سینماگران ایرانی در ویتره؛
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: مراسم اختتامیه اولین دوره فستیوال فیلمهای ایرانی در ویتره، یکشنبه 24 آذرماه (15دسامبر 2019 ) با حضور اهالی شهر ویتره و منطقه بروتاین ، شهردار ویتره، نماینده مجلس ملی فرانسه در استان بروتاین، رئیس خانه فرهنگ های جهان و نیز کارگردانان مدعو ایرانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،در این مراسم جایزه اول به فیلم «یه وا» اثر آناهید آباد و جایزه دوم وسوم به صورت مشترک به فیلمهای «خانهای در خیابان 41 » و «ویلایی ها» تعلق گرفت.
در ابتدای این مراسم سید علیرضا خلیلی رئیس مرکز ایران وفرانسه و لوران گارو مدیر هنری فستیوال با قدردانی از تلاشهای مسئولان استان بروتاین بویژه پییر مئنوری شهردار ویتره از حضور کارگردانان ایرانی بویژه ابوالفضل جلیلی و همچنین اهالی این شهر که در این مدت پذیرای مهمان جشنواره بودند، سپاسگزاری کردند.
در ادامه این مراسم مدیر یکی از شرکت های سینمایی و از متخصصین سینمای فرانسه به نمایندگی از جامعه منتقدین سینمایی این کشور به روی صحنه آمد و با اشاره به اینکه این شش فیلم به نوعی نماد غنای سینمای ایران هستند، گفت: پس از تماشا این فیلمهای سه نکته باعث تحیر بود. رمانتیک بودن هر شش فیلم که بیانگر پویایی و تحول یک جامعه است که افراد در آن در حال کشف خود میباشند. موضوع اجتماع و پرداختن به آن در فیلم ها که بیشتر به بخش های متوسط جامعهای میپردازد که به دنبال بازیابی خود هستند و این حکایت از تحول و بازسازی دارد و در پایان جایگاه زن و کودکان در فیلمها و اشاره به این مسئله که سینمایی ایران باید بدین جایگاه مفتخر باشد، دیگر موضوع مورد اشاره این منتقد سینمایی بود.
در ادامه این مراسم گزارشی در خصوص انعکاس رسانه ای فستیوال در رسانه های فرانسه ارائه شد.
ابوالفضل جلیلی کارگردان ایرانی که فیلم های این جشنواره به انتخاب هنری وی صورت گرفته بود گفت: تاکنون در بسیاری از فستیوالهای معروف سینمایی دنیا حضور داشتم ولی استقبال از این جشنواره بسیار خوب چنانچه باید بگویم ما در این فستیوال از سینما گذشتیم و به انسانیت رسیدیم.
وی در خاتمه سخنان خود از نقش بنیاد سینمایی فارابی در برگزاری این فستیوال و به خصوص آقای تابش مدیر این بنیاد قدردانی کرد.
پییر مئنوری شهردار و وزیر اسبق فرانسه گفت: در ابتدای راه و در آغاز راه اندازی این فستیوال با تردیدهایی مواجه بودیم مثل اینکه آیا این جشنواره با موفقیت همراه خواهد بود یا نه؟ یا اینکه این جشنواره مورد اعتراض برخی از کشورها قرار خواهد گرفت یا نه؟ اما چنانچه امروز و در پایان یافتیم نشان داد که پاسخ همه آنها منفی بود به گونهای که ما چه اهالی استان بروتاین و چه ساکنین ویتره واقعا عاشق این فستیوال شدهایم.
پس از سخنرای وی، فاطمه شادمان معاون مرکز ایران و فرانسه و سید وحید یعقوبی عضوشورای هیات مدیره این مرکز به نمایندگی از مبتکر این جشنواره به شهردار ویتره صنایع دستی به عنوان یادبود اهدا و از زحمات ارزشمند وی تقدیر کردند.
پس از اهدای جوایز به برگزیدگان این جشنواره، منیر قیدی، کارگردان فیلم ویلاییهای گفت: مردم کشور من بیش از هر وقت دیگری نیاز به تبادل فرهنگی با جهان دارند چرا که این روزها برخی کشورها و رسانهها اخباری را منتقل میکنند که براساس چهره واقعی مردم من نیست. چنانچه خواهان شناختن مردم ایران هستید باید به فرهنگ و هنر و سینمای آن رجوع کنید.
وی در ادامه از اینکه اولین جایزه خارجی فیلم خود را از مردم هنر شناس و فرهنگ دوست کشور فرانسه دریافت کرده ابراز خوشحالی و از همه عوامل برگزاری و اهالی این شهر سپاسگزاری کرد.
آباد، کارگردان فیلم برگزیده این فستیوال هم گفت: من از کشور مهربانیها می آیم. ایران کشور دوست داشتنی و عشق است، ما 6 کارگردان نیز به همراه این شش فیلم سینمایی، سفیران حقیقی ملت ایران هستیم.
وی در پایان سخنان خود از بنیاد فارابی و آقای تابش به جهت کمک به برگزاری این فستیوال و همچنین مساعدت در ساخته شدن فیلم «یه وا» قدردانی کرد.
ابوالفضل جلیلی در غیاب حمیدرضا قربانی، کارگردان فیلم «خانهای در خیابان 41» به نمایندگی از وی جایزه این فستیوال را دریافت کرد و گفت: به دلیل اینکه قربانی در این تاریخ مشغول فیلمبرداری آخرین اثر هنری خود است نتوانست حاضر شود و بنده به نمایندگی ایشان، جایزه را دریافت میکنم.
خذنادار رئیس خانه فرهنگ های جهان آخرین سخنران مراسم اختتامیه فستیوال بود که با تمجید از هنر ایرانی و بویژه هنر خوشنویسی که جلوه هایی از آن توسط رمضانعلی واشقانی در معرض دید عموم شهروندان ویتره قرار داشت، از ادامه یافتن اینگونه تبادلات فرهنگی در سالها آتی بسیار استقبال نمود.
در صبح آخرین روز از برگزاری این فستیوال سه اثر کوتاه سینمایی از علی نظری و محمد کردی از کارگردانان جوان کشورمان نیز به نمایش درآمد که این بخش نیز با استقبال مخاطبین همراه بود.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ