رییس کل گمرک اعلام کرد؛
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: رییس کل گمرک در جمع مسئولان اتاق بازرگانی تهران و گروهی از فعالان تجاری بخش خصوصی گفت: تبادل 55 میلیارد دلار کالا در شرایط تحریمی، کار بزرگ و ستودنی است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،مهدی میراشرفی در این جلسه که به منظور بررسی و رفع مشکلات موجود بر سر راه فعالان تجاری بخش خصوصی برگزار شد، ضمن قدردانی از همه کسانی که در شرایط دشوار کنونی نگذاشتند چرخ تجارت خارجی از حرکت باز ایستد، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون 22/1 میلیون تن کالا وارد کشور شده که 14/6 میلیون تن آن را کالاهای اساسی تشکیل میدهد و 90 درصد بقیه کالاهای واسطهای مورد نیاز بخشهای تولید بوده است.
وی اظهارداشت: رقم واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1/58 درصد به لحاظ وزنی افزایش نشان میدهد و از لحاظ ارزش نیز نزدیک به 5 درصد کاهش داشتهایم. وی ارزش کالاهای وارده در این مدت را 28/3 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: در مقابل، طی هشت ماهه سالجاری 88 میلیون تن کالا از مرزهای کشور صادر شده که باید گفت صادرات از نظر وزنی 4 برابر واردات بوده، هر چند که عمده کالاهای صادراتی را کالاهایی با ارزش افزوده پایین تشکیل داده است.
رییس گمرک با اشاره به اینکه در بخش صادرات شاهد 16/4 درصد رشد وزنی نسبت به هشت ماهه ابتدای سال گذشته هستیم و به این خاطر باید به فعالان بخش خصوصی دستمریزاد گفت، اظهارداشت: ارزش صادرات کالا در مدت مذکور 27 میلیارد دلار بوده که گرچه 1/3 میلیارد دلار نسبت به رقم واردات کمتر است، اما با توجه به اصلاح ارزش پایه صادرات (حدود 30 درصد) در واقع ارزش صادرات 8 میلیارد دلار بیشتر از رقم 27 میلیارد دلار است.
میراشرفی با بیان اینکه در راستای تسهیل قوانین و مقررات تجاری و گمرکی جلسات متعددی بین گمرک، ستاد تنظیم بازار، ستاد تدابیر ویژه، شورای هماهنگی سران سه قوه و سایر مراجع صورت گرفته، افزود: این اقدامات البته کافی نیست و باید هماهنگی بیشتری بین بخشهای مختلف اقتصادی و تجاری بهعمل آید تا بتوانیم آثار تحریمها را هر چه بیشتر کاهش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه آمریکا با وضع تحریمهای اقتصادی در واقع 80 میلیون نفر از مردم ایران را تحریم کرده است، اظهارداشت: دولت آمریکا باید جوابگوی این اقدام غیرانسانی خود باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه ما در وضعیت جنگ اقتصادی بهسر میبریم، همه سازمانها و دستگاههای اجرایی و حتی تشکلهای بخش خصوصی باید خود را با این شرایط تطبیق دهند و هماهنگی و بستر لازم را برای اتخاذ سیاستها و اقدامات یکسان و متمرکز ایجاد نمایند.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در حالی که امور تجارت در دنیا توسط دو یا سه سازمان انجام میشود، در ایران 25 سازمان در حوزه تجارت تولیگری دارند و همین امر سبب پیچیدگی و بعضاً بروز مشکلات برای فعالان اقتصادی بهخصوص تجار و بازرگانان میشود.
میراشرفی اجرای مدیریت هماهنگ مرزی و یکپارچه را یکی از راهحلهای موثر برای جلوگیری از تشتت و چندگانگی در بخش تجارت دانست و افزود: ما باید در بحث بازرگانی خارجی به سمت تک ایستگاهی پیش برویم.
رییس کل گمرک خطاب به فعالان بخش خصوصی حاضر در جلسه گفت: برخی از مشکلات اقتصادی و تجاری در کشور ما بنیادین است و تا زمانی که این مشکلات رفع نشود، نمیتوان انتظار زیادی برای رفع معضلات تجارت و اقتصاد، آنطور که شایسته است، داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ما به عنوان گمرک، همواره تلاش کردیم تا مشکلات فعالان تجاری را حتی در آن بخش که به گمرک ارتباط چندانی ندارد به مسئولان سازمانهای ذیربط منتقل کنیم و راهحلی برای آنها بیابیم و این جلسه هم به همین منظور برگزار شده است.
میراشرفی با تشریح اقدامات انجام شده توسط گمرک درخصوص موضوعاتی ازجمله ارزشگذاری کالاهای وارداتی و صادراتی، درخصوص پرسش برخی از شرکتکنندگان درباره بالا بودن هزینههای تخلیه و بارگیری، انبارداری و... گفت: تخلیه و بارگیری بیش از 90 درصد از واردات کالا از طریق مناطق ویژه اقتصادی و آزاد انجام میشود که خارج از قلمرو گمرکی است و ما نمیتوانیم در آن ورود کنیم، اما اگر این کار یعنی تخلیه و بارگیری و انبارداری در اماکن گمرکی صورت گیرد، مشمول تسهیلات و معافیتهای گمرکی خواهد بود.
رییس کل گمرک در مورد ارائه تسهیلات گمرکی به ذینفعان، از تفویض اختیار کامل به گمرکات اجرایی در موارد قابل تفویض ازجمله ایجاد انبار یا گمرک اختصاصی خبر داد و درخصوص قطع گاه به گاه سامانه جامع امور گمرکی اظهارداشت: چنانچه هر یک از زیر سامانههای مرتبط با امر تجارت دچار اخلال شود، این اخلال سامانه جامع گمرکی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و باعث نارضایتی ذینفعان میشود.
میراشرفی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راهاندازی نرمافزار گمرک موبایل گفت: در سیستم گمرک موبایل به عنوان نمونه فعالان تجاری می توانند اظهار کالا به گمرک را از هر نقطه و هر جا از طریق این سیستم انجام دهند.
وی راهاندازی شبکه فعالان مجاز اقتصادی (AEO) را از دیگر تسهیلات گمرک برای توسعه و تسهیل تجارت عنوان کرد و گفت: تاکنون 200 شرکت ذیل فعالان مجاز اقتصادی گمرک قرار گرفتهاند و تسهیلات خاصی به آنها اعطا میشود و ما تلاش میکنیم که در آینده همه فعالان اقتصادی ذیل این شبکه قرار گیرند.
رییس کل گمرک همچنین به راهاندازی پلمپ هوشمند مجهز به سیستم RFID اشاره و ابراز امیدواری کردکه اقدامات صورت گرفته و طرحها و برنامههای آینده گمرک بتواند آثار تحریمهای آزاردهنده را برای مردم و فعالان اقتصادی کم کند.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ