تجدیدنظر درباره کاغذ در عصر همه گیری کرونا
کدام استارت آپ جهان را از شر یک صنعت آلاینده خلاص می‌کند؟
دوشنبه 22 دي 1399 - 10:43:36

ایران مراسم نیوز: صنعت کاغذ از آلاینده ترین صنایع جهان است و تلاش بشر برای کاهش آلایندگی این صنعت، به نتیجه نرسیده است. اما در سال های اخیر، فناوری امیدها به کاهش قطع درختان، آلودگی محیط زیست و تولید کمتر کاغذ را بیشتر کرده است. استارت آپ ها در این بین نقش مهمی ایفا می کنند، اما چگونه؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز و به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، براساس اعلام فائو، چین و آلمان بیشترین میزان کاغذ را در جهان وارد می‌کنند. پس از این کشورها، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، بلژیک، هلند، اتریش، جمهوری کره جنوبی، مکزیک و دانمارک قرار گرفتند. با توجه به رشد قیمت انرژی در اروپا، شاید حذف صنعتی مثل کاغذ یا کاهش واحدهای تولیدکننده و بهبود واردات آن راه حل خوبی به نظر برسد اما آلودگی ناشی از تولید کاغذ، در محیط زیست کشورهای درحال  توسعه مثل هندوستان و اقتصادهای بزرگ از جمله آمریکا و کانادا در حال افزایش است.

روزانه بیش از 160 هزار درخت در جهان برای تولید کاغذ قطع می‌شود. 20 درصد از آلودگی هوای ایالات متحده امریکا ناشی از صنایع کاغذ است، چرا که درخت‌های بسیاری برای تامین مواد اولیه این صنایع در آمریکا بریده می‌شود. هم چنین در کانادا صنایع کاغذ سهم 5 درصدی از  پسماندهای آلاینده آب در این کشور دارد. برای تولید هر یک تن کاغذ 24 درخت تنومند قطع می‌شود، بیش از 50 متر مکعب آب مصرف شده و بیش از 20 هزار گالن آب در این سیاره آلوده می‌شود. بر اساس گزارش‌های رسمی دولت کانادا، صنایع کاغذ در این کشور سومین منشا انتشار سرب در آب به شمار می‌رود. سهم صنایع کاغذ در آلایندگی صنعتی آب ها در آمریکا هم  9 درصد است.

هرچند در سال 78 درصد از کاغذ مصرفی در انگلستان بازیافت می شود اما نگرانی ها درباره رشد مصرف کاغذ در جهان به دلیل آلایندگی صنایع آن، در حال افزایش است. از سال 1980 به بعد، مصرف  کاغذ به طور مستمر افزایش یافته و تخمین ها نشان می دهد مصرف سالانه کاغذ هر فرد انگلیسی در هر سال به قطع 4.48 درخت منجر می شود.

استارت آپ‌ها با ترویج استفاده از کتاب دیجیتال و تسهیل خرید و فروش اقلام کاغذی دست دوم، بازیافت و مدیریت پسماند و ضایعات، بزرگترین کمک را به کاهش مصرف کاغذ در جهان کرده‌اند و این روند هم چنان ادامه دارد. استقبال مردم از نوآوری در فضای دیجیتال با ترویج دورکاری، آموزش از راه دور و ... بر کاهش مصرف کاغذ بی‌اثر نیست که در دوره همه‌گیری کرونا اوج گرفته است. هم چنین ترویج بانکداری دیجیتال، سندنویسی در فضای مجازی و کاهش بورکراسی اداری در دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی از میزان نیاز جهان به کاغذ کاسته و در نهایت بر کاهش آلایندگی صنایع کاغذ اثر مثبت دارد.



 


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/26631/کدام-استارت-آپ-جهان-را-از-شر-یک-صنعت-آلاینده-خلاص-می‌کند؟
بستن   چاپ