آخرین مطالب

وبینار، دروازه آموزشی در عصر کرونا مقالات مرکز توانمندسازی و تسهیلگری رویدادها - وبینار و رویدادهای آنلاین

وبینار، دروازه آموزشی در عصر کرونا

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: در عصر کرونا که کسب و کارها مختل و حتی آموزش‌های ضروری از قبیل مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شده است، تکنولوژی «وبینار» جایگزین مناسبی برای آموزش از راه دور با حفظ فاصله فیزیکی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، روزگاری که ما در آن زندگی می‌کنیم، روزگار تلاش برای دستیابی به حداکثر از حداقل است؛ به عبارت دیگر، امروزه همه به دنبال افزایش بهره‌وری و کارآمدی و کاهش مشقت و فعالیت‌های اضافی هستیم، اینترنت یکی از آن ابزارهایی است که از زمان ظهور خود در این راستا کمک شایان توجهی به ما کرده است.

در واقع، بسیاری از پیشرفت‌های امروز بشر مرهون همین راحتی و در عین حال کارآمدی چندین برابری است که اینترنت برای ما به ارمغان می‌آورد. یکی از عرصه‌هایی که این ابزار و رسانه قدرتمند بر آن سایه افکنده، مبحث برگزاری و شرکت در همایش‌ها و سمینارهای مختلف است.

در واقع آنچه که پیش از این در قالب گردهمایی تعدادی از کارشناسان، مخاطبان و مسوولان یک حوزه مشخص و با عنوان «سمینار» برگزار می شد، امروزه با استفاده از فناوری اینترنت و فضای مجازی در بستر جدیدی با نام «وبینا» (سمینار مجازی) برگزار می شود.

وبینار چیست؟

وبینار مخفف اصطلاح Web-based seminar است که به معنی یک ارائه، سخنرانی، کارگاه یا سمینار مبتنی بر فضای وب است؛ وبینارها به صورت مجازی از طریق نرم‌افزارهای ویدیوکنفرانس اجرا می‌شوند، بنابراین یکی از روش‌های فوق‌العاده جذاب و پویا برای انتقال اطلاعات به مخاطبانی هستند که از لحاظ جغرافیایی در مناطق مختلف پراکنده هستند.

به زبان ساده، وبینار یک سمینار یا همایش است که به صورت اینترنتی برگزار می‌شود؛ لذا از طریق وبینار می‌توان بدون نیاز به اجاره فضا و حضور فیزیکی، یک جلسه مجازی را با گروهی از حاضرین برگزار کرد.

از طرف دیگر، مخاطب نیز بدون نیاز به ترک منزل یا هر جایی که حضور دارد می‌تواند با استفاده از رایانه یا لپ‌تاپ یا حتی گوشی موبایل خود در وبینار شرکت کند.

وبینارها در اغلب موارد با امور تجاری و کسب‌وکار مرتبط هستند و از آن‌ها به عنوان یک تاکتیک در راستای تقویت اعتبار یا گسترش رابطه‌ها استفاده می‌شود. در عین حال، به خصوص اگر یک تیم کاری بین المللی داشته باشید می‌توانید به جای برگزاری جلسات گروهی داخلی شرکت‌تان به صورت فیزیکی، وبینار برگزار کنید.

برای ارائه دهندگان وبینار، دسترسی به اینترنت، وب کم، هدست و سیستم میزبان وبینار ضروری و مهم است. البته اگر از طریق نیما اقدام به برگزاری وبینار کنید، ما می‌توانیم پیاده سازی بخش میزبانی را به صورت کامل برعهده بگیریم. به این صورت دیگر شما دغدغه ای در این حوزه نخواهید داشت و کلیه امور توسط کارشناسان ما مدیریت می‌شود.

مهم تر از همه لازم نیست که دانش فنی خاصی داشته باشید. اگر شما بتوانید از موتورهای جستجو استفاده کنید یا یک ویدئو را در آپارات و یوتیوب تماشا کنید، از عهده‌ی برگزاری یک وبینار هم برخواهید آمد.

با شیوع کرونا در ایران و به دنبال آن با اجرایی شدن فاصله فیزیکی و ضرورت پرهیز از حضور در جمع ها اعم از جلسات اداری و کنفرانس های خبری اهمیت استفاده از این کانال ارتباطی دو چندان شد و اکثر جلسات مهم از جمله شورای شهر تبریز و دیدار استانداران با مدیران کل از این طریق برگزار و دستورات لازم جهت امور اجرایی نیز صادر و تصمیمات نیز از این طریق گرفته می شود.

اخیرا شورای شهر تبریز به دنبال کرونایی شدن یکی از اعضا و همچنین شهردار این شهر، جلسات اش را بر بستر وبینار برگزار و مصوباتی نیز ارایه کرد.

مزایای وبینار چیست؟

از جمله مزایای وبینار در ارتباط با مخاطب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وبینار نه تنها امکان تعامل بهتر و بیشتر بین میزبان و حاضران و همچنین بین حاضران با یکدیگر و ایجاد و تقویت رابطه‌های بهتری را میسر می‌کند؛ بلکه می‌توان بر مبنای بازخوردهای دریافتی، وبینار جاری و جلسات آتی را بهبود بخشید.

امکان به اشتراک گذاشتن و نمایش صفحه نمایش رایانه شما و همچنین وب‌کم‌ برای ارتباط چهره به چهره بهتر با مخاطبان در وبینار وجود دارد.

امکان طرح سؤال از سوی مخاطبان و پاسخگویی فوری و همچنین شرکت در نظرسنجی که روش مؤثری برای حفظ و تقویت توجه حاضرین در طول وبینار محسوب می‌شود.

هر وبینار را می‌توان ضبط کرد و بعدا به عنوان یک محصول دیجیتال ( مثلا یک کلاس یا کارگاه آموزشی ) در راستای اهداف دیگر به کار برد.

با حذف بسیاری از هزینه‌های جانبی اضافی مانند هزینه پذیرایی، هزینه‌های امنیتی و موارد مشابه، با برگزاری وبینار می توان متحمل هزینه‌های کمتر شد. به علاوه، معمولا برای برگزاری سمینار به هماهنگی با برخی نهادهای ذی‌ربط نیز نیاز است که برگزاری وبینار محتاج چنین هماهنگی‌هایی نیست.

به دلیل نبود محدودیت در فضا می‌توانید در هر وبینار شرکت کنندگان بسیار بیشتری داشته باشید.

یادگیری بر بستر وبینار بیشتر از کلاس فیزیکی است

برگزار کننده یکی از کلاس های آنلاین بر بستر وبینار در گفت و گو با ایرنا، مزایای کلاس های آنلاین بر بستر وبینار را بر اساس مقالات نوشته بیشتر و بهتر از حضور در کلاس فیزیکی ذکر کرد و گفت: قبل از کرونا بستر وبینار چندان مورد توجه نبود چون هنوز ظرفیت آن برای مردم شناخته شده نبود.

ابوالفضل ایرانی با بیان اینکه کیفیت کلاس های وبینار از کلاس های حضوری بیشتر است، اظهار کرد: در ایام نوروز و قرنطینه کرونا کلاس فتوشاپ را با حضور 60 کاراموز برگزار کردم و یادگیران هم اظهار رضایت داشتند و در آزمون ها هم خوش درخشیدند.

وی مزایای کلاس های وبینار را پایین بودن هزینه ها و تمرکز یادگیری عنوان کرد و گفت: اگر وبینار نبود هزینه ها 10 برابر می شد و من بخاطر پایین بودن هزینه ها برخی کلاس ها را رایگان برگزار کردم.

مجری کلاس های وبینار در تبریز نبود زیرساخت ها و پایین بودن زیرساخت را از جمله معایب و عدم گرایش عموم به این نوع کلاس ها ذکر کرد و افزود: به خاطر این که دوره های آنلاین در ایران فقط توسط دو سایت معتبر برگزار می شود به دلیل ترافیک زیاد سایت ها نمی توانند پشتیبانی کنند.

ایرانی در مورد استفاده از این تکنولوژی در برگزاری کلاس های درسی به خاطر تعطیلی مدارس نیز گفت: با توجه به تعطیلی مدارس این نرم افزار فرصت خوبی برای تداوم اموزش است اما چون هنوز معلمان ما در مورد استفاده از این نرم افزار دانش و آگاهی زیادی ندارند، فعلا عملی نیست.

کرونا توفیق اجباری برای استفاده از وبینار

مژگان یوسف‌زاده یکی از کاربرانی که از این تکنولوژی در طول ایام قرنطینه خانگی استفاده کرده و نرم افزار مورد علاقه اش را نیز یاد گرفته است، مورد مزایای استفاده از این تکنولوژی آموزشی به ایرنا گفت: در اینستاگرام یک صفحه تبلیغ آموزش فتوشاپ دیدم و با توجه به نیازم ثبت نام کردم؛ ابتدا برخی دوره های کوتاه مدت را به منظور جذب مشتری رایگان برگزار می کردند که بعدها دوره تکمیلی و یا پیشرفته آن را پولی برگزار کردند.

وی افزود: من در ایام عید که خانه نشین بودم و کار و سرگرمی چندانی نیز نداشتم و از طرفی به یادگیری این نرم افزار به منظور پیشرفت شغلی ام و علاقه شخصی نیاز داشتم، در این دوره آموزشی از طریق وبینار شرکت کرده و آموزش های مورد نیازم را یاد گرفتم.

یوسف زاده با بیان اینکه آموزش ها به صورت آنلاین و هفته ای سه روز و هر روز یک ساعت بود، خاطرنشان کرد: از جمله مزایای این دوره امکان پرسش و پاسخ و رفع اشکال بود و من از دوره ها راضی هستم، بعد از اتمام دوره ها آزمونی نیز به صورت  آنلاین برگزار شد و در پایان دوره گواهینامه شرکت در آموزش‌ها صادر شد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه آثار جشنواره مد و لباس در بیرجند برپا شد

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور