ایران مراسم نیوز/گروه گزارش: سومین دوره اهدای نشان کارآفرینی امین الضرب در تالار وحدت تهران برگزار شد و معاون اول رئییس جمهور در این مراسم قول داد که برای کمک به کارآفرینان و صنعتگران و عبور از شرایط سخت، با تمام وجود بماند و لحظه ای در حمایت از آنها کوتاهی نکند.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه در شرایط کنونی اقتصاد کشور و زندگی مردم اگر بتوانیم تولید، ارز و صادرات را به همراه تامین معیشت مردم مدیریت کنیم از شرایط موجود عبور می کنیم، افزود: مهم ترین اولویت دولت با توجه به تغییرات نرخ ارز، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با کمک نظام بانکی است و تلاش می کنیم نقدینگی واحدهای تولیدی کشور را تامین کنیم.
وی ادامه داد: باید در کنار یکدیگر، به دولت و بخش خصوصی کمک کنیم تا کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین نیازهای ارزی کشور باید برطرف شود و صادرات خود را احیا کنیم. ما به ارز صادرات نیاز داریم و به همین دلیل آمریکا نفت، پتروشیمی و فولاد را تحریم کرده است.
انسجام از نان شب واجب تر
جهانگیری با بیان این که دشمنان با اعمال فشار و تحریم بدنبال تحت تاثیر قرار دادن معیشت مردم و فروپاشی اقتصادی در کشور هستند، افزود: ما می توانیم با انسجام و وحدت از این شرایط عبور کنیم. چراکه حفظ و تقویت انسجام از نان شب برای کشور واجب تر است.
او با اشاره به اینکه اکنون برخی در کشور به جای فکر کردن برای عبور از شرایط موجود، دنبال آن هستند که چگونه رقیب خود را از میدان حذف کنند، اضافه کرد: بعد از انسجام باید مسائل اقتصادی را اولویت قرار دهیم، نباید اجازه دهیم معیشت مردم تحت تاثیر قرار گیرد.
نوک پیکان تحریم ها متوجه مردم و فعالان اقتصادی
به گفته معاون اول رئیس جمهور، کارآفرینی می تواند کشور را از شرایط و موانعی که با آن مواجه هستیم، عبور دهد؛ حتی اگر با تحریم و محدودیت روبه رو نبودیم، بازهم باید با خلاقیت و حمایت از کارآفرینان افق های جدید برای آینده کشور و جوانان ایجاد کنیم.
جهانگیری برخی از راهکارها و پیشنهادات گذشته را برای حل مشکلات کشور ناکارآمد دانست و گفت: نیازمند نوآوری و خلاقیت برای حل مشکلات هستیم؛ باید کارآفرینی را به سمت استفاده از فناوری های نو و براساس تغییرات و تحولات اجتماعی و اقتصادی ببریم و زمینه را برای حضور زنان و جوانان در عرصه های مختلف فراهم کنیم.
وی افزود: تغییرات زیادی در کارآفرینی جهان در حال وقوع است؛ عده ای در حال افول و گروه های دیگری در حال ظهور هستند؛ بسیاری از بنگاه ها دیگر وجود ندارند و باید از این فرازها و فرودها رمزگشایی شود و افول و ظهورها را باید بررسی و مطالعه شود.
جهانگیری با بیان این که نوک پیکان تحریم های اعمال شده متوجه زندگی مردم و فعالان اقتصادی است، گفت: در دهه اخیر فعالان اخیر تجار و بازرگانان و تولیدکنندگان شرایط سختی داشتند و هم تحریم ها را از سال ٩٠ تا ٩٤ را تجربه کردند و هم اکنون نیز از چند ماهه اخیر با بازگشت تحریم ها مواجه شده اند.
بنگاه اقتصادی پویا تغییرات جهان را می شناسند
عضو دولت دوازدهم گفت: بنگاه هایی موفق بوده اند که همزمان با تغییرات جهانی خود را تغییر داده اند و ادامه حیات داده اند و بنگاه هایی که خود را تغییر نداده اند، در چرخ دنده های تغییرات از بین رفته اند. باید در نظر داشت که بنگاه اقتصادی پویا تغییرات امروز جهان را می شناسند و امیدواریم افراد هم زندگی شخصی، هم اجتماعی و هم بنگاه ها بتوانند خود را با تغییرات و تحولات تطبیق دهند.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: همه ما مسئولیت داریم اعتماد و اطمینان را در میان جوانان و صاحبان سرمایه و دانش افزایش دهیم و بتوانیم با خلق فرصت های جدید از این شرایط عبور کنیم.
معاون اول رییس جمهوری به چالش ها و ابرچالش های پیش روی کشور اشاره کرد گفت: مسأله آب، بودجه و نقدینگی و مسائل محیط زیست کشور، امروز به چالش های بزرگی در کشور تبدیل شده و توسعه کشور و زندگی مردم را تهدید می کند؛ باید برای حل این ابر چالش ها تلاش و برنامه ریزی می کردیم اما امروز هم با تحریم ها هم مواجه هستیم.
شرایط سخت کشور طولانی نخواهد بود
معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: آمریکا میخواهد معیشت مردم سخت شود تا فروپاشی اقتصادی و فروپاشی داخلی انجام شود، اما ما میتوانیم با برنامه ریزی و در کنار یکدیگر این دوره را خوب مدیریت کرده و کوتاه کنیم، اما کوتاه کردن این دوره شروطی دارد.
جهانگیری شرایط کشور را سخت و دشوار برشمرد و افزود: این دوره چون بیمنطق و بی پشتوانه است، طولانی نخواهد بود، اما باید برای عبور از این زمستان سخت برنامه ریزی کنیم. چراکه عدهای از مردم زیر فشارهای اقتصادی هستند و باید به داد ملت برسیم. ملت با غولی مثل آمریکا مواجه است که فعالان اقتصادی کشور را تحت فشار قرار داده است.
وی با اشاره به سخنان یکی از کارآفرینان در مراسم که گفت «به داد کارآفرینان برسید» گفت: من میدانم که شرایط برای فعالیت سخت است؛ برخی ظلم می کنند که میگویند در این شرایط، کارآفرینان دنبال سود خود هستند.
معیشت مردم نباید آسیب ببیند
معاون اول رئیس جمهوری به اولویت ها در مسائل اقتصادی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه باید مطمئن شویم معیشت مردم آسیب نمیبیند، افزود: باید کالاهای ضروری و روزمره مردم تامین شود، از تجار و صنوف هم خواهش دارم تلاش کنند کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد؛ مردم بعد از این مدت کوتاه قضاوت می کنند و خواهند گفت چه کسی به آنها کمک کرده است؟
وی با تاکید بر لزوم افزایش صادرات برای تامین نیاز ارزی کشور خاطر نشان کرد: میدانم کارآفرینان دل پری از صادرات دارند ولی صادرات نباید از اولویت خارج شود؛ کشور به ارز حاصل از صادرات نیازمند است و آمریکا نیز به همین دلیل میخواهد جلوی صادرات ما را بگیرد.
باید مردان بزرگ به میدان بیایند
معاون اول رئیسجمهوری گفت: در شرایط سخت باید مردان بزرگ به میدان بیایند؛ مطمئن هستم کارآفرینان میتوانند این دوره را خوب مدیریت کنند، من قول میدهم که با تمام وجود بمانم و از حمایت شما هم لحظهای تردید نخواهم کرد، آنچه در توان دولت است را به میدان میآورم تا از این دوره عبور کنیم.
جهانگیری گفت: انتخاب کارآفرینان برتر در بخش خصوصی توسط خود بخش خصوصی به معنای ترغیب همه شرکتها و موسسات و شهروندان به این دلیل است که کارآفرینی یکی از ضروریات امروز و آینده کشور است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی ساز و کارهای متعارف به دلیل فساد فرسودگی، و ناکارآمدی خیلی کارساز نیست. ما نیازمند تعقل، خلاقیت و نوآوری در راهکارها و ارائه راهکارهای جدید برای حل مسائل کشور هستیم. انتخاب مدیران دیجیکالا و آپارات به عنوان کارآفرینان برتر، به این معنا است که باید کارآفرینی در جهت توسعه فناوری های جدید و بر اساس تغییر و تحولات اجتماعی کشور باشد.