ایران مراسم نیوز: مرکز راهبردی فناوریهای همگرا، با هدف شناسایی استارتآپهای فعال و کمک به تجاریسازی دستاوردهای آنها دومین فراخوان نوپاهای فناوریهای همگرا را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، این فراخوان به استارتآپها فرصت میدهد تا با ثبتنام و معرفی محصول استارتآپی خود، پس از طی کردن مراحل داوری بتوانند فعالیت خود را در مجموعههای پشتیبان، ادامه دهند. فناوران، شرکتهای نوپا و پژوهشگران به عنوان طرف عرضه، شرکتهای صنعتی و سرمایهگذاران خطرپذیر به عنوان طرف تقاضا و شتابدهندهها به عنوان رابط عرضه و تقاضا از جمله مخاطبان این فراخوان هستند.
این برنامه میتواند پلتفورم لازم را برای شناسایی دستاوردهای فناوران و نوآوران کشور در حوزه فناوریهای همگرا، حمایت از آنها تا شکلگیری تیم کارآفرین و معرفی آنها به توسعهدهندگان کسب و کار و همچنین سرمایهگذاران فراهم آورد. به دلیل آشنا نبودن فناوران با فرآیند توسعه محصول و توسعه کسب و کار، بعد از شناسایی نوپاهای فناور و نوآور، آنها با حمایت مرکز راهبردی فناوریهای همگرا در یک دوره پیش شتابدهی، فرصت آن را خواهند داشت تا با این موارد آشنا شوند و بتوانند محصول استارتآپ خود را اعتبارسنجی کنند.
بعد از ثبت طرحهای استارتآپی فناوران در وبسایت فراخوان، طرحهای ارسالی به داوران ارسال میشود. فناوران طرحهای منتخب برای مصاحبه حضوری دعوت میشوند تا از طرح خود دفاع کنند. استارتآپهای منتخب در فرآیند داوری، وارد دوره پیششتابدهی میشوند که در این دوره استارتآپها میتوانند محصول کسبوکار خود را اعتبارسنجی کنند.
استارتآپهایی که در دوره پیششتابدهی موفق بوده و بتوانند از این مرحله عبور کنند، به مراکز حامی توسعه کسب و کار معرفی خواهند شد.
محورهای اصلی این فراخوان در حوزههای "سلامت"، "دارو و درمان"، "محیط زیست"، "آب و انرژی"، "زیستفناوری"، "تجهیزات و ملزومات پزشکی" و "مواد آرایشی و بهداشتی" است. علاوه بر آن محورهای ویژهای در این دوره از رویداد در نظر گرفته شده است. محورهای ویژه عموماً مواردی هستند که جزو نیازهای فعلی کشور، مراکز حامی توسعه کسب و کار و صنایع بوده و در صورتی که محصول استارتآپها، در این حوزه باشد برنامه ویژه برای حمایت از روند توسعه کسب و کار آنها در دست خواهد بود.
محورهای ویژه این فراخوان سه حوزه رابطه مغز و رایانه، چاپگرهای زیستی سه بعدی، نسل جدید توالییابی، آب و انرژی است.
به گزارش ایسنا، در این دوره فراخوان 20 شتابدهنده و مرکز حامی توسعه کسب و کار برای حمایت از استارتآپها حضور دارند که نسبت به دوره اول رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. یکی از ویژگیهای فراخوان دوم حضور مراکز پشتیبانی فنی است. چهار مرکز پشتیبانی فنی با مهیا کردن زیرساختهای مناسب برای استارتآپها این فرصت را برای آنها به وجود خواهند آورد تا بتوانند ضمن بهره بردن از مشاورههای فنی این مراکز برای توسعه محصول خود از امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی آنها بهرهمند شوند.
متقاضیان شرکت در این فراخوان تا پایان بهمن 97، مهلت دارند نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند. محققان و متخصصان حوزه فناوری نانو نیز میتوانند طرحهای خود را برای این رویداد ارسال کنند.