بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا گفت: «برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا، از تست سرولوژی استفاده میشود که در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان 18 میلیون ایرانی یعنی حدود 20 درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند».
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،مردانی با اشاره به انواع تستهای استاندارد تشخیص کووید 19، اظهار کرد: «در این رابطه 2 دسته آزمایش عمده وجود دارد؛ آزمایش اول آزمایش مولکولی است که نمونه آن معمولا از مخاط حلق یا مخاط بینی گرفته میشود و بسته به اینکه از کدام نقطه گرفته شود درصد درستی و صحت آن متفاوت است. اگر از بینی و حلق گرفته شود تا 64 درصد تایید شده ولی اگر تنها از حلق و یا تنها از بینی گرفته شود بین 30 تا 34 درصد تایید شده است. اگر برای تشخیص بیماری از روش برونکوسکوپی استفاده شود میزان قطعیت آن بین 80 تا 90 درصد خواهد بود».
وی تست سرولوژی یا تست آنتی بادی را دومین تست در رابطه با تشخیص کووید ـ 19 ذکر کرد و افزود: «با استقرار ویروس در بدن، پروسه تولید آنتیبادی آغاز میشود و بالا رفتن میزان آنتی بادی IgG نشان دهنده افزایش ایمنی بدن نسبت به آن است، ولی هنوز به صورت قطعی مشخص نیست که با افزایش آنتیبادی IgG، این ایمنی تا چه زمانی خواهد بود».
وی با بیان اینکه تستهای سرولوژی روش خوبی برای مشخص شدن ابتلا یا عدم ابتلا محسوب نمیشود، ادامه داد: «تستهای سرولوژی تنها برای مقاصد اپیدمیولوژیک بیماری کرونا استفاده میشوند و برای تشخیص بیماری موثر نخواهد بود».
وی با اشاره به اهداف اپیدمیولوژیک تستهای سرولوژی گفت: «برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا، از این تست استفاده میشود که در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان 18 میلیون ایرانی یعنی حدود 20 درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند».
این فوق تخصص عفونی با بیان اینکه تستهای سرولوژی برای تشخیص بیماری استاندارد نیست، افزود: «مشکل این تستها این است که اگر IgG فرد مثبت شود، دچار تصور کاذب ایمنی در برابر بیماری میشود و پس از آن بدون رعایت اصول بهداشتی و یا پوشیدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به مسافرت رفته و یا در اجتماعات شرکت میکند که اقدام درستی نیست».
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مقالات منتشر شده در این رابطه اظهار کرد: «نتایج این مقاله نشان داده که میزان آنتی ادی IgG بهبودیافتگان بعد از 3 ماه کاهش پیدا میکند و بعد از 6 ماه مجددا از بین رفته و ایمنی بدن نسبت به کرونا قطع میشود. ولی این مسئله که بعد از نابودی آنتی بادی آیا فرد همچنان ایمن میماند یا نه هنوز مشخص نیست».
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ