دربیجینگ برگزار شد؛
بزرگنمایی:
ایران مراسم نیوز: مدعو ایرانی دومین ورکشاپ آموزشی سیموست در موزه علم و فناوری چین (CSTM) که در بیجینگ چین برگزار شد، با اشاره به مهمترین اهداف این کارگاه آموزشی، خاطرنشان کرد: مهمانپذیری و ارتباطات اجتماعی بالای ایرانیان ظرفیت خوبی برای میزبانی کنفرانس کمیته بینالمللی موزهها و مجموعههای علوم و فناوری (سیموست) 2020 در ایران است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،الهه آرشیان با اشاره به اینکه کارگاه آموزشی فوق با هدف ظرفیتسازی برای متخصصان مراکز و موزههای علم برگزار شده است، گفت: نخستین ورکشاپ آموزشی سیموست در سال 2018 به میزبانی موزه علم و فناوری چین برگزار شد.
وی در همین رابطه توضیح داد: شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) در بخش سیموست، بسته به کشورهای شرکتکننده، اعضا و آنچه در هر زمان اقتضا کند، ورکشاپهای آموزشی را برگزار میکند که این بار این کارگاه در بیجینگ چین برگزار شد.
مدیر دپارتمان محتوا و آموزش مرکز علمی انگاریوم (آسماننمای دانشگاه فردوسی مشهد) خاطرنشان کرد: سیموست غیر از اهداف سازمانی خودش، این موضوع را پیگیری میکند که فرهنگ علمی هر منطقه حفظ شود و در صورتی که تاریخچه، ابزار و ... در حیطه علمی دارد، آن را به نسلهای بعد انتقال دهد.
آرشیان افزود: از دیگر موضوعات مورد توجه سیموست این است که هر موزه علم و فناوری خود را نسبت به آنچه مردم باید در مورد علم و تکنولوژی بدانند موظف میداند؛ در کارگاه آموزشی سیموست هم این فرصت فراهم شد تا متخصصان موزههای علم از 22 الی 23 کشور دور هم جمع شوند، در این حوزه ظرفیتسازی کنند و به تبادل علم بپردازند.
وی ادامه داد: تعداد جایگاههایی که تعیین شده بود، بین 50 تا 60 نفر بود و در واقع و با توجه به گستردگی چین، نیمی از این ظرفیت این کارگاه آموزشی به موزههای علم و فناوری سراسر چین اختصاص یافته بود.
تنها مدعو ایرانی کارگاه آموزشی سیموست به میزبانی موزه علم و فناوری چین در پاسخ به اینکه ظرفیت ایران برای میزبانی سیموست 2020 را چطور ارزیابی میکند، تصریح کرد: این موضوع احتیاج به آمارگیری و دادههای اولیه دارد و باید دید که مثلاً کشور ما در زمینه فرهنگی، امکانات رفاهی، بودجههای اختصاص یافته به هر بخش و ... چقدر ظرفیت برگزاری کنفرانس سیموست را دارد.
آرشیان افزود: نکته بسیار مهم اینکه ارتباطگیری برگزارکنندگان چینی با مهمانها به سختی انجام میشد و افرادی به عنوان کاتالیزور در این حوزه فعالیت میکردند. این مسأله، یک موضوع فرهنگی و ملیتی است و به فرهنگ کشورها، زبان یا ذات غیرتوریستی برخی کشورها ارتباط دارد.
وی ادامه داد: ما در ایران از این لحاظ مشکلی نداریم؛ چرا که برای دیگران احترام قائل میشویم و توانایی ارتباط گیری مؤثر را با توجه به فرهنگ مهماننوازی که در کشور وجود دارد، داریم که این موضوع یک نقطه قوت در برگزاری سیموست 2020 به میزبانی موزه ملی علوم و فناوری ایران به شمار میآید. در عین حال در جریان کارگاه آموزشی که در چین برگزار شد، آزادی عمل مخاطبان برای گشت و گذار در چین و نیز حمایت همهجانبه از مهمانان فوقالعاده بود که این موضوع میتواند مورد توجه برگزارکنندگان سیموست 2020 قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، چهل و هفتمین مجمع سالانه کمیته بینالمللی موزهها و مجموعههای علوم و فناوری (CIMUSET) در تاریخ 1 تا 7 سپتامبر (10 تا 16 شهریور ماه سال جاری)، با عنوان «سنتهایی برای آینده پایدار» در شهر کیوتوی ژاپن برگزار شد. در همین راستا، دومین کارگاه آموزشی سیموست نیز به میزبانی موزه علوم و فناوری چین (CSTM) از تاریخ 18 تا 25 نوامبر سال جاری (27 آبان تا 5 آذر ماه) برگزار شده و الهه آرشیان به عنوان تنها عضو مدعو از ایران در این کارگاه حضور داشته است.
گفتنی است در بیست و پنجمین کنفرانس عمومی شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) در شهر کیوتوی ژاپن، موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان نشست کمیته بینالمللی موزههای علوم و فناوری (سیموست) در سال 2020 انتخاب شده است.
- نمایشگاه , همایش و سمینار , کنفرانس و کنگره و سمپوزیوم , وبینار و رویدادهای آنلاین , رویدادهای استارتاپی و تجاری , جشنواره و مسابقات , کارگاه آموزشی , مجامع , گردهمایی و بزرگداشت , رویدادهای جهان , رویدادهای استان ها , سازمان توسعه تجارت ایران , شرکت نمایشگاههای بین المللی , ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی , یسنا همایش؛ طراح و برگزارکننده همایش و نمایشگاه , کلینیک کاربرند؛کارآفرینی , خلاقیت , آموزش و برندینگ