ایران مراسم نیوز: اسمشان دلواپس باشد یا طیفی از اصولگرایان، فرقی ندارد؛ آنها شش سال است با هر چیزی که در سیاست خارجی قرار است گرهی بگشاید، ساز مخالف میزنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،
مدعیاند که همه چیز را میدانند و پیشگوی خوبی هم هستند. ماجرای این دلواپسیها در اردیبهشت سال 93 و چند ماه پس از تفاهم نامه اقدام مشترک ژنو رسمیت یافت؛ جمعی از مخالفان دولت در سیزدهم این ماه در محل سفارت سابق آمریکا دورهم جمع شدند تا با حرف هایشان بر سر رسیدن به توافق هستهای سد بزنند. برخی از نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس و بعضی از اعضای دولتهای نهم و دهم، در همایشی با عنوان «دلواپسیم» شرکت کردند، اما دایره این دلواپسی گسترده تر شد و دیگران را نیز دربر گرفت و به پوششی برای استفادههای سیاسی، جناحی و حتی شخصی علیه منافع ملی و اقدامات دولت تبدیل شد؛ البته به این افراد «کاسبان تحریم» هم لقب دادهاند.
همان زمان اجرای برنامه «ما دلواپسیم»، هدف غایی برگزارکنندگان همایش، ایجاد جریانی برای جلوگیری از توافق نهایی ایران با گروه 1+5 بود، اما دلواپسان به برگزاری یک همایش بسنده نکردند و تا امروز هم در مراسم و همایشهای متنوعی شرکت میکنند تا هرچه در چنته دارند، علیه مذاکرات هستهای، برجام، لوایح چهارگانه (در راستای پیوستن ایران به گروه اقدام مالی) یا همان FATF و حالا اینستکس انجام دهند. آنها هرکجا باشند، از ظرفیتهای معنوی یا مادی نهاد زیرمجموعه خودشان برای سنگاندازی در کار دولت استفاده میکنند. در تازهترین رخداد، محسن رضایی که برخلاف مرحوم هاشمی خود را نه همراه بلکه رقیب دولت میپندارد و زمانی با هشتگ «این یعنی یک اشکالی هست» به دولت حمله میکرد و یکی از مخالفان سرسخت لوایح FATF در مجمع هم بود، حالا در رفتاری پیش بینی شدنی به یکی از سردمداران مخالفت با اینستکس به ویژه در فضای مجازی بدل شده است. او همآوا با هشتگ «دروغ اینستکس»، در توییترش نوشت: «اینستکس قادر نیست آبروی ازدسترفته اروپا را احیا کند چه برسد به اینکه امتیازی برای ایران باشد!». توییت او بیشترین ریتوییت را در طیف مخالفان دلواپس فضای مجازی با این هشتگ داشته است.
«حسین شریعتمداری» نیز بهتازگی در سرمقاله کیهان نوشته است اروپاییها کلاه گشاد دیگری برای کشورمان تدارک دیدهاند و آن را تکرار «فاجعه برجام» خوانده و روزنامه رسالت هم آن را «بنبست دوم» نام گذاشته و روزنامه جوان نیز آن را «آفتابه لگن اینستکس» لقب داده است. فرهیختگان آن را پروژه مهار ایران و روزنامه وطن امروز آن را عروس تعریفی خوانده است. نقد از سازوکار اینستکس یک مسئله است، اما پایکوبانه به استقبال از شکست و پایان آن رفتن از سوی اصولگرایان، مسئله دیگر؛ آنهم درحالیکه داوود محمدی یکی از نمایندگان مجلس، روز گذشته گفته است: «عملیاتیشدن اینستکس از سوی اروپا میتواند آثار مثبتی را برای ما به دنبال داشته باشد» و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم بهتازگی گفته تلاشهای اخیر اروپا برای راهاندازی هرچه سریعتر سازوکار مالی اینستکس، واکنش به اولتیماتومی بوده است که ایران به کشورهای باقیمانده در توافق هستهای داده است. او گفته اگرچه این اقدامات و کوششها را نفی نمیکنیم، ولی کافی نمیدانیم و باید ببینیم اینستکس چگونه کار خواهد کرد و چگونه عملیاتی خواهد شد و زمان آن هم برای ایران مهم است.