بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: اساتید و کارشناسان جایزه جهانی کتاب سال ایران معتقدند با گذشت بیش از 28 سال از آغاز این جایزه، برای ادامه آن، نیازمند افقهای جدیدی هستیم؛ البته مولفههای انتخاب این جایزه مشخص است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، احمد علی حیدری در نشست بررسی و آسیب شناسی جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سابقه این جایزه جهانی که از سال 1372 سال آغاز شده است، گفت: در این بیست و هشت سال هزارو 750 کتاب داوری شد که یک هزارو 130 کتاب در مورد مطالعات اسلامی و 610 کتاب در حوزه مطالعات ایرانی بود.
وی با بیان اینکه در این مدت 260 اثر برگزیده اعلام شد، گفت: نویسندگانی از کشورهای مختلفی همچون آمریکا، آلمان، فرانسه، لبنان، مصر و سوریه برنده این جایزه شدند، در جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی این امکان فراهم شد تا نویسندگان و دانشمندانی که در حوزه مطالعات ایران و اسلام علاقمندند، حمایت شوند.
حیدری گفت: داوران این جایزه جهانی تلاش دارند تا کتابهایی که بدور از هر غرض ورزی و شائبه ای است، منزلت و جایگاه پیدا کند.
وی در خصوص کوشش هایی که سبب ارتقاء جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی میشود، اظهارداشت: تلاش داریم عرصه هایی را ایجاد کنیم که جایزه جهانی کتاب ایران وسعت بیشتر و جایگاه بهتر کسب کند. یکی از آنها می تواند به کارگیری و کمک از انجمن های علمی باشد که در این حوزه ها فعالیت می کنند.
وی در ادامه با اشاره به جایزه کتاب صلح در آلمان، گفت: این جایزه توانسته در طول سالیان گذشته معیارهای گسترده و متعددی را به عنوان معیارها و مولفه های جایزه در نظر بگیرد که بسیار جالب است؛ آیا زمان آن نرسیده جایزه کتاب جمهوری اسلامی نیز معیارهای بین المللی برای انتخاب کتاب برتر داشته باشد و به افق های دوردست نگاه کند.
نیازمند سایت اختصاصی برای جایزه جهانی کتاب هستیم
در ادامه سعید عدالت نژاد یکی دیگر از سخنرانان این وبینار در خصوص هدف جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: هدف این جایزه تشویق مولفانی است که در حوزه قلمرو ایرانی و اسلامی اثر خلق می کنند.
وی با بیان این که تعریف مشخصی از مولفههای مطلوب برای انتخاب کتاب برای ما وجود دارد، گفت: در این جایزه حمایت از مولفانی که این دانش را به نحو مطلوب جلو می برند مد نظر است البته تعریف ما از مطلوب ملاک است که ممکن است برای دیگران نباشد.
عدالت نژاد با بیان اینکه از سال 78 جزو داوران این جایزه جهانی کتاب بوده، گفت: انصافاً کتاب های انتخاب شده در این دوره قابل دفاع است و به ندرت در این مجموعه اثری غیر از این انتخاب شده است.
وی گفت: ممکن است ناشر مطرحی کتاب را منتشر کرده باشد اما به نظر ما مطلوب نباشد و یا مورد تایید نظام سیاسی کشورمان نباشد و بر اساس ملاحظات این کنار گذاشته شود.
وی افزود: جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ملاحظاتی نیز برای انتخاب دارد ممکن است اثری که رویکرد خاصی دارد مثلاً به بنیاد گرایی شیعه پرداخته موضوع خوبی باشد اما آنچه مد نظر ماست که اثر بی دردسر باشد. در کل مجموعه آثار خوب که در عین حال خنثی در فهرست آثار مورد نظر ما قرار می گیرد.
عدالت نژاد با اشاره با انتقاد به نحوه انتشار اخبار جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: رسانه ها تنها به دنبال تیتر کردن حاشیه ها هستند و به صورت جدی و تخصصی نتایج را مطرح نمی کنند و تنها به اعلام نتایج کلی اکتفا می کنند.
وی درباره موضوع دیگر برای اطلاع رسانی جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: این جایزه نیازمند سایت مجزا است؛ باید در این سایت فهرست افرادی که در سالهای گذشته جایزه گرفتند مشخص و ناشران و دیگر موضوعات مرتبط نیز در این سایت معلوم شود.
این کارشناس حوزه کتاب افزود: برای ارتقا این جایزه بهتر است مولفان برتر این امکان را داشته باشند که به ایران بیایند و مدتی در ایران به مطالعه و پژوهش بپردازند و همچنین برای ارتقا شان این جایزه حضور روسای جمهور هنگام اعطای جوایز اهیت زیادی دارد. همچنین تقاضا می کنیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات این جایزه حضور پیدا کنند و اصلاحات در آیین نامه این جایز منجر به ارتقا جایگاه آن شود.
کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عنوان یک جایزه نیمهدولتی ایرانی است که هر ساله در بهمن ماه توسط خانه کتاب ایران و طی روزهای برگزاری آئینهای بزرگداشت انقلاب سال 1357 در این کشور (دهه فجر)، با تأیید نهایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر در بخشهای کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم کاربردی، هنر، ادبیات و تاریخ و جغرافیا اعطا میشود.
سی و هشتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی ایران، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ماه 1399 برگزار میشود.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ