آخرین مطالب

نگرانی اصناف تهران از بازگشت به وضعیت قرمز کرونا اخبار انجمن، اتاق ها و تشکل

نگرانی اصناف تهران از بازگشت به وضعیت قرمز کرونا

  بزرگنمایی:

ایران مراسم نیوز:محدودیت‌های دوهفته‌ اول آذر در حالی موجب بهبود وضعیت کرونایی استان تهران و تغییر آن از قرمز به نارنجی شد که اکنون اصناف پایتخت نگاهی توام با نگرانی نسبت به رفتار مردم در هفته جاری دارند؛ به ویژه آنکه «علیرضا رئیسی» سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از شکننده‌بودن شرایط نارنجی خبر داده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،این اصناف پس از تعطیلی هفته‌های اخیر از مردم انتظار دارند پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند تا در هفته‌های آینده دوباره سطح هشدار تهران به وضعیت قرمز باز نگردد. 

این بازاریان که معنی شرایط قرمز و خسارت ناشی از استمرار تعطیلی را به خوبی درک کرده‌اند، به نظر می‌رسد خودشان هم پروتکل‌های بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و جلوگیری از تجمع مشتریان را با جدیت بیشتر رعایت می‌کنند.

اکنون اصناف تهران و مسوولان اجرایی تنها یک پیام واحد مبنی بر ضرورت ایجاد شرایط مناسب و تغییر سبک زندگی برای مقابله همزمان در جبهه اقتصادی و کرونا را سر می‌دهند.

بر همین اساس دکتر «علیرضا زالی» رییس ستاد مقابله با کرونای تهران هم می‌گوید: وضعیت نگران‌کننده اقتصادی، فشار قابل توجهی بر اصناف وارد می‌کند و به همین دلیل باید با کنترل گلوگاه شیوع بیماری از جمله ناوگان حمل‌ونقل عمومی و اداره‌ها، تصمیم‌ها طوری اتخاذ شود که اصناف را دچار مشکل نکند.

دغدغه‌های بازاریان پس از تعطیلی دو هفته‌ای نخست آذر

ساعت ١٠:٤٥ دقیقه صبح شنبه، ١٥ آذرماه جاری وارد بازار می‌شوم و به نظر می‌رسد برخلاف گذشته خبری از دستفروش‌ها نیست و بازار همچون قبل رونقی ندارد اما هرچه به ظهر نزدیک می‌شویم جمعیت بیشتر می‌شود. 

اکثر کاسبان راسته‌بازار جلو درب مغازه‌های خود ایستاده و قیمت اجناسشان را با صدای بلند اعلام می‌کنند تا نظر جمعیت هر چند اندک حاضر در بازار را به خود جلب کنند؛ چند مغازه هم پشت شیشه‌هایشان اطلاعیه حراج یک هفته‌ای را نصب کرده‌اند.

وارد یکی از مغازه‌هایی که روسری و شال‌های خود را به حراج گذاشته، می‌شوم؛ برخلاف مغازه‌های اطراف که سوت و کور است، زن‌ها در اینجا جمع شده و در حال دیدن و خرید اجناس هستند؛ هر چند همه ماسک بر صورت دارند اما خبری از رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی نیست.

از  «محمد» صاحب مغازه می‌پرسم فروش خوب است؟ که در جواب می‌گوید: امسال به دلیل شیوع کرونا بازار کساد است و ما ناگزیر هستیم اجناس خود را حراج کنیم تا بتوانیم حداقل اجاره و مالیات مغازه را پرداخت کنیم اما نگران شیوع افسارگسیخته کرونا هم هستیم.

این فعال صنف روسری و شال ادامه داد: از سوی اتحادیه اصناف به ما گفته شده در صورت گسترش ویروس کرونا دوباره اصناف تعطیل می‌شود و به همین دلیل مدام از مشتریان تقاضا می‌کنیم تا جایی که می‌توانند اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنند تا ما هم بتوانیم کاسبی کنیم.

مغازه کنار این صنف نیز روسری و شال می‌فروشد اما مشتری ندارد؛ وارد مغازه می‌شوم؛ یکی از فروشندگان می‌گوید: از صبح فروش نداشته‌ایم اما باز بودن مغازه به نفع ماست زیرا ما روز مزد هستیم و در این مدت از لحاظ مالی بسیار تحت فشار بوده‌ایم.

وی که خود را «مریم» معرفی کرده و در ادامه دوست دارد تا با من درددل کند، اضافه می‌کند: ما قشر ضعیف جامعه هستیم و مردم و مسوولان باید فکری به حال ما کنند؛ اگر مردم رعایت نکنند و مسوولان به فکر ما نباشند، آسیب جدی به وضعیت معیشتی ما وارد می‌شود.

«علی‌اکبر یزدانی» یکی از فعالان صنف پوشاک زنانه که اجناس خود را به صورت عمده و جزئی به فروش می‌رساند، همچون دیگر همکارانش از شرایط اقتصادی و فشارهایی که به خاطر مشکلات زندگی بر وی تحمیل شده است، گلایه دارد. 

وی می‌گوید که در زمینه تولید و فروش لباس‌های زمستانه فعال است و تعطیلی دو هفته گذشته اصناف باعث شد او بسیار متضرر شود و آثار این تعطیلی همچنان تا دو هفته دیگر هم بر کار آنان تاثیر می‌گذارد.

یزدانی بیان کرد: اوج فروش ما همین یکی دوماه است زیرا با تغییر فصل ناگزیر هستیم اجناس خود را حراج کنیم و حتی پول اجاره این مغازه که ماهی ٥٠ میلیون تومان است در نمی‌آید؛ صاحب مغازه کرایه را می‌خواهد و بازار رحم ندارد.

وی ادامه داد: فروش اینترنتی داریم ولی باز هم فروش ما بسیار محدود است زیرا خانم‌ها لباسی را بدون پرو نمی‌خرند و تعداد محدودی هم که از این طریق از ما پوشاک می‌خرند از مشتریان ثابت ما هستند؛ کاش مردم رعایت کنند و مسوولان هم بازار را تعطیل نکنند تا بتوانیم امرار معاش کنیم.

بازار طلافروشان تا حدودی وسط بازار بزرگ تهران واقع است و فردی جلو درب این بازار ایستاده و برای شناسایی احتمالی مبتلایان به ویروس کرونا از تب‌سنج استفاده می‌کند؛ البته اجازه ورود بدون ماسک را هم به افراد نمی‌دهد؛ وارد این بازار می‌شوم، تعداد افرادی که از پشت ویترین یا داخل مغازه‌ها نظاره‌گر طلاها هستند به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد.

«مهدی» یکی از این فروشندگان طلا می‌گوید که تعداد محدودی از اصناف که خود مالک مغازه هستند، می‌توانند با تعطیلی یا حتی فروش نرفتن اجناس خود تا مدتی امرار معاش کنند اما واقعا برخی از افراد ندار هستند  و علاوه بر هزینه‌های زندگی باید اجاره مغازه و مالیات بپردازند.

وی اضافه می‌کند: هرچند بازار راکد است و این روزها کمتر کسی برای خرید طلا اقدام می‌ کند اما باز بودن مغازه‌ها از بسته بودن آنها بهتر است و فقط خود مردم می توانند با رعایت توصیه‌های بهداشتی با ما کمک کنند.

همچنین «علی زندی» یکی دیگر از فروشندگان طلا در بازار طلای خرداد می‌گوید: اگرچه باز بودن ارگان‌ها، نهادها و اصناف باعث افزایش مبتلایان به ویروس کرونا می‌شود اما وضع اقتصادی بسیار دشوار شده و ما یکسال است که فروش نداشته‌ایم و برای پرداختن اجاره‌بها در تنگنا هستیم. 

وی با بیان اینکه ما هر نمونه کاری را که مشتری بخواهد در اختیار او قرار می‌دهیم و بعد با الکل آن را ضد عفونی می‌کنیم، افزود: اگر همه مردم ماسک بزنند و نکات بهداشتی را رعایت کنند از تعطیلی اصناف جلوگیری می‌شود و ما متضرر نمی‌شویم. 

«علی وطن‌پرست» نیز یکی از فعالان صنف لوازم آرایشی و بهداشتی است و می‌گوید: طی یکسال اخیر فروش ما به نصف رسیده است؛ ٩٠ درصد مشتریان ماسک می‌زنند اما از دستکش استفاده نمی‌کنند و به وسایل دست می‌زنند.

وی اضافه می‌کند: اگرچه بیشتر وسایل آرایشی دارای تستر است و ما اجازه نمی‌دهیم مشتری کالای اصلی را تست کند اما همین دست زدن به آنها هم ممکن است ویروس را انتقال دهد و از مردم تقاضا دارم زمانی که برای خرید وسایل آرایش می‌آیند از دستکش و الکل استفاده کنند.

رضا وحیدی نیز جزو فعالان صنف پوشاک است که راه‌حل جلوگیری از گسترش ویروس کرونا را تعطیل کردن مغازه‌ها نمی‌داند و می‌گوید: ما اجناس خود را با چک می‌خریم؛ یکسال است که کاسبی نکرده‌ایم و به زودی موعد پرداخت چک ٥٠ میلیون تومانی خرید اجناس مغازه فرا می‌رسد.

کمی آن طرف‌تر صنف آبمیوه و اغذیه فروشی‌های بازار نیز فعال است؛ آنان هم از رکود بازار گلایه دارند اما معتقدند نباید اصناف تعطیل شود تا بتوانند امرار معاش کنند یا حداقل دولت به آنان کمک‌های مالی و معیشتی کند.

رفته‌رفته سر و کله چند دستفروش هم پیدا می‌شود؛ هرکدام از آنان در گوشه‌ای از بازار ایستاده‌اند و دور از چشم شهرداری تلاش می‌کنند اجناس خود را بفروشند؛ برخی از مردم هم بدون توجه به اصول بهداشتی در حال خریدن هستند.

جالب است بدانید ترافیک در چهارراه گلوبندک و تمامی خیابان‌های منتهی به بازار بزرگ تهران چند برابر بیشتر از جمعیت مردم در بازار است و تا حدود زیادی همه بازاریان و مشتریانشان از وضعیت شکننده نارنجی در هفته جاری ابراز نگرانی می‌کنند.

نگاهی کلی به محدودیت‌های کرونایی هفته جاری

به گزارش ایرنا از روز گذشته، ١٥ آذرماه صاحبان واحدهای صنفی به جز گروه‌های سه و چهار به شرط رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فعالیت خود را پس از دو هفته از سر گرفتند.

مشاغل گروه سه شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و زبان‌سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی است که در هفته جاری نیز تعطیل خواهد بود.

گروه چهار نیز شامل برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه‌روزی، کافه، قهوه‌خانه و چایخانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی است و بقیه اصناف که شامل گروه‌های سه و چهار نیست، می‌توانند در هفته جاری فعالیت کنند.

پاساژهای دارای سقف بلند و دو درب ورود و خروج همچون پاساژ علاءالدین از امروز بازگشایی شد اما پاساژهایی که این شرایط را ندارد به دلیل تجمع و افزایش ریسک ابتلای افراد به ویروس کرونا همچنان از 15 تا 21 آذرماه بسته می‌ماند.

بازار بزرگ تهران هم در هفته جاری باز است و رستوران‌داران هم می‌توانند با یک سوم ظرفیت به مشتریان خود خدمات ارائه دهند؛ البته در پایان هفته عملکرد فعالان اصناف بررسی می‌شود و چنانچه دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا را رعایت نکرده باشند، دوباره صنوف تعطیل می‌شود.

اصناف مجاز، طی هفته پیش‌رو از ساعت هشت تا 20  فعالیت می‌کنند و شهروندان و کسبه باید دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا را به صورت کامل رعایت کنند تا تهران دوباره به وضعیت قرمز باز نگردد و بار دیگر مغازه‌ها تعطیل نشود.

محدودیت‌های تردد شبانه و ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی و تردد از ساعت 21 تا چهار روز بعد نیز کماکان طی هفته جاری در تهران اعمال می‌شود.

ادارات عرضه‌کننده خدمات غیرضروری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول در سطح ملی یا استانی نسبت به کاهش حضور تا یک سوم کارکنان خود اقدام کنند و در سایر ادارات ارائه خدمات با حضور 50 درصدی کارکنان انجام می‌شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

شروع ثبت نام سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت نمایشگاهی

پنجمین نمایشگاه بین المللی مدیریت پسماند و بازیافت افتتاح شد

50 هنرمند ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی حضور دارند

ایثارگران و جانبازان سرافراز سرمایه واقعی شرکت هستند

اقدامات شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سال 1399

1400؛ سال شکوفایی صنعت نمایشگاهی

شرط اعتلای صنعت نمایشگاهی در سال 1400

افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های معاونت فنی و مهندسی در سال 99

ضرورت پوست‌اندازی صنعت نمایشگاهی ایران در سال 1400

برگزاری بزرگترین نمایشگاه مجازی ایران

ایران‌شناسی و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی هدف استراتژیک پاویون ایران در اکسپو 2020

اهداف و عملکرد شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در سال 99

ساخت نمایشگاه جدید اصفهان مهمترین رخداد اقتصادی سال 99 بود

ضرر 14 میلیارد تومانی نمایشگاه بین‌المللی تبریز از کرونا

برگزاری یک نمایشگاه در ساختمان مجلس

دهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و اتریش به صورت مجازی برگزار شد

تغییر در زمان برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در اربیل

بزرگترین نقطه ضعف ایران در رویدادهای خارجی

جای خالی نقشه راهبردی صنعت نمایشگاهی

حضور دکتر زمانی درنشست صمیمی فعالان صنعت نمایشگاهی

برگزاری دومین نشست بانوان تعاونگر و کارآفرین از ایران و آفریقای جنوب

دومین وبینار آموزشی جایکا در اتاق تعاون ایران برگزار شد

محل کار را اجاره کنید

3300 نفر ساعت آموزش مجازی در قشم برگزار شد

نمایشگاه عکس کیوسک 99 در آخرین روزهای سال برگزار می‌شود

نمایشگاه مشاغل خانگی و دستی در بندرعباس آغاز به کار کرد

اولین نمایشگاه ایران و سوریه، خردادماه 1400 برگزار می‌شود

ریشه چالش‌های اقتصاد و صنعت نمایشگاهی کشور

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود

گره 14 ساله نمایشگاه کهگیلویه و بویراحمد باز شد

برگزاری اولین نمایشگاه هنرهای سنتی و دستی بانوان ناشنوا

تشکیل شوراهای راهبردی با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد هشت‌گانه کشور

12 مزرعه استخراج ارز دیجیتال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فعال و یا در حال ساخت هستند

مهم‌ترین نمایشگاه گردشگری جهان بدون سوغاتی!

زمان برگزاری سومین نمایشگاه ملی فولاد اعلام شد

تأسیس مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق

اکسپو دوبی، محلی برای تغییر نگاه ایران‌هراسی دنیا

تشریح سیره نبوی در سمینار زندگی اسلامی و جهان معاصر در پیشاور پاکستان

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تنها نمایشگاه بین‌المللی دارویی خاورمیانه در ایران

مراکش در نمایشگاه گردشگری در اراضی اشغالی شرکت می‌کند

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای فناورانه کرونا در شیراز

نخبگان و برگزیدگان نخستین رویداد ملی شاهد تجلیل شدند

نمایشگاه «موج رنگ» در تهران افتتاح شد

5 مشکل مشابه برای استارت آپ‌ها

نمایشگاه آثار جشنواره مد و لباس در بیرجند برپا شد

نخستین پارک توانبخشی دانش آموزان استثنایی در ایلام ایجاد می‌شود

نمایشگاه گردشگری برلین با حضور ایران گشایش یافت

پیام صلح و دوستی ایران برای همه جهانیان در اکسپو 2020 دوبی

حضور هئیت‌های خارجی در هفدهمین نمایشگاه کشاورزی شیراز

نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب
یسنا همایش
سیویلیکا
دورهای مجازی مرکز تجارت بین الملل
وزارت صنعت، معدن و تجارت
ufi
انجمن صنفی غرفه سازان
انجمن صنفی برگزارکنندگان
کاربرند؛ کلینیک کارآفرینی، خلاقیت و تجربه
انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند ایران
اهدای عضو
بانک صادرات ایران
سایت نمایشگاهی ایران مال
بانک ایران زمین
سامانه ورود و خروج آنلاین دینگ
پست بانک
بانک پارسیان
شرکت نمایشگاهی تانا
بانک ملی
انتشارات بلخ مجری کتاب نمایشگاه
شرکت سامع پاد نوین

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور

ایران مراسم نیوز؛ رسانه مرجع صنعت همایش و نمایشگاهی کشور