بازرس انجمن صنفی غرفهسازان تهران در گفتوگوی اختصاصی با صمت مطرح کرد
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: رکود اقتصادی کشور از سویی و بیتوجهی دولت و مسئولان امر نسبت به اهمیت صنعت نمایشگاهی در این روزها دست بهدست یکدیگر داده تا شرایط را برای ادامه بقای این صنعت روز به روز سختتر کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،فعالان صنعت نمایشگاهی که با شیوع کرونا حدود 6 ماه است فعالیت خود را تقریبا به صفر رساندهاند، همچنان در انتظار حمایتهای دولت از این صنعت هستند، اما تاکنون این غوره به حلوا تبدیل نشده و انتظار به پایان نرسیده است. اما پیامدهای این بیتوجهی و غفلت نسبت به یکی از مهمترین ابزارهای توسعه صادرات که همان نمایشگاهها هستند، چه خواهد بود؟ چه آیندهای در انتظار صنعت نمایشگاهی و فعالان این حوزه است؟
خبرنگار صمت برای دریافت پاسخ این سوالات گفتوگویی را با هومن مشایخی، بازرس انجمن صنفی غرفهسازان تهران و یکی از ایدهپردازان جوان صنعت نمایشگاهی در کشور ترتیب داده است. صنف بزرگ غرفهسازان به عنوان پرجمعیتترین تشکل نمایشگاهی در کشور این روزها با ضرر و زیانهای متعددی روبهرو است.
مهمترین دغدغه فعالان صنعت نمایشگاهی
هومن مشایخی در ابتدای این گفتوگو با بیان اینکه در شرایط کنونی بقای صنفی مهمترین دغدغه فعالان صنعت نمایشگاهی است، تصریح کرد: هر مجموعه غرفهساز در طول یک ماه هزینههای زیادی را متقبل میشود. اکنون حدود 6 ماه است همه درآمدها به صفر رسیده است؛ بنابراین هر مجموعه نمایشگاهی اگر نتواند این هزینه را تامین کند، ناچار به تعطیل کردن شرکت خود خواهد شد. در همین راستا، بیشترین دغدغه از دیدگاه من بقای شغلی است. باید نسبت به این موضوع مطالعات و بررسیهای دقیقی انجام شود.
این کارشناس حوزه غرفهسازی ادامه داد: پس از گذشت 150 روز از زمانی که تمام سایتهای نمایشگاهی کشور به حالت تعطیلی درآمدند، در کل استانها شاهد برگزاری تعدادی رویداد تخصصی بودیم که البته همه آنها با انتقادات مختلفی روبهرو بوده است. اگر بخواهیم مهمترین مطالبات فعالان حوزه نمایشگاهها را مورد بررسی قرار دهیم آمارها نشان خواهد داد که برگزاری نمایشگاهها مهمترین مطالبه این فعالان در شرایط کنونی است. وی افزود: عدمبرگزاری نمایشگاهها موجب شده که نه تنها غرفهسازی تحتتاثیر قرار بگیرد، بلکه تمام مشاغل جانبی که پیمانکاران زیادی در آنها مشغول هستند به سمت مشاغل دیگر سوق داده شوند. در نتیجه این امر در آیندهای نزدیک نمایشگاهها با کمبود نیروی متخصص روبهرو خواهند شد، چراکه فعالان صنعت غرفهسازی وقتی وارد شغل دیگری میشوند که استرس و هیجانات به مراتب کمتری نسبت به غرفهسازی دارد عملا تخصصی که در طول سالیان متوالی حفظ کردهاند از صنعت نمایشگاهی خارج خواهد کرد.
بازرس انجمن غرفهسازان در ادامه گفت: دولت باید اجازه دهد این صنعت با رعایت پروتکلهای بهداشتی به فعالیت خود ادامه دهد و در نهایت وزارت بهداشت نیز در سطح نمایشگاهها نمایندگانی داشته باشد تا این موضوع را بررسی و رسیدگی کنند. ظاهرا دولت وجود صنعت نمایشگاهی را بهنوعی غیرضروری میداند این صنعت مورد ظلم واقع شده است، اگر بتوان پروتکلهای بهداشتی را در برگزاری نمایشگاهها رعایت کرد چه ایرادی دارد که نمایشگاهها با وجود افراد متخصص و بازدیدکنندگان محدود برگزار شوند؟
ستاد کرونا؛ یک سر و هزار سودا
مشایخی در ادامه با اشاره به اینکه رفتار ستاد مقابله با کرونا در قبال فعالیت بازار و ممنوعیت برگزاری نمایشگاهها رفتار تبعیضآمیز است، گفت: صنعت نمایشگاهی صنعتی است که چون صدایش به جایی نرسیده مورد ظلم واقعشده است. اگر همین شرایط ادامه داشته باشد متاسفانه آینده خوبی در انتظار صنعت نمایشگاهی نیست و چشمانداز زیبایی مقابلمان نخواهیم داشت. متاسفانه شرکتهای مشارکتکننده مجبور به بازاریابی و بازارسازی هستند و هزینههایی که برای نمایشگاهها کنار گذاشتهاند را وارد بخشهای دیگر میکنند و این روند موجب میشود که نهتنها ما امسال نمایشگاههای پر رونقی نداشته باشیم، بلکه شرکتها به این تصمیم فکر خواهند کرد که ما اصلا چرا باید در نمایشگاهها شرکت کنیم؟
مشایخی در ادامه گفت: حتی اگر تمام مسائل و مشکلات مربوط به صنعت نمایشگاهی که تحتتاثیر شیوع ویروس کرونا به وجود آمده هم در سال آینده حل شود، ما همچنان نمایشگاههای کمرونقی را در سال آینده شاهد خواهیم بود.
غفلت کامل دولت نسبت به صنعت نمایشگاهی
بازرس انجمن صنفی غرفهسازان تهران با بیان اینکه صنعت نمایشگاهی صنعت توانایی است، بیان کرد: این صنعت توانا اگر ببیند که راه درآمدزایی از یک سو بسته شده است در مقایسه با دیگر اصناف با سهولت بیشتری به سمت مشاغل دیگر تغییر مسیر خواهد داد. این تغییر مسیر موجب میشود که هم نیروی متخصص نمایشگاهی کمتر شود و هم در سالهای آینده برگزاری نمایشگاهها تحتتاثیر قرار بگیرد. شاید اگر نمایشگاه رسانههای اجتماعی قوی داشت و واقعا بهعنوان یک صنعت شناخته میشد تا این میزان مورد غفلت قرار نمیگرفت. مشایخی در پایان گفت: درحالحاضر کمتر کسی بر مشکلات و دغدغههای فعالان این صنعت توجه میکند؛ اگر دغدغه فعالان این صنعت در روزنامههای پر تیراژ و رسانههای پرمخاطب بازتاب داده میشد و حجم بیکاری و ضرری که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا بر این صنعت وارد شد بهدرستی منعکس میشد شاید این موضوع برای دولت نیز بیشتر نمود پیدا میکرد و دولت بیشتر در جریان قضایا، اتفاقات و مشکلات این صنعت قرار میگرفت.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ