکنون 10 سریال برای تلویزیون ساخته در یازدهمین تجربه خود به یکی از مناطق کردنشین ایران رفته و معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی روز را از زاویه دید اهالی روستا به تصویر کشیده است. مردم این روستا هنوز زندگی جمعی با یکدیگر را فراموش نکرده اند و برای کارهای خود تصمیمهای جمعی میگیرند.
نون.خ نام مخفف نقش سعید آقاخانی در این سریال یعنی نورالدین خانزاده است. سریال در ژانر اجتماعی و طنز ساخته شده است و نورالدین خانزاده که محلی ها او را نوری خطاب می کنند صاحب یک کارگاه فرآوری تخمه آفتاب گردان است. روستاییان محصول تخمه آفتاب گردان خود را به نوری فروختهاند و نورالدین این محصول را به شخصی به نام میرزایی که در تهران زندگی میکند می فروشد تا به ترکیه صادر کند، اما میرزایی در این شرایط فوت می کند. کشاورزان وقتی از این خبر مطلع می شوند درصدد برمی آیند که پول خود را از نورالدین بگیرند در حالی که نوری پس از این واقعه متوجه می شود که میرزایی در زمان مرگ، اصلا پولی در بساط نداشته است.
تاکنون هفت قسمت این سریال 13 قسمتی روی آنتن رفته است، هرچند قسمت های پخش شده با صحنه های جذاب، دیالوگ های نشاط آور و متنوع برخوردار است اما نسبت به سریال پایتخت کمتر از جذابیت بهره مند است. مجموعه در قسمت های پخش شده پر از صحنه های کلیشه ای و تکراری مانند تخمه شکستن دسته جمعی محلی ها که معمولا در هر قسمت سریال چندین بار تکرار می شود، هست و این عمل کمکی نیز به پیشرفت و جذابیت اثر نمی کند. به طور طبیعی حرکات تکراری بازیگران، به چنین آثاری لطمه وارد می کند زیرا تماشاگر مجموعه های طنز غالبا به دنبال صحنه های کمتر تکراری و در عین حال دیالوگ ها و حرکت های جدیدتر و بدیع تر از بازیگر است.
نون.خ دارای لوکیش های مختلفی از خانه های زیبای روستایی تا رودخانه و فضای سرسبز کردستان و کرمانشاه است که منجر به جذابیت های بصری این اثر شده است. بیش از نیمی از بازیگران این سریال از همین منطقه انتخاب شده که این موضوع از ویژگی های این اثر حکایت می کند. بهرحال سریال نون.خ تا اینجای کار در قامت یک اثر متوسط ظاهر شده و برای قضاوت کامل این مجموعه باید به انتظار شب های آینده و پخش قسمت های بعدی آن نشست.
علی حبیبی/