داستان همیشگی خرج های بی حساب پایان سال ارگان های دولتی
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز /صادق جهانی: "بودجه باقیمانده امسال را در همایشهای الکی خرج کنید تا سال دیگر هم بودجه بدهند" این شایعه را بارها شنیده ایم که میگویند مهمترین دستورالعمل برخی نهادها برای پایان هر سال است. از افراد با جایگاههای اجتماعی مختلف این سخن را شنیده ایم که میگویند این دستورالعمل سرلوحه کاری برخی از مسئولین اداری کشور قرار دارد و موجب شده تا در ماه پایانی هر سال لیست آفیش خبرگزاریها مملو از همایشها و مراسمات مختلفی باشد که چند سخنران واحد در تمامی آنها درباره موضوعات متفاوت صحبت میکنند، همایشهایی که نه قرار است معضلی از کشور حل کنند و نه با مدعوین خوابآلود راهی جدید پیش روی کشور میگشایند. اما این سخنان چقدر به واقعیت یا شایعه نزدیک است؟
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، این همایشها در حالی بودجه کشور را حیف و میل میکنند که رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به اسراف بودجه کشور توسط مسئولین کشور هشدار داده و تاکید کردهاند "مجموعه مسئولین کشور بایستی در شئون مجموعه تحت مدیریت خودشان به این توجه کنند که اسراف نباشد."
مسئولین زمان خرج کردن از بیتالمال چهره کودکان شهرستانهای محروم را به خاطر بیاورند. متاسفانه برخلاف این تأکیدات همچنان برخی نهادهای دولتی و غیردولتی مدعی انقلابیگری، خلاف این اصل عمل میکنند. هرچند خواست اکثر مسئولان از برگزاری اینگونه همایشها گفتمان و فرهنگسازی است و نشان از نیت مثبت اکثر آنها دارد اما در این راستا نیت تنها کافی نیست.
نمیتوان از راههای باطل حق را در جامعه گسترش داد، اگر مدعی عدالت و شفافیت هستیم، باید جلوه بیرونی آن در برنامهها و همایشهای ما هم واضح باشد.
مسئولین امر در هر پست و مقامی که هستند، هر موقع خواستند خرجی از بیت المال مسلمین انجام دهند، چهره کودکان مظلوم و محروم شهرستانهای مرزی و دورافتاده کشور را به یاد آورند.چقدر خوب میشد اگر تصاویری از محرومیت مردم در دفتر و ادارات، جلوی چشم مسئولین قرار میگرفت تا حواسشان به نحوه هزینهکرد بیت المال باشد.
وقتی اختلافات اجتماعی ایجاد میشود مسئولین درد مردم را نمیفهمند.
متاسفانه بعد از جنگ و اتفاقات دهه ٦٠ دیگر حفاظت شخصیت نداشتیم و با آرام شدن فضا به سمت تشریفات شخصیتها رفتهایم، یکی از آسیب های مهم در جامعه ایجاد شکاف اجتماعی بین مردم و مسئولین است.
با آرام شدن فضا و حرکت به سمت تشریفات شخصیتها، مسئولین دیگر مثل مردم تردد نمیکردند، خطهای ویژه به آنها اختصاص داده میشد، از گیتهای مخصوص برای نماز جمعه عبور میکردند و برای آنها جایگاه های خاص تعریف میشد که این اتفاقها باعث شکاف اجتماعی بین مردم و مسئولین شد.
متاسفانه از این قبیل تشریفات در جامعه کم نیست، وقتی اختلافات اجتماعی ایجاد میشود مسئولین درد مردم را متوجه نمیشوند و بودجهای که به آن ها تخصص داده میشود را به نوعی دیگر مصرف میکنند.
برخی اواخر دهه ٦٠ و اوایل دهه ٧٠ میگفتند برای رسیدن به پیشرفت باید مانور اشرافیت راه بیندازیم، این اتفاق دقیقا نقطه آغاز ایجاد شکاف طبقاتی بود.
متاسفانه از زمانی که قارون ها در قوم بنی اسرائیل روی کار آمدند و به جمع آوری زیورآلات پرداختند این قوم به بیراهه رفت و همین طور وقتی به تاریخ اسلام رجوع می کنیم طلحه و زبیری را می بینیم که در روزهای سخت اسلام جزو شمشیر زنان صف اول مسلمانان بودند اما متاسفانه دچار اشرافی گری شدند و اختلافات طبقاتی و تفکری ایجاد شد و در نتیجه مقابل حق ایستادند.
باتوجه به این اشرافی گری و حیف و میل کردن بیت المال و همچنین برگزاری همایشهای بدون هدف و سود در این وضعیت اقتصادی جامعه که بسیاری از مردم طبق گزارشهای سازمان آمار زیر خط فقر قرار دارند، اتحاد، همدلی و تغییر رویه سازمانها را میطلبد که به جای برگزاری این گونه مراسمات پر هزینه، هزینه های آن را برای پیشرفت و اعتلای کشور به کار برده تا شاهد اینگونه اختلافهای طبقاتی بین مردم، مسئولین نباشیم و همچنین هیچ فقیری را در جامعه مشاهده نکنیم، زیرا پیامبر اکرم (ص) در این رابطه فرموده است: فقر، آتش خانمانسوزی است که از کشتن بدتر است. بنابراین شاخص اصلی رشد اقتصادی در هر جامعهای، کاهش فقر و بیکاری و افزایش اشتغال و تولید است./1
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ