ایران مراسم نیوز: جشنواره تجسمی فجر در مقایسه با سایر جشنوارههای فجر عمر کوتاهتری دارد؛ بیش از 10 سال از عمر این رویداد هنری نمیگذرد و برگزارکنندگان آن هر سال با اعمال تغییراتی تلاش میکنند تا با رفع اشکالات، به تراز قابل قبول و مد نظر هنرمندان دست یابند.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، هنوز جایگاه قابل قبول خود را در بین هنرمندان بنام این عرصه به دست نیاورده و بسیاری از شرکتکنندگان آن را دانشجویانی تشکیل میدهند که به امید فردایی بهتر آثارشان را ارائه میدهند. با این حال دانشجویانی هم هستند که بهرغم تحصیل در رشته هنر، آشنایی چندانی با این جشنواره ندارند و حتی اینگونه عنوان میکنند که تاکنون عنوان جشنواره تجسمی فجر به گوششان نخورده است!
شاید این روزها انتظار توجه به هنر خندهدار باشدوارد حیاط دانشکده کاربردی دانشگاه هنر میشویم. یکی از دانشجویان رشته نقاشی در مقطع کارشناسی ارشد را میبینیم که روی نیمکت نشسته و در حال کار کردن با موبایل خود است. به او نزدیک میشویم و درباره جشنواره تجسمی فجر از او میپرسیم. با لبخند میگوید:
امسال در مقاطع زمانی مختلف به نمایشگاههای جشنواره تجسمی فجر سر زدم و خودم و دوستانم در جشنواره کار داشتیم. کارها به مراتب خوب بودند و نمیتوان گفت اثر خوبی بین آنها دیده نمیشد. اتفاقاً خیلی از کارها حتی فوقالعاده بودند ولی با این حال آثاری هم دیده میشد که اصلاً کیفیت نداشتند و مشخص بود که دانشجو پروژه درسی خود را در جشنواره ارائه داده است. به نظرم این امر به دلیل کم بودن شرکتکنندگان است به همین دلیل برگزارکنندگان جشنواره ترجیح میدهند فیلتر خاصی برای حضور در آن نگذارند و هر اثری را با هر کیفیتی ارائه دهند.
او ادامه داد: یکی از مشکلات عمده جشنواره تجسمی فجر ضعیف بودن اطلاعرسانی آن است. البته در دوره برگزاری جشنوارههای فجر تمامی توجهها به سمت جشنواره فیلم معطوف میشود و بیشتر برای این جشنواره اطلاعرسانی و تبلیغات میشود. البته حتی برای جشنواره موسیقی و مد و لباس فجر نیز بیلبوردهایی در سطح شهر دیده میشد اما خود من به شخصه چیزی برای جشنواره تجسمی فجر ندیدم. علت این امر توجه نداشتن به هنرهای تجسمی در ایران است انگار که هنر تنها برای موسیقیدانها یا اهالی سینماست و اصلاً توجهی به ما هنرمندان تجسمی نمیشود. پس طبیعی است که کارهای قوی در جشنوارهای مثل تجسمی فجر ارائه نشود و بازدیدکننده نداشته باشد.»
این دانشجو با بیان اینکه اطلاع رسانی و تبلیغات درست برای جشنواره تجسمی فجر میتواند تعداد بازدیدکنندگان آن و حضور هنرمندان در جشنواره را بهبود ببخشد، در چنین حالتی جشنواره تا حدودی بین مردم و هنرمندان جا میافتد و هنرمندان با آثار باکیفیتتری در جشنواره حضور پیدا میکنند. امسال چندین بار برای بازدید از کارها رفتم ولی هر بار نمایشگاهها خلوت بودند و خیلی کسی برای بازدید نرفته بود. اطلاع رسانی درست میتواند خانوادهها را به بازدید از جشنوارههای این چنینی بکشاند و باعث میشود هنر بهتر بین مردم جا بیفتد
او گفت: چه ایرادی دارد که یک دانشجوی پزشکی به جشنوارهها و نمایشگاههای تجسمی سر بزند و از نزدیک با روند پیشروی هنر در ایران آشنا شود و آن را ببیند؟ هنر بخشی از زندگی ماست. شاید در شرایط حاضر انتظار توجه کردن به هنر چیز خندهداری باشد ولی چه میشود کرد؟ نمیتوان که هنر را به طور کلی کنار گذاشت. با آشنایی بیشتر مردم با هنر، منی که هنرمند هستم راحتتر در بین مردم پذیرفته میشوم و کمتر احساس سرخوردگی خواهم کرد.