دبیر علمی همایش سالانه انجمن مطالعات صلح ایران عنوان کرد؛
تحلیل آموزش علوم انسانی از منظر صلح
همایش و سمینار
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: دبیر علمی همایش سالانه انجمن مطالعات صلح ایران با بیان این که متاسفانه محتوای برنامه های درسی و آموزشی معطوف به مقوله صلح نیست، خاطرنشان کرد: باید در برنامه های درسی، مساله صلح گنجانده و آموزش داده شود تا بتوان آموزش علوم انسانی را از منظر صلح تحلیل کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، نعمت الله فاضلی روز سه شنبه در آغازین روز از سومین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران با عنوان «علوم انسانی و اجتماعی و صلح» که در خانه اندیشمندان برگزار شد، با یادآوری اینکه این همایش امتیازهای ویژه ای نسبت به سال گذشته دارد چرا که اساتید برجسته ای در پنل های آن حضور دارند، گفت: این حضور به دلیل موقعیت خاص کشور در مقوله خاص صلح جویی است.
وی همچنین یادآور شد: دلیل اهمیت موضوع علوم انسانی و اجتماعی و صلح موضوع امسال همایش حول این محور قرار گرفته است. چرا که معتقدیم هر مقوله بنیادی از جمله صلح باید با دانش و علم تحلیل شود در غیر این صورت سیاستمداران با سیاست های غلط جنگ را آغاز می کنند.
فاضلی در ادامه سخنان خود، با بیان این که متاسفانه محتوای برنامه های درسی و آموزشی معطوف به مقوله صلح نیست، خاطرنشان کرد: باید در برنامه های درسی، مساله صلح گنجانده و آموزش داده شود و خلائی که در آموزش عالی هم به شدت احساس می شود. در حالی که با این روند می توان آموزش علوم انسانی را از منظر صلح تحلیل کرد.
دبیر علمی این همایش متذکر شد: در جامعه ای که گفتمان رسمی خود را بر اساس خصومت پایه ریزی می کند نمی توان آموزش صلح داد.
فاضلی خاطرنشان کرد: بحث علوم انسانی و اجتماعی و صلح شامل ابعاد پژوهشی آموزشی فرهنگ دانشگاهی و شامل مجموعه ای از ارزیابی های اعتقادی است که باید هم نسبت به حوزه معرفت و هم نسبت به دانش درباره آن بحث کرد. این که آموزش دانشگاهی چگونه بخشی از سازکار ناصلح در جامعه ما بوده و چگونه می توان به وسیله آموزش دانشگاهی صلح را گسترش داد؟
صلح زمانی صورت می گیرد که اندیشه و فکر تغییر کند
محمود سریع القلم استاد روابط بین الملل و دومین سخنران این همایش نیز در سخنانی به موضوع روابط بین الملل و صلح در ایران پرداخت و گفت: صلح در یک جامعه تصادفی نیست و زمانی صلح صورت می گیرد که اندیشه و فکر تغییر کند.
وی با تاکید بر این که ابتدا صلح باید در داخل یک جامعه تحقق پیدا کند تا در بین جوامع زمینه آن فراهم شود، یادآور شد: هر نوع کیفیت در زندگی محصول فکر کردن است و جامعه ای که بیشتر فکر و تبادل افکار دارد افراد آن جامعه در آسایش و آرامش بیشتری روزگار سپری می کنند.
سریع القلم در توضیح سخنان خود، اظهار داشت: مغز انسان کامپیوتر و ذهن انسان نرم افزار است و جوامع با هم فرق می کنند چرا که ذهن ها فرق دارند. ضمن این که نرم افزاری که بنیادگرایی دارد در ذات خود تقابل دارد و اگر جامعه می خواهد به صلح برسد باید نرم افزار صلح را در ذهن داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما اگر بدنبال صلح هستیم نخست باید درون جوامع را بررسی کنیم، خاطرنشان کرد: کسانی که با هم ارتباط معقول دارند کسانی هستند که نخست در درون خود به صلح رسیده اند و پس از آن قواعد صلح میان آنان برقرار است.
این استاد دانشگاه، با یادآوری این مطلب که اگر بخواهیم به دنبال تغییرات و تحولات باشیم باید به دنبال نخبگان فکری، ابزاری و عامه مردم بگردیم، تصریح کرد: اگر گروهی که برجام را امضا می کردند مشاور بین المللی و اقتصادی داشتند هیچوقت برجام را امضا نمی کردند چرا که می فهمیدند اروپا و آمریکا یک تریلیون روابط اقتصادی دارند و آن را برای ایران رها نمی کنند. چرا که اگر کار تئوریک انجام نشود و تئوری های رایج بین المللی فراموش شود در گردونه بسته داخلی می افتیم که کار پیش نمی رود.
سریع القلم متذکر شد: مادامی که یک حکومت تحقق اصلی را برآورده سازی خواسته های مردمی خود نداند پیش نمی رود. درون جوامع باید اتفاقات مهمی بیافتد تا اینکه بین جوامع یک منطقه صلح پدیدار شود.
وی با تاکید بر این که روابط بین الملل یک فرصت است نه تهدید، خاطرنشان کرد: دو مانع برای رسیدن به صلح در درون ایران و صلح با همسایه و نظام بین الملل وجود دارد که مانع نخست و مهم آن این است که ساختار نخبگی نداریم تا وارد حاکمیت شود. همچنین جامعه را غرور کاذب و حس برتری طلبی و خود حق پنداری پرکرده است در حالیکه کار جهانی و گروهی، انسان ها را حلیم و بردربار می کند. باید کار بین المللی کنیم تا بتوان به صلح رسید ضمن این که رقابت مقدس ترین امر برای رسیدن به صلح و کارآمدی است.
سومین نشست سالانه همایش انجمن علمی مطالعات صلح ایران با عنوان «علوم انسانی و اجتماعی و صلح» با حضور و سخنرانی جمعی از اساتید و اندیشمندان از جمله نعمت الله فاضلی، محمود سریع القلم، شهیندخت مولاوردی، فرشاد مومنی، رضا اردکانیان، زهرا نژاد بهرام به مدت سه روز از روز سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می شود.
اولین و دومین نشست سالانه همایش انجمن علمی مطالعات صلح ایران به ترتیب با عناوین «چیستی و مفاهیم نظری صلح» و «همبستگی ملی و انسجام نظام علمی و صلح» در سال های 96 و 97 برگزار شده است.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ