دارالفنون "نیا"ی دانشگاه تهران نیست
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 16:00:16
ایران مراسم نیوز: استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی این دیدگاه که دارالفنون "نیا"ی دانشگاه تهران است را به چالش کشید و تاکید کرد: دانشگاه تهران بعد از تصویب قانون لغو الغای القاب و مناصب، قانون ممیزی مالیات و بازنگری در قانون دارسی به وجود آمد و کارکرد تولید و توزیع نمادهای مشروعیت بخش را بر عهده گرفت که تا به امروز نیز ادامه دارد.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، رضا ثمین در همایش از مدارس نوین تا دانشگاه در ایران که امروز در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار شد در ارائه خود با عنوان «آیا دارالفنون نیای دانشگاه تهران است» این موضوع را به چالش کشید و توضیح داد: می‌توان رویکرد غالب دارالفنون را به عنوان مبدا در نظر گرفت و دانشگاه تهران را ترکیبی از مدارس آموزش عالی و در جهت تکمیل دارالفنون دانست. این در حالی است که دانشگاه تهران آموزش عالی مدرن را ممکن کرده و آغازی نو در آموزش عالی ایران به حساب می‌آید. اما نقش استراتژیکی آن تولید علم نیست.
وی لحظه پدیداری آموزش عالی مدرن در ایران را زمان اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر لغو القای القاب و قوانین دانست و گفت: در این زمان کل امتیازاتی که کسب آن دست خود فرد کنش‌گر نیست از بین می‌رود، چیرگی امر عمومی اتفاق می‌افتد و با حضور مشارکت در مناسبات اجتماعی بدون پیش شرط پیش بینی محقق می‌شود.
استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه دو اتفاق دیگر نیز باید می‌افتاد تا دانشگاه تهران تأسیس شود تشریح کرد: دولت بعد از قانون لغو الغای القاب و مناصب دیگر گروه خاصی را نمایندگی نمی‌کند بلکه نهاد روحانیت و بازار سنتی را که از قبل به جا مانده نمایندگی می‌کند.
ثمین افزود: بنابراین پول بازار با ساز و کار مالیاتی به دولت تزریق می‌شود اما تا این زمان نیز شرایط برای تأسیس مداوم و مکرر نهادهای عمومی فراهم نشده است.

http://iranmarasemnews.ir/fa/News/3767/دارالفنون-نیای-دانشگاه-تهران-نیست
بستن   چاپ