برسر چند راهی!
جمعه 9 فروردين 1398 - 10:17:38
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، سریال نوروزی «بر سر دو راهی» که این شب ها از شبکه دوم سیما پخش می شود هرچند سکانس های جذاب، متنوع و در عین حال درام در خود دارد اما ساختار و مضمون داستان و در مجموع نوع قصه پردازی اثر، مخاطب را بر سر چند راهی قرار می دهد.

بر سردو راهی یک ملودرام عاشقانه است و بهرنگ توفیقی آن را کارگردانی کرده است. ساخت مجموعه های مسیر انحرافی، انقلاب زیبا، آمین، زیر پای مادر، عقیق و پدر در کارنامه توفیقی دیده می شود. در سریال برسر دو راهی بازیگرانی مانند حمید گودرزی، مهراوه شریفی نیا، میترا حجار، عنایت بخشی، بهنوش بختیاری، افسانه چهره آزاد، بهرنگ علوی، مجید مشیری، شهین تسلیمی، اسماعیل پوررضا و اکبر رحمتی به ایفای نقش پرداخته اند.

حامد پسر خانواده، بیکار است و علاقه مند به دختر عموی خود است بدون آنکه این موضوع را به همدیگر یا خانواده بگویند. حامد که حمید گودرزی نقش آن را بازی می کند در قسمت های نخست این مجموعه تلاش می کند کسب و کاری برای خود دست و پا کند اما در این مسیر دائم با مشکل روبرو می شود و در نهایت به دام جلال که سرمایه ای از راههای مختلف کسب کرده می افتد. در همین روزها، حامد در خیابان با یک صحنه تصادف و سرقت کیف بانوی سالخورده مواجه می شود و به کمک او می شتابد و ضمن بازپس گیری کیفش، او را به بیمارستان می رساند و همه کارهای درمان و ترخیص او را در بیمارستان انجام می دهد. عزت الملوک بانوی سالخورده پس از مدتی به سراغ حامد می آید و از او خواستگاری می کند که حامد از این تصمیم او برآشفته می شود. پس از مدتی عزت الملوک فوت می کند و دو سوم اموال خود را به نام حامد می زند. حامد در ابتدا از قبول آن خودداری می کند اما پس از فشارهای جلال و از دست دادن خانه پدری، حاضر به تصاحب این اموال می شود. بر سر دو راهی هرچند دارای داستانی مخاطب پسند است اما از نظر سبک روایت داستان با اشکالاتی روبرو است. قصه سریال جدا از اینکه یکی از استثنائات جامعه را به تصویر می کشد اما از نظر زمان شناسی تولید و پخش سوژه ، بدسلیقگی بخرج می دهد. شرایط فعلی جامعه، به کار و تلاش بیشتر از کسب ثروت های بادآورده نیاز دارد زیرا در میان خیل عظیم بیکاران جامعه، شاید به تعداد انگشتان یک دست افراد باشند که چنین شانسی نصیب آنان شود که به ثروت های بادآورده دست یابند. بنابر این جامعه ما در زمان حاضر بیش از پیش به تلاش نیازمند است و قصه این مجموعه نه تنها کمکی در این زمینه نمی کند بلکه می تواند انگیزه خیلی از جوانان را برای کار و تلاش بیشتر بخشکاند. حامد، جوانی است که هرچند تلاش و تمایل زیادی برای رهایی از بیکاری بخرج می دهد اما خیلی مواقع راه درستی برای رسیدن به آن انتخاب نمی کند و در این راه برای خود و خانواده مشکلاتی بوجود می آورد در حالی که جوانان زیادی با این ویژگی در جامعه ما وجود دارد که نمی توانند مانند حامد با چنین شانسی روبرو شوند و به ثروت های بادآورده برسند و این می تواند خیلی از جوانان را دلسرد کند البته کارگردان سریال ممکن است برای رفع این مساله، پایان مجموعه را طوری ختم کند که حامد اگر بخواهد این دارایی را بپذیرد بخش زیادی از این دارایی را برای رفع نیازهای مستمندان و ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار و فعالیت های مشابه صرف کند اما در هر صورت، رسیدن به ثروت بادآورده را نمی توان در این مساله نادیده گرفت که در واقعیت خیلی از جوانان نمی توانند به این صورت مشکل خود را رفع کنند. فیلم ها و آثار تلویزیونی باید به گونه ای قصه پردازی شود که جوانان را به کار و تلاش تشویق کند در حالی که برسردو راهی می تواند جوانان را از اهداف خود دور کند و دستکم آنان را بر سر چند راهی قرار دهد. سریال فقط نباید به قصد سرگرمی و گذران ساعتی از وقت تماشاگران ساخته شود بلکه در تولید آن باید به ارائه نکات آموزنده مانند تشویق و ترغیب جوانان به کارآفرینی، اشتغال و کسب و کار نیز توجه کند. با اینحال جدا از این نواقص، بازی خوب عنایت بخشی، حمید گودرزی، مهراوه شریفی نیا، میترا حجار و بهنوش بختیاری از نقاط قوت این سریال تلویزیونی به شمار می رود.

علی حبیبی/


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/5243/برسر-چند-راهی
بستن   چاپ