تشریح برنامه های جشنواره عکس و فیلم کوتاه "شهر آماده"
در این جشنواره حرف تان را بدون سانسور بزنید!
جشنواره و مسابقات
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: جشنواره عکس و فیلم کوتاه «شهر آماده» به دبیری سیف الله صمدیان و با تمرکز بر بحران های سالهای اخیر و تاسیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،سیف الله صمدیان در نشست خبری این جشنواره که صبح دوشنبه 3 آذرماه با حضور محمدی مشاور شهردار تهران و رضا کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران به صورت آنلاین برگزار شد، بیان کرد: حضورم در این جشنواره بخاطر حضور 40 سال گذشتهام در حوزه عکس، فیلم و دیدن اتفاقات تلخ و شیرینی بوده است و اینکه بیش از 18 سال درگیر برگزاری جشن تصویر سال هستم.
او خاطرنشان کرد: ما فکر کردیم در این جشنواره زیباتر و اصولیتر این است که به موجودیت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران که همزمان با زلزله بم راه اندازی شد، بپردازیم. اگرچه در این چند سال با بحرانهای زیادی روبرو بودیم بنابراین اگر زودتر این سازمان تاسیس شده بود، شاهد اتفاقهای بهتری بودیم.
او ادامه داد: برنامهریزی ما براین اساس است که امسال از شروع فعالیت این سازمان یعنی پنج دی ماه دریافت آثار را آغاز کنیم، یعنی عکسهایی که از هر کدام از بحرانهای چند سال اخیر مثل زلزله، سیل یا پلاسکو رخ داده و نیز فیلمهای کوتاه که تا 15 دقیقه تهیه شدهاند، میتوانند در جشنواره شرکت کنند و بخش آماتور و حرفهای هم نداریم.
صمدیان همچنین تاکید کرد که داوری آثار توسط افراد حرفهای انجام میشود که شامل محمود کلاری، اسماعیل عباسی، ساعد نیکزاد، نرگس آبیار و ساتیار امامی خواهد شد.
به گفته وی زمان شروع ارسال آثار از هفتم آذرماه خواهد بود و آخرین مهلت ارسال آثار هم جمعه پنجم دی ماه است. او تاکید کرد که علاقه مندان شرکت در این جشنواره حالت بحرانی به خود بدهند، چون این تاریخ اصلا تمدید نمیشود. به این ترتیب داوری آثار روز 10 دی خواهد بود و 30 دی هم همزمان با حادثه پلاسکو روز اعلام نتایج است.
در این جشنواره به 10 نفر عکاس برتر هر کدام دو میلیون تومان، جایزه ویژه سه میلیون تومان و جایزه ویژه گروه "دوام" که آماتور هستند، نیز سه میلیون تومان اهدا میشود. در بخش فیلم هم به پنج برگزیده هر کدام سه میلیون تومان تعلق میگیرد.
در این نشست همچنین محمدی، مشاور شهردار تهران هم با اشاره به بحران کرونا بیان کرد: با توجه به اینکه این جشنواره در بستر شهر تهران برگزار میشود باید ابتدا از تغییر ریل گذاری مدیریت شهری سخن گفت و اینکه اگر قرار است شهر تهران با ریل قبلی مدیریت شود با توجه به کم شدن سرمایه های زیستی تهران، راه بی فرجامی خواهد بود. اگر قرار باشد همچنان آسمان و زمین تهران را برای مدیریت شهری و پرداخت حقوق کارکنان بفروشیم و برنامه های توسعه ای را پیش ببریم دیر یا زود با شکست مواجه میشویم، کمااینکه این شهر با نوعی اغتشاش در بحث ساخت و ساز و حوزههای زیرساختی روبرو است که حاصل همین مدیریت است و متعلق به یک فرد خاص هم نیست بلکه به یک الگوی خاص تعلق داشته است.
وی گفت: تغییر این رویکرد یعنی اینکه باید از منابع پایدار و عمومی شهر برای منافع عمومی استفاده کنیم، در این شرایط تغییر ریل یعنی به خواسته های مردم توجه بیشتری داشته باشیم. امروز در بحران کرونا شاید بزرگترین غایب در تصمیمگیریها همین نگاه های مردم باشد و باید پرسید چه شده که پس از یک سال نتوانستیم این بحران را تخفیف دهیم و هنوز از پشت لنز دوربین ها با هم صحبت میکنیم. البته این پاندمی جهانی است ولی در برخی کشورها تصمیمها، محدودیت ها و سیاستگذاریها هم به کنترل بحران کمک کرد و هم افراد کمتری آسیب دیدند. ولی در کشور ما شاید به دلیل غایب بودن نظرات جامعه مدنی تصمیمها از اینرسی بالایی برخوردار است. بحران بخصوص وقتی وسیع است نیاز به یک اجماع عمومی برای کنترل دارد و شهری می تواند آمادگی عبوز از بحران را پیدا کند که روی خود را به این نظرات باز کند.
او با اشاره به اینکه در شهر تهران تلاش میشود از نظر جامعه مدنی استفاده شود، افزود: این جشنواره قرار است همین نظرها و ایدهها را از مردم بگیرد و از حافظه تاریخی آنها در این بحران بزرگ استفاده کند.ریل جدید مدیریت شهری تهران آینده نگر است و وقتی راجع به سیستم های زلزله و کنترل سیلاب صحیت میکنیم یعنی از امروز برای آینده شهر هزینه میکنیم. این همکاری ها امیدی به آینده است و شهر را آماده خواهد کرد و چیزی که ثبت میکنیم فقط یک خاطره نیست بلکه با نمایش و توسعه آن دستاوردهایی برای مدیریت بحران خواهد داشت.
در ادامه کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز گفت: در کشوری زندگی می کنیم که هر سال با یک بحران جدی روبرو هستیم و هر 6-7 سال با یک زلزله شدید که اینها نشان میدهد باید آمادگی بیشتزی داشته باشیم و این امر هم مثل همه جهان بدون حضور مردم محقق نمیشود. باید مردم را از جنبه های گوناگون در این بخش آموزش داد اما ما خیلی با آنچه باید انجام شود، فاصله داریم.
او افزود: این جشنواره میتواند دیدگاه خالص مردم را نشان دهد و هیچ محدودیتی هم برای آن وجود ندارد . شاید از همین عکس و فیلم ها عمق یک بحران به مدیری نشان داده شود. در حال حاضر کرونا را داریم که از بحران عادی گذشته و به یک بحران شدید تبدیل شده اما راهکار یا همراهیای را که در همین موضوع از دل مردم بیرون آمده باشد، کم داریم. این جشنواره تریبون وسیعی است که مردم بدون سانسور حرف خود را مطرح کنند.
وی به یک گروه داوطلب 12هزارنفری در تهران اشاره کرد و گفت: این گروه فعالیتهای وسیعی را انجام دادهاند که جایزهای را در بخش دوام برای آن ها در نظر گرفتهایم.
در پایان این نشست پوستر جشنواره رونمایی شد و صمدیان درباره آن توضیح داد که برای تعیین نکردن موضوعی خاص و جهت ندادن به ذهنیت شرکتکنندهها صرفا به تصویر آژیر و هشدار خطر روی پوستر اشاره شده است.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ