برگزارکننده دومین نمایشگاه مدیریت پسماند تشریح کرد:
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: مدیرعامل شرکت نیکاتیس گفت: دومین نمایشگاه بینالمللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین آلات و تجهیزات وابسته IWEX 2019 در محل نمایشگاه های بین المللی شهرآفتاب در فضایی بالغ بر 7 هزار متر مربع و با حضور بیش از 80 شرکت داخلی و نمایندگان شرکتهای خارجی از تاریخ 14 تا 17 آذر ماه 98 برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، غلامرضا طومار در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار این پایگاه خبری عنوان کرد: با توجه به اینکه در صنایع مختلف با معضل بزرگی به نام پسماند مواجه هستیم، امسال سعی شده به غیر از شهرداری ها که بیشتر در زمینه پسماندهای شهری و خانگی فعالیت میکنند از سازمان ها، ارگانها و وزارتخانههایی که در زمینه پسماندهای صنعتی، کشاورزی و دیگر پسماندها فعالیت دارند دعوت شود، زیرا حضورشان موجب رشد و بهبود نمایشگاه است.
وی ادامه داد: رشد فضاهای نمایشگاهی امسال نسبت به سال قبل، حضور وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت، صندوق ملی محیط زیست در کنار ادارات پسماند شهرداری های مناطق و شهرداری های کلانشهرها و نیز تنوع گروههای کالایی که امسال در نمایشگاه حضور دارند در کنار افزایش و هدفمند شدن کارگاههای آموزشی در این زمینه از وجوه تمایز نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل است.
برگزارکننده دومین نمایشگاه بینالمللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین آلات و تجهیزات وابسته تصریح کرد: مدیریت پسماند یکی از ضروریترین محورهای توسعه پایدار محسوب میشود. روند افزایش جمعیت، رشد شهرنشینی، گسترش فعالیتهای صنعتی و تغییر الگوی مصرف سبب میشود تا سالانه میلیونها تن زباله در کشور تولید و از چرخه خارج شود. مسلما برای سرعت بخشیدن به کنترل و بهینهسازی این روند بهصورت بازیافت و به چرخه بازگرداندن آن، نیاز به همکاری عموم است. یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی کشورهای درحال توسعه، مدیریت پسماندهای شهری و صنعتی است. معضل مربوط به پسماندها به دلیل رشد سریع جمعیت و گسترش شهرنشینی بیش از گذشته موجب نگرانی مسئولان شده است. بنابراین هر اقدامی که بتواند در زمینه فرهنگسازی و تغییر الگوی مصرف و تولید زباله کمتر، موثر باشد اقدام مثبتی خواهد بود.
طومار گفت: از این رو رویداد پیش رو در پی آن است؛ با تجمیع همه تصمیمسازان و تصمیمگیران سازمانها و ارگانهای حاکمیتی، متولی، صنفی - پژوهشی و علمی و نیز زنجیره تامین، در یک زمان و مکان از یک سو توانمندی واحدها و بنگاههای مختلف را به معرض نمایش گذاشته و از سوی دیگر با گردهم آوردن کلیه سازمانها و ارگانهای متولی و حاکمیتی که در این مهم نقش اصلی دارند زمینه را برای دست یافتن و تشکیل کمپینها و پویشهای هدفمند به منظور شکلگیری افکار عمومی و فرهنگسازی صحیح، این روند را تسریع و این دغدغه را به شهروندان یادآوری کند.
وی افزود: کشورهای صنعتی و توسعهیافته بیشترین و بالاترین نرخ تولید زباله و ضایعات صنعتی را به خود اختصاص دادهاند. علت این موضوع به بالابودن میزان تولید و مصرف در این کشورها برمیگردد. اما آنچه اهمیت دارد این است که این کشورها توانستهاند به فرهنگ مدیریت و بازیافت زباله دست پیدا و از این طریق درآمد هنگفتی را نصیب کشورهای خود کنند. طبق آمارهای منتشرشده، روزانه بیش از 5/3میلیون تن زباله در جهان تولید میشود که دراین میان، متوسط سرانه تولید روزانه زباله در ایران 710گرم است. همچنین، میزان تولید روزانه زباله در تهران به ازای هر نفر 790گرم است؛ یعنی روزانه بیش از 50هزار تن و سالانه حدود 20میلیون تن زباله و پسماند در کشور تولید میشود که 80درصد آن در شهرهاست.
مدیرعامل شرکت نیکاتیس عنوان کرد: براساس اطلاعات موجود، با اینکه متوسط جهانی بازیافت زباله رقمی در حدود 70درصد است، این رقم در ایران تنها 20درصد بوده و این مطلب به این معنی است که سالانه 16میلیون تن زباله در کشور در زیر خاک دفن و در این بین، تنها دو درصد دفنها طبق اصول بهداشتی انجام میشود. طبق آمارهای جهانی، در استرالیا با توجه به شرایط زمین 70درصد پسماند دفن و 30درصد بهصورت بازیافت، در ایتالیا 54درصد دفن، 12درصد بازیافت و 33درصد کمپوست، در ژاپن تنها سهدرصد دفن، 17درصد بازیافت مواد و 74درصد بازیافت انرژی، در سوئیس یکدرصد دفن، 33درصد بازیافت مواد، 50درصد بازیافت انرژی و 16درصد کمپوست، در آمریکا 54درصد دفن، 24درصد بازیافت مواد، 14درصد بازیافت انرژی و هشتدرصد بازیافت کمپوست صورت میگیرد.
طومار ادامه داد: یکی از مهمترین موارد در صنعت پسماند و بازیافت تفکیک زباله از مبداء است. در بیشتر کشورهای پیشرفته، تفکیک زبالههای خشک و تر امر بسیار مهمی است که شهروندان ملزم به رعایت آن هستند. در شهرهای مدرن برای زبالههای خشک و تر به تفکیک سطلهای جداگانه تعبیه میشود تا پسماند بازیافتی به راحتی شناسایی شده و در چرخه بازیافت مورد استفاده قرار گیرند.
وی تاکید کرد: بیشتر جوامعی که از کمبود منابع طبیعی رنج میبرند، بازیافت زبالهها را راه حلی برای تولید میدانند. به همین دلیل در قوانین این کشورها تفکیک زباله و دستهبندی پسماندهای بازیافتی امری اجباری است و حتی رعایت نکردن آن جریمه و مجازات دارد.از اینرو ما در حاشیه این نمایشگاه کارگاه های آموزشی متنوعی برگزار میکنیم که برخی از این کارگاه ها در خصوص تفکیک زباله از مبداء و نقش خانواده ها در بازیافت زباله ها و فرهنگ سازی در این راستا برگزار میشوند.
برگزارکننده دومین نمایشگاه بینالمللی مدیریت پسماند، بازیافت، خدمات شهری، ماشین آلات و تجهیزات وابسته خاطرنشان کرد: با توجه به مکاتبات صورت گرفته با معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری مقرر شده تا شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها و همچنین مخترعین بتوانند به راحتی در نمایشگاه حضور یابند./نرگس جدیداسلام
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ