آخرین مطالب

نمایشگاه کتاب مجازی؛ کودتا، استقبال و پیشنهاد اخبار نمایشگاه

نمایشگاه کتاب مجازی؛ کودتا، استقبال و پیشنهاد

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز: برخی موافق‌اند، اما برخی دیگر خوش‌بین نیستند؛ ناشران نظرات متفاوتی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی دارند و البته اغلب آن‌ها خواستار اطلاع‌رسانی دقیق در این‌باره هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، درحالی که بنا بر اعلام شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قرار بود این رویداد فرهنگی در بیست‌وششم فروردین‌ماه سال جاری آغاز به کار کند، شیوع ویروس کرونا برگزاری آن را به تعلیق کشاند تا کتاب‌های آماده برای رسیدن به نمایشگاه در انبار ناشران خاک بخورند.

پس از این‌که در کشورهای دیگر هم که برگزاری رویدادهای بزرگ فرهنگی به حالت تعلیق درآمده بود از برگزاری برخی از آن‌ها از جمله نمایشگاه کتاب به طور مجازی خبرهایی شنیده شد، حالا چند روزی است که زمزمه‌هایی درباره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به صورت مجازی شنیده می‌شود؛ از جمله نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب این موضوع را مطرح کرده است.

برخی از ناشران هنوز در این‌باره چیزی نشنیده‌اند، برخی دیگر که هم چیزهایی در این‌باره شنیده‌اند خواستار شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتر در این‌ زمینه هستند. از طرفی عده‌ای دیگر هم این حضور مجازی را فرصتی برای جبران زیانی که در مدت اخیر به ناشران وارد شده می‌دانند. 

کودتا علیه نمایشگاه کتاب!

محمد عزیزی، مدیر نشر روزگار درباره برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به صورت مجازی اظهار می‌کند: ما اطلاع دقیقی از نمایشگاه کتاب مجازی نداریم. در واقع تصوری نداریم که می‌خواهند چه کار کنند. باید در این مورد اطلاع‌رسانی دقیقی به مردم و ناشران بشود تا بتوان درباره آن اظهارنظر کرد. الان ما نمی‌دانیم منظورشان از نمایشگاه کتاب مجازی چیست، می‌خواهند کتاب‌ها را به صورت پستی بفرستند یا کار دیگری قرار است انجام شود؟

او با بیان این‌ خواسته که به ناشران و مردم توضیح بدهند نمایشگاه کتاب مجازی به چه شکل قرار است برگزار شود، گفت: در یک فضای تاریک و در یک وضعیت نامشخص نمی‌توان اظهارنظر کرد. با توجه به این‌که نمی‌دانیم منظور از نمایشگاه مجازی چیست، نمی‌توان گفت که فضا در آن به چه شکل خواهد بود. باید اطلاع‌رسانی شود نه این‌که یک‌دفعه بدون اطلاع‌رسانی بگویند دو هفته دیگر قرار است نمایشگاه کتاب مجازی برگزار شود. به نظر من، بدون اطلاع‌رسانی، این‌ کار یک جور کودتا علیه همایش فرهنگی عظیمی است که هر سال انجام می‌گرفت.

این ناشر همچنین اظهار کرد: در فضای غیرمجازی که متاسفانه همیشه نشر روزگار نسبت به تعداد کتاب‌های زیادی که داشت، فضای کمی در اختیار داشت و فضای بیشتر در اختیار کسانی قرار می‌گرفت که بعضا حتی ناشر نبودند یا شبه ناشر یا ناشر دولتی بودند. امیدوارم در فضای مجازی هم این‌طور نباشد.

استقبال از نمایشگاه مجازی

مهدی سجودی، مدیر نشر مهراندیش نیز درباره ابعاد مختلف برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گفت: اتفاقا به نظرم می‌رسد به خاطر این‌که نمایشگاه کتاب به دلیل وضعیت فعلی برگزار نمی‌شود، خوب است که حرکتی مشابه صورت بگیرد. فکر می‌کنم اگر تمهیداتی را درنظر بگیرند تا فضای نمایشگاهی در فضای دیجیتال ایجاد شود، می‌تواند جبران شود.

او افزود: می‌توانند امکان تخفیف‌های ویژه را هم ایجاد کنند یا این‌که خود وزارت ارشاد مساعدت کند تا مشابه کاری که در سایت فیدیبو انجام شد تا مردم بتوانند کتاب‌ها را با تخفیف‌هایی بیش از حد معمول خریداری کنند، انجام شود. در مجموع باید تمهیداتی را که به ترتیبی فضای نمایشگاهی را این‌بار در فضای دیجیتال به وجود بیاورد پیش‌بینی کرد. به نظرم این کار خیلی خوب است و به بازار کتاب هم رونق می‌دهد و می‌تواند توقع ناشران و مخاطبان کتاب را هم تا حدی برطرف کند.

سجودی که معتقد است برای برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی به یک حرکت جمعی‌تر نیاز است بیان کرد: خود موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی می‌تواند یک نمایشگاه مجازی ایجاد کند و ناشران با همان شرایط و ضوابطی که برای پذیرش کتاب‌ها داشتند، کتاب‌های‌شان را در فضای مجازی عرضه کنند، به این ترتیب هر ناشر باز هم بخش و فضای خود را دارد. حتی می‌توان آن تالارهای گفت‌وگو را هم برگزار کرد و بن‌هایی که مردم هرساله داشتند هم برقرار باشد و به هر حال می‌شود به آن نمایشگاهی که هرساله در مصلی برگزار می‌شد خیلی نزدیک شد.

این نوآوری‌ها باید انجام شود

همچنین منوچهر حسن‌زاده، مدیر نشر مروارید، درباره برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی با مطرح کردن این سوال که «این تا چه اندازه جدی‌ است» چنین اظهار نظر کرد: من به مکانیزم نمایشگاه مجازی خیلی وارد نیستم، ولی به هر حال این نوآوری‌ها باید انجام شود و طبیعت زندگی امروز است.

او افزود: این روش در ابتدا یقینا مشکلاتی خواهد داشت تا جا بیفتد. اما به هر حال من موافق هستم.

این بودجه صرف رایگان کردن پست کتاب شود

مرتضی زینعلی، مدیر نشر دانشگاهی جامعه‌نگر، نیز در این‌باره گفت: من درباره این‌که زیرساخت‌های نمایشگاه کتاب مجازی تا زمان مقرر آماده شود، تردید دارم.

او در ادامه با اشاره به تفاوت‌هایی که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با دیگر نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب دارد بیان کرد: نمایشگاه ما تفاوت‌هایی با نمایشگاه‌های دیگر دارد که باعث می‌شود کمتر قابلیت برگزاری به صورت مجازی را داشته باشد. نمایشگاه ما بیشتر فروشگاه است، یعنی جنبه فروشگاهی آن نسبت به جنبه نمایشگاهی‌اش قوی‌تر است. به هر حال من در این‌که یک پلتفرم فروش بخواهد آماده شود و کتاب‌های ناشران را بفروشد تردید دارم چون هزینه هنگفتی خواهد برد که سال‌های بعد استفاده‌ای نخواهد داشت.

این ناشر افزود: اکنون تعداد زیادی از ناشران فروش آنلاین دارند، یعنی فروش آنلاین چیز جدیدی نیست. علاوه‌ بر این، سایت‌های فروش آنلاین کتاب هم زیادند. یعنی اگر قرار است به طور آنلاین فقط جنبه فروش را تامین کنیم هزینه‌ هنگفتی است که مشابهش وجود دارد.

زینعلی با ارائه پیشنهادی گفت: پیشنهاد من این است بودجه‌ای که قرار است برای این صرف شود صرف رایگان کردن پست کتاب در سراسر ایران به مدت شش ماه شود. این‌که پست برای مصرف‌کننده رایگان شود، خیلی بیشتر می‌تواند کار را جلو ببرد. در حال حاضر، تحقیقات میدانی ناشران نشان می‌دهد یکی از چند دلیل قاچاق کتاب، کپی کتاب و تغییر کتاب به فرمت پی‌دی‌اف، هزینه پست است. واقعیت این است که الان پست کتاب به نسبت هزینه کتاب خیلی بالا است. ما با تحقیق میدانی از دانشجوها متوجه شده‌ایم یکی از دلایلی که کتاب نمی‌خرند و ترجیح می‌دهند کپی کنند و یا از پی‌دی‌اف استفاده کنند، هزینه پست است. رایگان کردن هزینه پست می‌تواند یکی از کلیدی‌ترین پیشنهادها باشد که هم به سود ناشر است و هم مخاطب.

او همچنین به لزوم ارائه مدل برای برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی اشاره و بیان کرد: اهداف برگزاری نمایشگاه‌های کشورهای دیگر با ما خیلی متفاوت است. در واقع نمایشگاه‌های آن‌ها برای ارتباطات و تعامل بین صنعت نشر خودشان است و برای آن‌ها برگزاری مجازی به نسبت راحت‌تر است. 

این ناشر دانشگاهی با اعتقاد به حمایت نشدن از ناشران دانشگاهی در طرح‌های مختلف نیز چنین گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا دو طرح حمایتی اعلام شد؛ یکی برای کتاب‌های آنلاین بود که در این بخش ناشران دانشگاهی جایی نداشتند. از طرفی برای وزن‌های زیر دو کیلو هزینه ارسال را کاهش دادند که باز هم کتاب‌های دانشگاهی اغلب بالای دو کیلو هستند و در این طرح هم جای نمی‌گیرند. یعنی باز هم همه جوانب درنظر گرفته نشد و باز هم بخش دانشگاهی خوب حمایت نشد. در طرح‌های بهاره، تابستانه و پاییزه کتاب هم کتاب دانشگاهی که محور تحرک در صنعت نشر کشور است نقشی ندارد و می‌گویند شامل نمی‌شود و این یعنی ندیدن بخش‌های مختلف صنعت نشر. به طور کلی خیلی به موفق شدن نمایشگاه کتاب مجازی خوش‌بین نیستم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور