ایران مراسم نیوز: با ورود به مسجد جامع عتیق درخت موجود در حیاط خودنمایی میکند؛ خشتخشت این بنا تکبیرها و اذانهای بسیاری را به گوش زمان رسانده و عابدان بسیاری در آن رکوع و سجود بر جای آوردند و اینک پس از سالها گذر از حوادث تاریخ همچنان پابرجاست و هنر اسلامی و ایرانی را برای گردشگران به نمایش گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، قزوین ازجمله شهرهایی است که دارای دو مسجد جامع بوده؛ مسجد جامع عتیق یا همان مسجد جامع شافعیها و مسجد جامع حیدریه یا همان مسجد حنفیها است.
پیش از آنکه پیش از آنکه در محل مسجد جامع عتیق مسجدی بنا شود، آتشکدهای از دوران ساسانیان در آن قرار داشته که با ورود اسلام و مسلمان شدن ساکنان دیار مینودری و مهاجرت گسترده قبایل عرب به این شهر این آتشکده به مسجد تبدیل میشود.
با توجه به ساختوسازهای صورت گرفته طی قرون اخیر احتمال میرود که آتشکده در محل بخش ایوان جنوبی مسجد بوده باشد.
این مسجد در قرن هفتم دربهای متعدد داشته و در حال حاضر دو درب تودرتو در شرق و دربی دیگر نیز در شمالغربی دارد.
درب شرقی در کنار خیابان شهدا یا همان سپه که اولین خیابان ایران است قرار دارد و در سال 1074 در دوران شاهعباس دوم ساختهشده است.
مقصوره کهن با طاقهای هارونی قدیمیترین بخش از بنای مسجد جامع است که به دهلیز ورودی شرقی آن متصل بوده و توسط هارونالرشید در سال 192 هجری قمری بر روی آتشکدهای از دوره ساسانی بناشده است.
این مسجد چهار ایوانه که در دو سوی هر یک رواقی طولانی ساختهشده است 4000 مترمربع مساحت دارد.