بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: بنابر اعلام آکادمی سوئد، جایزه نوبل ادبیات سال جاری میلادی لوئیز گلوک، شاعر و نویسنده آمریکایی اعطا شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،از پایگاه اطلاع رسانی نوبل پرایز، جایزه نوبل ادبیات به عنوان یکی از جوایز مطرح ادبی در سطح جهان امروز برنده سال 2020 خود را شناخت و لوئیز گلوک/ Louise Gluck (متولد 1943) این جایزه را به خانه برد.
گلوک پیش از این نیز جوایز بسیاری از جمله جایزه پولیتزر را در سال 1993، جایزه بولینگن/ Bollingen را در سال 2001 و جایزه کتاب ملی آمریکا را در سال 2014 کسب کرده بود. لوئیس گلوک در سال 1968 با مجموعهشعر بچه اول (Firstborn) برای اولین بار پا به عرصه شعر و شاعری گذاشت و دیری نپایید که به عنوان یکی از شاعران برجسته در ادبیات معاصر آمریکا شناخته شد.
براساس یادداشت کوتاه آکادمی سوئد، جایزه نوبل ادبیات 2020 به خاطر لحن شاعرانه بینقص آثار او که با زیبایی ساده و بی آلایش خود موجودیت فردی را عالمگیر میکند، به گلوک اهدا شد.پاداش نقدی جایزه نوبل 10 میلیون کرون (یک میلیون و 100 هزار دلار) است که معمولا همراه با یک مدال و دیپلم افتخار طی مراسمی در استکهلم و اسلو به برندگان هر شاخه اعطا میشود؛ اما امسال به دلیل شیوع کرونا مراسم اهدای جوایز به صورت مجازی برگزار میشود و مدال و لوح از طریق سفارت به دست برنده خواهد رسید. اگر شرایط مهیا شود، برندگان به مراسم اهدای جوایز در سال 2021 دعوت خواهند شد.
آلفرد نوبل (1833 تا 1869) شیمیدان، مهندس، مخترع و تاجر سوئدی که برای کشف دینامیت و مالکیت کارخانه اسلحهسازی بوفور سوئد مشهور است؛ کمی قبل از مرگ در 27 نوامبر 1895 سومین و آخرین وصیتنامه خود را نوشت و در آن تمام اموال و منافع حاصل از آن را به اهدای پنج جایزه نوبل در رشتههای شیمی، فیزیک، زیست شناسی یا پزشکی، ادبیات و صلح اختصاص داد.
نوبل آکادمی سوئد را به عنوان مسئول تعیین برنده نوبل ادبیات و اهدای آن تعیین کرد. وی به طور خاص وصیت کرد این جایزه هر ساله به فردی اعطا شود که در یک سال گذشته شاهکارترین اثر ادبی را در بهترین شکل ارائه داده باشد.
با وجود صراحت وصیتنامه نوبل، اولین جایزه در سال 1901 و 5 سال بعد از درگذشت وی اعطا شد. این جایزه در سالهای 1914، 1918، 1965، 1940، 1941، 1942 و 1943 به دلیل نبود اثری درخور با مشخصات موردنظر، به کسی اهدا نشد. سال 2018 نیز بدون اعلام برنده نوبل ادبیات گذشت و جایزه این دوره سال بعد به طور مشترک با برنده سال 2019 اعلام شد.
آکادمی سوئد از اوایل سال 2018 با انواع رسواییها روبرو شد، ابتدا روزنامههای سوئدی به نقل از 18 زن ژان کلود آرنو (Jean Cluad Arnault) همسر کاتارینا فراستنسون (Katarina Frostenson) شاعر معاصر سوئدی و عضو آکادمی را به آزار جنسی و دو مورد تجاوز متهم کردند. اخباری نیز در مورد شفاف نبودن ارتباطات مالی باشگاه فرهنگی این زوج در شهر استکهلم و سوء استفادههای مالی آنها از منابع آکادمی منتشر شد. بعد از انتقادات فراوان در نهایت سارا دنیوس (Sara Danius) رئیس وقت آکادمی در ماه مه 2018 (اردیبهشت 97) اعلام کرد از وکلای آکادمی خواسته به این اتهامات رسیدگی کنند.
ادامه این وضع و سوگیری هر یک از اعضای آکادمی له یا علیه دو طرف ماجرا، موجب شد هشت نفر از 18 عضو آکادمی از شرکت در جلسات و تصمیم گیریها خودداری کنند. این در حالی است که بر اساس نظامنامه حضور 12 نفر از اعضا برای انتخاب فرد جدید لازم است و با وجود 10 نفر در آکادمی نه اتخاذ تصمیم های مهم ممکن است و نه پذیرش عضو جدید. در نهایت سال گذشته طی مراسمی، نوبل ادبیات سال 2018 و 2019 به ترتیب به اولگا تورکاچوک نویسنده، شاعر و کنشگر لهستانی و پیتر هاندکه نمایشنامهنویس، داستاننویس و مترجم اتریشی اهدا شد.
از معروفترین چهرههای ادبی جهان که نوبل ادبیات را در فهرست افتخارات خود دارند میتوان به ارنست همینگوی، جرج برنارد شاو، هرمان هسه، توماس الیوت، ویلیام فاکنر، آلبر کامو، ساموئل بکت، پابلو نرودا، هاینریش بل،گابریل گارسیا مارکز، تونی موریسون، گونتر گراس، ارنست همینگوی، اورهان پاموک، دوریس لسینگ، هرتا مولر، ماریو بارگاس یوسا و آلیس مونرو اشاره کرد.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ