ایران مراسم نیوز: بیست و چهارمین کنفرانس تغییرات اقلیمی COP24 در حالی در لهستان برگزار شد که این کشور از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زغالسنگ و از اصلیترین منابع انتشار گازهای گلخانهای است.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی ایران مراسم نیوز، برگزاری این نشست در لهستان در حالی است که این کشور از بزرگترین تولیدکنندههای زغالسنگ در اروپا است. در حال حاضر، تأمین 60 درصد از کل انرژی و 80 درصد برق لهستان از زغالسنگ صورت می گیرد. از سوی دیگر لهستان قصد دارد تا سال 2030 که سال هدف توافق پاریس در کاهش انتشار گازهای گلخانهای است، زغالسنگ که یکی از منابع اصلی انتشاردهنده گازهای گلخانهای است را بهعنوان اصلیترین تأمینکننده انرژی خود حفظ کند.
همچنین با توجه به افزایش مصرف انرژی در لهستان این کشور قصد دارد کسری تولیدات زغالسنگ را با واردات از آمریکا جبران کند. مقامات لهستان معتقد هستند که تا سال 2050 نیز امکان حذف زغالسنگ بهعنوان یکی از منابع اصلی انتشار گازهای گلخانهای از سبد انرژی این کشور وجود ندارد زیرا گذر سریع به اقتصاد سبز میتواند برای اقتصاد این کشور که منبع ارزانقیمت انرژی مثل زغالسنگ از مزیتهای آن است، بسیار مهلک باشد. از دیگر دلایل، تکیه لهستان در تهیه میزان زیادی از برق مصرفی خود به زغالسنگ، وابستگی زیاد به گاز روسیه در صورت حذف زغالسنگ از منابع تأمین انرژی است.
توافق تغییر اقلیم پاریس باهدف جلوگیری از افزایش 2 درجهای دمای کره زمین با کاهش انتشار گازهای گلخانهای در بیست و یکمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی (COP21) در پاریس مورد تائید اولیه کشورهای عضو کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (UNFCCC) قرار گرفت. این توافق از کشورها میخواهد تا سال 2030 میزان انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند. منابع ارزانقیمت انرژی مانند زغالسنگ و نفت و گاز از منابع مهم انتشار گازهای گلخانهای هستند. این منابع از محرکهای اصلی برای رشد اقتصادی هستند و در نتیجه، تاکنون نهتنها هنوز حرکتی در راستای کاهش مصرف منابع فوق صورت نگرفته که مطابق گزارش گروه شفافیت اقلیمی کشورهای اروپایی در سال 2017 میزان یارانه مصرفی این سوختهای فسیلی در صنعت را افزایش دادهاند که به مصرف بیشتر این سوختها منجر شده است. برای اصلاح این روند و همچنین پیگیری قوانین اجرایی و انجام اصلاحاتی در برخی از بخشهای توافق پاریس بیست و چهارمین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم در لهستان برگزار شد.
20 درصد گازهای گلخانه ای از آلمان است
به گزارش فارس، بررسیها نشان میدهد که لهستان تنها کشور بیاعتنا به توافق پاریس نبوده بلکه کشورهای توسعهیافته دیگری نیز به این توافق پایبند نبودهاند. مطابق گزارش گروه شفافیت تغییر اقلیم، کشورهای اروپایی بعد از توافق پاریس نهتنها انتشار گازهای خود را کاهش ندادهاند که یارانه مصرف سوختهای فسیلی را افزایش دادهاند که این به معنای افزایش انتشار گازهای گلخانهای است.
همچنین مطابق آخرین گزارش شبکه بینالمللی اقدامات اقلیمی (CAN)، آلمان بهعنوان بزرگترین اقتصاد اروپا مصرف زغالسنگ خود را کاهش نداده است. در حال حاضر، 20 درصد گازهای گلخانهای آلمان را زغالسنگ تولید میکند.
کشورهای توسعهیافته در حالی از اجرای تعهدات خود، سر باز میزنند که جزو مهمترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای هستند و طبعاً باید بیشترین مسئولیت را در کاهش انتشار این گازها بپذیرند. بااینحال این کشورها خواستار اجرای توافق پاریس از سوی کشورهای درحالتوسعه مانند ایران هستند. این در حالی است که کشورهای درحالتوسعه برای رسیدن به رشد اقتصادی مانند کشورهای توسعهیافته ناگزیر به استفاده از صنایع انرژی بر و سوختهای ارزانقیمت مانند نفت و گاز زغالسنگ هستند.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/361/کنفرانس-COP24-در-تولیدکننده-بزرگ-زغالسنگ-در-اروپا