آخرین مطالب

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری در ITE 2019 بیان کرد:

تاثیر منفی نظام کارمزد بر فعالیت پرداخت‌یاران/ توجه ویژه نمایشگاه تراکنش ایران به نقاط لبه فناوری مرکز فابا

تاثیر منفی نظام کارمزد بر فعالیت پرداخت‌یاران/ توجه ویژه نمایشگاه تراکنش ایران به نقاط لبه فناوری

  بزرگنمایی:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، علیرضا بزرگمهری نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت پرشیا فاوا گسترش، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری رویداد ITE، افزود: در سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، مباحث مختلفی که این بازیگران جدید اکوسیستم مالی کشور با آنها درگیر هستند، بررسی می‌شوند. 

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین محورها، به بحث رگولاتوری و آن دسته از قوانینی مربوط می‌شود که نهاد بالادستی برای پرداخت‌یاران در نظر گرفته و از این طریق نقاط تمایز آنها با PSP‌ها را مشخص کرده است. 

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری گفت: قوانین مربوطه، از زمانی که بانک مرکزی به مفهوم پرداخت‌یاری شکل داده است، تا کنون چند بار تغییر کرده‌اند؛ به گونه‌ای که شرکت شاپرک در بازه‌های زمانی مختلف، با صدور بخشنامه‌ای، محدودیت‌هایی را برای فعالیت آنها ایجاد می‌کند؛ به نظر می‌رسد بازنگری در برخی از این تغییرات ضروری باشد. 

مجوز دارند؛ چرا درگیر بروکراسی PSPها شوند؟

بزرگمهری افزود: محور بعدی این سمینار، به آن بخش از اتصالات پرداخت‌یاران به شاپرک باز می‌گردد که باید از طریق PSPها برقرار شود؛ در شرایطی که آنها از بانک مرکزی مجوز فعالیت دارند، چرا باید درگیر بروکراسی شرکت‌های پرداخت شوند؟ 

نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت پرشیا فاوا گسترش، ادامه داد: این مجوز، از ابتدا به همین منظور طراحی شد که بخش‌های جدیدی از بازار بتوانند با چابکی بیشتری، خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند، اما اکنون شرایط به گونه‌ای است که پرداخت‌یاران باید برای فعالیت خود با شرکت‌هایی هماهنگ شوند که در واقع رقیب آنها هستند. 

وی گفت: این امر، می‌تواند امنیت مشتریان پرداخت‌یاران را نیز به مخاطره اندازد؛ چرا که تراکنش‌ها در واقع از طریق PSPها انجام شده و اطلاعات کاربران به نوعی افشا می‌شود. 

چالش‌های پرداخت ‌خرد 

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، با اشاره به این نکته که هم پرداخت‌یاران و هم PSPها در نظام پرداخت با چالش‌هایی مواجه هستند، افزود: از جمله این موارد، به پرداخت خرد مربوط می‌شود که به ویژه روی کسب و کار پرداخت‌یاران تاثیر منفی می‌گذارد.

بزرگمهری ادامه داد: در حوزه استانداردهای مربوط به کیف پول الکترونیکی نیز کمبودهایی در کشور وجود دارد؛ اکنون در دنیا شاخص‌هایی برای یکنواخت‌سازی فعالیت در این زمینه شکل گرفته، اما در ایران به این امر پرداخته نشده است. 

نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت پرشیا فاوا گسترش گفت: این موضوع که پرداخت خرد به شیوه الکترونیک، چگونه در بستر شاپرک قرار می‌گیرد، پرسش مهمی است و تاثیر بسیار زیادی بر شرکت‌های پرداخت‌یاری دارد. 

ضرورت اراده رگولاتور برای حل ابهامات

وی، حل برخی از چالش‌های مورد اشاره را نیازمند اراده رگولاتور و دیگر ذی‌نفعان قانون‌گذار دانست و افزود: مدل اولیه پرداخت‌یاری به این صورت بود که تعدادی مگاپی‌اس‌پی، برای ارائه خدمات به شرکت‌های PSP شکل بگیرند، اما این اتفاق در عمل به گونه‌ای دیگر رقم خورد و پرداخت‌یاران ذیل شرکت‌های پرداخت قرار گرفتند.

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری گفت: پس از مدتی، اعلام شد آنها فقط می‌توانند در حوزه خدمات بدون کارت فعالیت کنند و خود این مفهوم نیز، به درگاه‌های پرداخت تقلیل یافت؛ در حالی که نفس محدود کردن فعالیت آنها به خدمات بدون کارت، جای پرسش داشت. 

به گفته بزرگمهری، اکنون نظام پرداخت، شکل تقسیم هزینه‌ها در این نظام و نقش PSPها در مجوزهای پرداخت‌یاری، با چالش‌ها و ابهاماتی مواجه است که نهاد رگولاتور باید نسبت به آنها پاسخگو باشد. 

نظام کارمزد و احتمال کاهش کیفیت خدمات در شبکه پرداخت

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، تاکید کرد: بدون شک، ضعف‌های نظام کارمزد نیز، بر مدل کسب و کاری چنین شرکت‌هایی تاثیر می‌گذارد؛ اکنون این نظام، به دلایل متعددی معیوب است، از جمله اینکه در ساختار موجود، هزینه تراکنش‌ها، فقط از بانک‌، به عنوان یکی از ذی‌نفعان گرفته می‌شود. 

بزرگمهری توضیح داد: دارندگان کارت و پذیرندگان، دو گروه دیگر از دریافت‌کنندگان خدمات پرداخت هستند و هر یک به عنوان ذی‌نفع، باید در پرداخت هزینه‌های این شبکه شریک باشد؛ بدون شک مدل موجود نمی‌تواند پایدار بماند. 

وی گفت: از سوی دیگر، ارقام مندرج در جدول کارمزدها، مربوط به حدود 10 سال پیش است. در آن زمان، افراد می‌توانستند با پرداخت حدود 300 هزار تومان، دستگاه کارت‌خوان تهیه کنند؛ اکنون این رقم به بیشتر از دو میلیون تومان رسیده است. 

نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت پرشیا فاوا گسترش افزود: امروز، هزینه شبکه؛ نه تنها در مورد دستگاه کارت‌خوان که در مورد همه اجزای آن از جمله سوئیچ، افزیش پیدا کرده است و اگر رقم کارمزد به صورت متناسب رشد نکند، به تدریج از کیفیت خدمات در شبکه پرداخت کشور کاسته می‌شود. 
 
بزرگمهری ادامه داد: در صورت تصویب لایحه دولت در مجلس، چهار صفر از پول ملی ایران حذف خواهد شد و تغییر جدول کارمزد و ارقام قدیمی آن ضروری می‌شود. بدون توجه به این مسائل، افزایش هزینه‌های شبکه، مانع از سرمایه‌گذاری در این حوزه خواهد بود که نتیجه آن، کاهش کیفیت خدمات است. 

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، توضیح داد: حدود 10 سال پیش، هزینه تولید هر سوئیچ حدود 300 تا 400 میلیون تومان بود، اما امروز این رقم بسته به خدماتی که سوئیچ به آن نیاز دارد، به دو تا پنج میلیارد تومان رسیده است؛ این شرایط به پرداخت‌یاران، فعالان حوزه کیف پول و PSPها، آسیب می‌رساند و باید مورد بازنگری قرار بگیرد. 

از مجوز پرداخت‌بانی چه خبر؟ 

بزرگمهری، در بخش دیگری از این گفت‌وگو، بیان کرد: قرار بود بانک مرکزی مجوز دیگری با عنوان پرداخت‌بانی را نیز برای فعالیت در حوزه کیف پول الکترونیک طراحی و اجرایی کند؛ در دو سال گذشته صحبت‌های زیادی در این زمینه انجام شده، ولی در عمل اتفاق خاصی رخ نداده است. 

وی افزود: البته، بازار منتظر رگولاتوری نمانده و فعالیت‌ها خود را در این حوزه آغاز کرده است. اکنون تیم‌های متعددی، انواع کیف‌ پول را در کشور ارائه کرده‌اند؛ در حالی که از استاندارد پایه‌ای خاصی برخوردار نیستند. 

نایب‌رئیس هیأت‌مدیره شرکت پرشیا فاوا گسترش گفت: این شرایط، انتقال پرداخت‌های خرد را از بستر شاپرک به کیف پول‌های الکترونیک، با محدودیت مواجه کرده است. 

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، ادامه داد: راهکار حل چالش مورد اشاره، شکل‌گیری مجوز پرداخت‌بانی یا افروده شدن این فعالیت به خدمات پرداخت‌یاری است؛ به گونه‌ای که پرداخت‌یاران از این پس، تنها در حوزه درگاه اینترنتی فعال نباشند و خدمات کیف پول الکترونیک را نیز ارائه کنند. به ویژه آنکه درگاه‌های اینترنتی، تنها بخش کوچکی از بازار را در بر می‌گیرند. 

اشباع در روش‌های سنتی پرداخت

بزرگمهری در مورد اهمیت طرح این موضوعات در رویداد ITE، تاکید کرد: روش‌های سنتی پرداخت، از جمله دستگا‌ه‌های کارت‌خوان و صندوق‌های فروشگاهی، در کشور به مرحله اشباع رسیده‌اند؛ اکنون در بازار ایران، چهار برابر حد متعارف دیگر کشورها، از جمله ترکیه یا امارات، دستگاه کارت‌خوان وجود دارد. 

وی افزود: رقم 7 میلیونی تعداد دستگاه‌ها، برای جمعیت کسب و کاری ایران بسیار زیاد است؛ اکنون در تعداد قابل توجهی از فروشگاه‌های کشور، بیش از یک دستگاه کارت‌خوان دیده می‌شود. این بسترهای سنتی، با توجه به افزایش ضریب نفوذ تلفن‌های همراه هوشمند و اینترنت پرسرعت، باید تغییر کنند. 

دبیر علمی سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری، گفت: نمایشگاه تراکنش ایران، همواره نشان داده است که به نقاط لبه فناوری در صنعت بانکداری و پرداخت توجه ویژه دارد و پرداخت‌یاران و شیوه‌های نوین تراکنش، که از سوی فین‌تک‌ها و کسب و کارهای نوین ارئه می‌شوند، از جمله آنها هستند.   

به گزارش ستاد خبری رویداد ITE، نمایشگاه تراکنش ایران، روز چهارشنه 29 آبان ماه، ساعت 16، میزبان فعالان صنعت بانکداری، پرداخت و پرداخت‌یاری و همچنین علاقه‌مندان این حوزه در سمینار پرداخت‌یاران و چالش‌های کسب و کاری خواهد بود. رویداد ITE 2019، به همت مرکز فابا، 28 تا 30 آبان سال جاری در محل نمایشگاه گفت‌وگوی شهرداری تهران، برگزار می‌شود.























نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری دومین رویداد ملی باور

مروری بر چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ترویج کارآفرینی برای دانشجویان

طرح ملی ترویج کارآفرینی کلید انتقال مهارت های کسب و کار است

یسنا همایش؛ مجری و کارگزار برگزاری چهاردهمین همایش ملی نخبگان شد

ثبت نام بنیاد ملی نخبگان آغاز شد

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور