دبیر دومین کنگره داروسازی نوین در گفت و گو با پایگاه ایران مراسم نیوز مطرح کرد
بیماران در بلاتکلیفی تهیه داروی برند داخلی و خارجی
مصاحبه، گزارش و یادداشت
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز /علی حبیبی: ایران در تولید دارو به مرز خودکفایی رسیده است البته این جمله به این معنی نیست که دیگر دارویی از خارج وارد نمی شود بلکه همین حالا داروهای خارجی به فور در داروخانه ها وجود دارد و اگر هم نباشد در ناصر خسرو پیدا می شود. چرا داروهای خارجی هنوز در داروخانه های کشوری که در این زمینه به مرز خودکفایی رسیده وجود دارد؟ خیلی از کالاها در داخل تولید می شود و آنهم به میزان نیاز کشور، اما مشابه خارجی آن نیز در بازار وجود دارد، دارو هم یکی از این اقلام است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، یکی ازعوامل بازار فروش کالاهای خارجی می تواند کیفیت و دوم ارزانی آن باشد. داروهای خارجی که به ایران وارد می شود ارزان نیست حتی چند ماه پیش که قیمت ارز افزایش پیدا نکرده بود قیمت داروها گران بود. حالا با افزایش قیمت ارز این داروها نیز به همین نسبت افزایش پیدا کرده است اما بازهم متقاضی دارد و یکی از دلایل اصلی آن نیز پزشکان هستند که چنین داروهایی برای بیماران تجویز می کنند. هیچ بیماری از دستور پزشک خود سرپیچی نمی کند چون نادیده گرفتن آن می تواند روند سلامتی اش را به مخاطره بیندازد بنابر این به سراغ تهیه داروهای خارجی در این شهر درندشت می رود و اگر گیر هم نیاورد پزشک معالج بازگشت سلامتی اش را تضمین نمی کند. یکی از عوامل ارتقای کیفیت تولید داروها می تواند استفاده از نوآوری و تکنولوژی کشورهای دارنده آن باشد. داروسازان داخلی تا چه میزان به این مساله عمل کرده اند؟
دکترسید فرشاد حسینی شیرازی دبیر دومین کنگره بین المللی داروسازی نوین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایران مراسم نیوز در سالن همایش های بین المللی رازی، محل برگزاری این کنگره می گوید ایران خود صاحب تکنولوژی در داروسازی است و استفاده از تکنولوژی سایر کشورهایی که بهتر از ما باشند منطقی و درست است. او به مساله تجویز داروهای خارجی در نسخه های پزشکی هم اشاره کرد و می گوید: خوب پزشکان هم جزیی از مردم هستند که یک قسمت حرفه ای و یک بخشی نیزغیر حرفه ای هستند که تحت تاثیر قرارمی گیرند و هر انسانی ممکن است تحت تاثیر مسایل روحی و احساسی قرار بگیرد. باهم مصاحبه خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایران مراسم نیوز با دکتر حسینی شیرازی دبیر دومین کنگره بین المللی داروسازی نوین را می خوانیم:
دومین کنگره بین المللی داروسازی نوین 17 بهمن ماه به مدت سه روز در سالن همایش های رازی تهران برگزار شد لطفا بگویید چه چیزی باعث شد دومین دوره این رویداد را برگزار کنید و اصولا هدف از برگزاری این همایش در شرایط فعلی چه بوده است؟
این همایش هرسال برگزار می شود و علاوه بر اینکه حضار را با آخرین یافته های علمی این فعالیت و رشته آشنا می کند یک بازآموزی برای شرکت کنندگان آن هم هست. یعنی یکسری مطالب اصلی علمی را برای حاضران تشریح می کند و همچنین دستاوردهای سال گذشته نیز برای آنان یادآوری خواهد شد. در همایش امسال پنل هایی برگزار می شود که در آن مسایل اجتماعی و حرفه ای داروسازان مطرح می شود. همچنین در پنل دیگری مسایل دانشجویی و آموزشی را مطرح خواهیم کرد.
چند مقاله از محققان داخلی و خارجی به این همایش رسید و چه میزان از این مقاله ها در همایش ارائه شد؟
در مجموع از داخل و خارج کشور بیش از 800 مقاله به همایش رسیده است که پس از داوری حدود 430 مقاله پذیرفته شده و در این همایش ارائه می شود.
امسال کدام کشور در این همایش حضور داشتند؟
4 کشور خارجی روسیه، قزاقستان، ترکیه و عراق دراین همایش حضور داشتند.
چرا کشورهای بیشتری شرکت نکردند؟
امیدوارم بیشتر بیایند.
یکی از مباحث مهم چنین همایش هایی که با حضور کشورهای خارجی هم برگزارمی شود می تواند استفاده از تکنولوژی در تولید دارو باشد در این همایش تا چه میزان به این موضوع پرداخته شد؟
من فکر می کنم ما همین حالا صاحب تکنولوژی در این زمینه هستیم و استفاده از تکنولوژی سایر کشورها که از ما بهتر باشند نیز در داخل کاملا منطقی و درست است و ما داریم آن را انجام می دهیم.
چه میزان از داروهای مصرفی کشور درداخل تهیه می شود؟
براساس آمار سال گذشته سازمان غذا و دارو 95،5 درصد داروهای مصرفی کشور در داخل تولید می شود.
در مورد کیفیت داروهای ایرانی، برخی از پزشکان داروهای خارجی را برای بیماران خود تجویز می کنند و ظاهرا به داروهای داخلی زیاد اعتمادی ندارند، داروهای بیماران صعب العلاج و داروهای با خاصیت های ویتامینی ازجمله این داروهاست؟
سازمان غذا و داروی ایران، آزمایش کیفیت تولید دارو دارد و به طور کامل این داروها را مورد تست و آزمایش قرار می دهد و مادامیکه از کنترل کیفیت آن مطمئن نشود آن را تایید نمی کند به عبارتی از نظرعلمی همه الزامات کیفیت این داروها را رعایت می کنند اما مساله ای که وجود دارد این است که ممکن است یک مساله روانی، بازار و تجاری باشد که مردم از برندی خوششان بیاید و یکی خوششان نیاید و این یک مساله دیگر است.
البته به نظر می رسد که بیشتر پزشکان چنین نسخه هایی تجویز می کنند؟
خوب پزشکان هم جزیی از مردم هستند که یک قسمت حرفه ای و یک بخشی نیز غیر حرفه ای هستند که تحت تاثیر قرارمی گیرند و هر انسانی ممکن است تحت تاثیر مسایل احساسی قرار بگیرد.
برای افزایش کیفیت داروها چه برنامه هایی دارید؟
در این خصوص هم بخش دولتی و هم خصوصی، مراکز آزمایشگاهی برای کنترل تولید راه اندازی کردند و آنان بیشتر از قبل تولید داروها را کنترل خواهند کرد که این کیفیت بهتر شود.
تاسیس داروخانه از موضوعات این حرفه است در این خصوص چه مسایلی وجود دارد؟
سازمان غذا و دارو براساس افزایش جمعیت، هر چند سال یکبار تعدادی مجوز جدید می دهد تا تناسبی بین تعداد داروساز، تعداد داروخانه و تعداد جمعیت برقرار شود.
آمار این مجموعه چقدر است؟
-این اطلاعات در اختیار سازمان غذا و دارو است و فکر می کنم در حال حاضر حدود 12 هزار داروخانه فعال در کشور وجود داشته باشد.
در زمان حاضر فارغ التحصیلان بیکار این رشته چند نفر هستند؟
اطلاعاتی در این زمینه ندارم.
در زمان حاضر تعداد دانشجویان این رشته چند نفرهستند؟
این آمار در اختیار اداره آموزش و بهداشت وزارت بهداشت است.
مساله مالیات فعالان این حرفه به کجا کشیده شد؟
مالیات بین انجمن های صنفی داروسازی و اداره مالیات تنظیم می شود و آنها پس از محاسبه، اعلام می کنند.
قیمت داروها چگونه کنترل می شود؟
یک کمیته قیمت گذار در سازمان غذا و دارو فعال است و قیمت ها را کنترل می کند.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ