در حاشیه سومین همایش تخصصی و جامع روابط عمومی نصف جهان انجام شد
رونمایی از کتاب علوم اطلاعات و ارتباطات
جمعه 14 دي 1397 - 17:18:30
ایران مراسم نیوز: در حاشیه سومین همایش تخصصی و جامع روابط عمومی نصف جهان از ترجمه کتاب «علوم اطلاعات و ارتباطات»، اثر الکس موکی‌ئلی که مهدی فتوره چی آنرا ترجمه کرده است، رونمایی شد. 
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، مهدی فتوره چی دانش آموخته دکتری ارتباطات و اطلاعات از دانشگاه لورن فرانسه در مراسم رونمایی از چاپ دوم کتاب علوم اطلاعات و ارتباطات در کتابخانه مرکزی اصفهان گفت: در کشور ما به طور مشخص و با عنوان علوم اطلاعات و ارتباطات تاکنون اثری علمی به چاپ نرسیده است؛ در حالی که در سال های اخیر در بیشتر دانشگاه های معتبر اروپایی از جمله فرانسه، گروه های آموزشی ارتباطات به علوم اطلاعات و ارتباطات تغییر نام یافته است تا به نحوی با اضافه کردن واژه اطلاعات بر این مهم پای فشارند که در پی هر ارتباطی و یا مطالعه ابزار فناورانه ای می باید به بعد آگاهی بخشی وتبلیغی و انتشاراتی آن نیز پرداخت؛ به عبارتی این دو لازم و ملزوم یکدیگر بوده و در عصری که به نام اطلاعات نامگذاری شده در پرتو رسانه های نوین ارتباطی این دو حوزه مکمل یکدیگر تلقی شده تا جایی که گاهی از هم تفکیک ناپذیرند.
وی با اشاره به اینکه علوم اطلاعات و ارتباطات بر همه پدیده های جدید مرتبط با مفهوم و تولید چند رسانه ای ها گرایش دارد و پدیده های اجتماعی و فرهنگی مرتبط با انتشار و استفاده از آنها را مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد، افزود: امروزه در کشورهای توسعه یافته و حتی در حال توسعه، علوم اطلاعات و ارتباطات یک حوزه مطالعاتی ممتاز و میان رشته ای به شمار آمده و زمینه های جدیدی را فراروی پژوهشگران و کارشناسان امر وحتی کنشگران اجتماعی قرار داده است. در سال های اخیرنیز مسائل مرتبط با فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات چالش قدرت بین متخصصان امور فنی، مهندسان و پژوهشگران علوم اجتماعی در کشورهای بیش برخوردارشده است تا جایی که محافظه کاری و هراس از مواجه با فناوری ها دغدغه مشترک همه فعالان حوزه های یاد شده است.
وی افزود: در این اثرمرجع، الکس موکی‌ئلی به معرفی و تشریح قلمروهای اصلی علوم اطلاعات و ارتباطات پرداخته است. از جمله سئوالات اساسی که وی در این کتاب بدانها می پردازد در ارتباط با شناخت ماهیت فناوری های اطلاعات و ارتباطات است؛ اینکه چگونه فناوری ها تغییر شکل داده و یا موجب تغییر در نظام هستی می شوند.
به گزارش ایران مراسم نیوز، مولف در این اثر، رویکردهای علمی پدیده های ارتباطی، کارکردهای آن و جایگاه نظریه ها و مفاهیم در مطالعه علمی پدیده ها را تشریح کرده وعلاوه برآن به مرجع پارادایمی پدیده ها اشاره می کند. همچنین ب در فصلی، ارتباطات شرکتی، ارتباطات مدیریتی، میانجی گری سازمانی و چگونگی نفوذ فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی به سازمان ها را به تفصیل توضیح می دهد. همچنین وی کوشیده است تا حد امکان رویکردهای کلاسیک پدیده های ارتباطی را از جنبه روانشناختی، روانشناسی اجتماعی، زبانشناسی و جامعه شناسی مورد مداقه و واکاوی قرار دهد. در خاتمه این اثر نیز وی بدقت به تشریح رویکردهای جدید پدیده های ارتباطی از جمله رویکردهای رسانه شناختی، ارتباط فرایندی و نظام مندی ارتباطات پرداخته است.

http://iranmarasemnews.ir/fa/News/347/رونمایی-از-کتاب-علوم-اطلاعات-و-ارتباطات
بستن   چاپ