آخرین مطالب

برگزاری یازدهمین میز ساخت داخل؛ صنعت مستربچ و کامپاند اخبار انجمن، اتاق ها و تشکل

برگزاری یازدهمین میز ساخت داخل؛ صنعت مستربچ و کامپاند

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: نهضت ساخت داخل به عنوان مهمترین رویکرد محوری برنامه‌های وزارت صمت، باهدف دستیابی به استقلال و خوداتکایی صنعتی، تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان، عمق بخشی به ساخت داخل با هدف تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری، بسترسازی برای تقویت و توسعه درون زائی و برون گرایی با برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل دنبال شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، به نقل از انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران، در جلسه ای که در روز سه شنبه 13 خرداد ماه در وزارت صنعت، معدن، تجارت با حضور سید مهدی نیازی، مشاور عالی و دستیار ویژه معاون امور صنایع وزارت صمت، سیمین کیمیایی، رییس گروه پتروشیمی دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت، امید کوشکی، رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران، سعید ترکمان، رییس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر، سعید زکایی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران و نایب رییس انجمن ملی صنایع پلیمر، امیر علیزاده، دبیر انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران و کارشناسان وزارت صنعت، معدن، تجارت برگزار شد، مصوب شد یازدهمین میز ساخت داخل در صنعت مستربچ و کامپاند ایران برگزار گردد.

به واسطه این موفقیت که با پیگیری مجدانه و تلاش هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران حاصل شده است، ما را برآن داشت تا با امید کوشکی، رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران به گفت و گو بنشینیم.

-آقای کوشکی برگزاری میز ساخت داخل در صنعت مستربچ و کامپاند را می توان یکی از مهم ترین دست آوردهای انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند برشمرد. مسیر پی گیری تا تصویب این اتفاق مهم را تشریح می فرمایید.

کوشکی: صنعت مستربچ و کامپاند به عنوان یک صنعت میانی در زنجیره پتروشیمی، تکمیل کننده مواد خام پتروشیمی  است. واحدهای تولید مستربچ و کامپاند دارای بیش از 3 میلیون تن ظرفیت هستند. انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران، دارای بیش از 20 عضو دانش بنیان می باشد که مدیران این واحدها از فرهیختگان و فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه های معتبر کشور به شمار می روند و واحدهای تحقیق و توسعه بسیار فعال و مدرن آنها توانسته، مواد مهندسی و پیشرفته روز دنیا را در ایران به تولید برساند. امروز صنعت مستربچ و کامپاند ایران، می تواند تمامی محصولات مورد نیاز صنایع تکمیلی پتروشیمی در هر کاربرد، با هر ظرفیت و دارای هر نوع پیچیدگی را تولید کرده و عرضه نماید. با توجه به آمار گمرک ، میزان صادرات انواع مستربچ ، بالغ بر 13 هزار و 848 تن بوده است در حالی که تنها 721 تن واردات مستربچ در این سال انجام شده است. در حوزه کامپاند نیز 68 هزار 343 تن صادرات در مقابل9 هزار تن واردات انجام گرفته است. ارزش 150 میلیون دلاری صادرات مستربچ و کامپاند نشان از توان عظیمی است که این صنعت در این سالها بدان دست یافته است.

با توجه به واردات 62 میلیون دلاری مستربچ و کامپاند، از سال گذشته با تمام انجمن های مصرف کننده مکاتبه و تماس برقرار کردیم که لیستی از نیاز های مستربچ و کامپاند را در اختیار انجمن بگذارند تا همکاران من در فرصت مناسب تمام نیاز های وارداتی آنها را تهیه نمایند؛ همزمان سال گذشته با وزارت صمت موضوع میز ساخت داخل را پیگیری نمودیم وامیدوار هستیم از طریق برگزاری میز ساخت داخل در سال 99، از خروج 30 میلیون دلار ارز جلوگیری نماییم. با توجه به اینکه بیشترین واردات مستربچ و کامپاند در صنایع خودرو، سیم و کابل، لوله و اتصالات، بسته بندی و نساجی انجام گرفته است، نمایندگان این صنایع در کنار تولیدکنندگان دانش بنیان صنعت مستربچ و کامپاند، دور میز ساخت داخل خواهند نشست و با یک نگاه ملی جهت تعالی تولید داخل کشور، نیازهای خود را از داخل کشور تامین خواهند کرد. با مصوب شدن برگزاری میز ساخت داخل در صنعت مستربچ و کامپاند، با انجام مقدمات این امر، تا شهریور ماه این رویداد برگزار خواهد شد.

- از جمله اهدافی که انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران همواره بدان تاکید داشته است، توانمندسازی اعضا برای افزایش صادرات بوده است. انجمن برای نیل به این مهم چه برنامه هایی دارد؟

کوشکی: چنانچه گفته شد، میزان مصرف مستربچ و کامپاند در کشور در حدود 450 هزار تن می باشد. در حالی که ظرفیت ایجاد شده در این صنعت بالغ بر 3 میلیون تن برآورد شده است. استفاده از این ظرفیت خالی تنها از طریق صادرات مستربچ و کامپاند امکانپذیر است. پیش بینی انجمن با توجه به برنامه هایی که تدوین شده است، افزایش 50 میلیون دلاری صادرات در سال جاری ست.

متاسفانه صادرات مستربچ و کامپاند تحت تاثیر دو مصوبه گمرکی قرار گرفته است: 1- مطابق نامه شماره 72379/60 مورخ 19/3/97 وزارت صنعت، معدن، تجارت، صادرات مواد اولیه پتروشیمی صرفا توسط واحد تولیدی آنها امکان پذیر شده است. با این مصوبه، واحدهای تولید مستربچ و کامپاند به دلیل آن که کارشناسان گمرک نمی توانند بین مواد پتروشیمی و مستربچ و کامپاند، به لحاظ ظاهری تمییز قایل شوند، دچار مشکلات بسیار در صادرات محصولات خود هستند. 2- وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت در نامه شماره 37605/60 مورخ 3/2/98 صادرات ضایعات، آخال، دم قیچی و خرده ریز از مواد پلاستیکی را از دهم اردیبهشت ماه 1398 ممنوع کرد. از آنجا که به صورت شفاف، مواد بازیافتی که پس از فرآوری به صورت گرانول درآمده اند، در این مصوبه مستثنی نشده است، صادرات تولیدکنندگان فعال مستربچ و کامپاند در این بخش نیز با معضلات جدی مواجه شده است.

در صورت مرتفع شدن این موانع قانونی و موانعی که در گمرکات کشور با آن مواجه هستیم، امکان جهش تولید و افزایش صادرات در صنعت مستربچ و کامپاند دست یافتنی ست. از جمله برنامه هایی که جهت توانمندسازی صادراتی اعضا تدارک دیده شده است، می توان به پیگیری های گسترده جهت رفع موانع گمرکی، خرید اعتباری، قراردادهای پریمیوم با پتروشیمی ها، پایش بازارهای جدید صادراتی، برندسازی در بازارهای صادراتی، حضور در نمایشگاه های بین المللی، برگزاری کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای بین المللی و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

-طی چند ماه اخیر مصوباتی از سوی مراجع مربوطه اجرایی شده که در فعالیت تولیدی واحدها اشکالات بسیاری به وجود آورده است. انجمن چه پیگیری هایی در این موارد داشته است؟

کوشکی: اساسا انجمن برای رفع مشکلات تولید و موانع و معضلات واحدهای عضو تاسیس شده است. در این ماه ها مواردی از قبیل کاهش سهیمه واحدهای تولیدی، گریدبندی مواد در بورس، حذف گرد کردن تقاضاهای زیر 22 تن، مشکلات عرضه پی وی سی، مشکلات متعدد مالیاتی و بیمه و... ناشی از کرونا و موارد دیگری مطرح بوده که انجمن با پیگیری و نامه نگاری با سازمان ها و نهادهای مربوطه رفع این مشکلات را در دستور کار قرار داد. چنانچه انجمن با حضور در کمیته راهبردی مدیریت تقاضای محصولات پتروشیمی با ارائه استدلال های متقن، حذف گریدبندی را برای تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند به واسطه تنوع مشتری و تنوع مواد مورد نیاز این صنعت، ضروری عنوان کرد و موفق شد با موافقت معاون امور صنایع وزارت صمت این حذف گریدبندی برای این صنعت را در کمیته راهبردی مصوب کند. در همان جلسه انجمن پیشنهاد خود را در مورد مرتفع کردن معضل حذف گرد کردن تقاضاهای زیر 22 تن ارائه کرد. در نهایت این موضوع نیز در کمیته تنظیم بازار محصولات پتروشیمی به صورت 70/30 مورد تصویب قرار گرفت. اگر چه مصوبه جدید همه خواسته ما را برآورده نساخته و همچنان پی گیری در این زمینه در دستور کار انجمن قرار دارد. در مورد عرضه پی وی سی و رقابت زیادی که در عرضه این محصول اتفاق افتاده است، انجمن جلساتی با انجمن های مربوطه و تولیدکنندگان بزرگ سیم و کابل، کفش، شلنگ، محصولات پزشکی و... برگزار کرده و این موضوع در دستور کار انجمن قرار دارد. انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران با تلاش تمامی افراد هیات مدیره، اولویت خود را رفع معضلات واحدهای عضو انجمن قرار داده است.

- تاسیس تعاونی که در انجمن به تصویب رسیده در چه مراحلی قرار دارد؟ با چه هدفی این تعاونی تاسیس می شود؟

کوشکی: تعاونی تامین نیاز فرااستانی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند با هدف تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای عضو انجمن و قدرت چانه زنی با تامین کنندگان داخلی و خارجی، مذاکره با بورس برای عرضه های اختصاصی و موارد دیگر تاسیس خواهد شد. فراخوان برای حضور اعضای انجمن انجام پذیرفته است و جزییات بیشتر از جمله ترکیب هیات مدیره، میزان و ارزش سهام، در مجمع به تصویب خواهد رسید.

- برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری که در اسفندماه به واسطه شیوع کرونا معلق شد، در چه مرحله ای ست؟ تصمیمی برای برگزاری آن وجود دارد یا خیر؟

کوشکی: چنانچه مستحضر هستید سال گذشته  3 روز قبل از برگزاری کنفرانس با وجود قرارداد با مجری، جهت حفظ سلامت مدعوین و سخنرانان و تمامی علاقمندان به کنفرانس به واسطه شیوع کرونا، پنجمین دوره به تعویق افتاد. برای ما در هیات مدیره حفظ سلامت همکارانمان از هر چیزی مهمتر است لذا تا زمانی که وزارت بهداشت اجازه برگزاری تجمعات را در شهر تهران اعلام نماید، منتظر می مانیم. امیدوار هستیم در تابستان امسال، پنجمین کنفرانس بین المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری را با بهترین شرایط و بسیار باشکوه برگزار نماییم.

- صحبت پایانی؟

کوشکی: در پایان لازم می دانم از تمامی اعضای هیات مدیره انجمن که با وجود مشغله های بسیارِ تولید، فعالانه و پر انرژی به دنبال رفع محدودیت ها و موانع پیش روی واحدهای مستربچ و کامپاند کشور هستند، صمیمانه تشکر کنم. در کنار این عزیزان، روسای کمیسیون های فنی، بازرگانی، صادرات و آموزش انجمن به عنوان بازوهای مشاورِ هیات مدیره طی ماه هایی که از استقرار هیات مدیره جدید می گذرد، تلاش کرده اند تا بارِ سنگینی را که بر دوش هیات مدیره انجمن قرار دارد، با حمایت و تلاش بی وقفه، تا حد امکان کاهش دهند. از اساتید محترمی که همواره از دانش و محبت آنان در موضوعات متنوع انجمن برخوردار بوده ایم، سپاسگزاری می کنم و امیدوارم با تلاش جمعی تمامی اهالی صنعت مستربچ و کامپاند ایران، بتوانیم گام های محکم در رفع موانع و معضلات امروز صنعت کشور برداریم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور