ایران مراسم نیوز: دولت اوکراین برای ثبت منطقه ممنوعه چرنوبیل در فهرست میراث جهانی سازمان فرهنگی، علمی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) اقدام میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، با گذشت بیش از سه دهه از وقوع فاجعه هستهای در چرنوبیل که به تخلیه هزاران نفر از ساکنان این منطقه منجر شد، سیل گردشگران و بازدیدکنندگان از این منطقه مقامات اوکراین را به فکر ثبت آن در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو انداخته است. دولتمردان اوکراینی امید دارند با به رسمیت شناخته شدن منطقه ممنوعه چرنوبیل از سوی سازمان یونسکو به عنوان یک میراث جهانی، جایگاه این منطقه را به عنوان یک جاذبه گردشگری ارتقا داده و تلاشها را برای حفظ بناهای قدیمی در اطراف آن افزایش دهند.
دولت اوکراین قبل از ماه مارس (اسفند 99- فروردین 1400) درخواست خود را ثبت میکند اما تصمیمگیری نهایی در این باره ممکن است تا سال 2023 طول بکشد.
از فاجعه هستهای تا تبدیل به جاذبه گردشگری
در آوریل سال 1986 انفجاری در رآکتور چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل اتفاق افتاد که بخشهایی از اوکراین و بلاروس را به ذرات رادیواکتیو آلوده کرد. به دنبال این انفجار، چندین شهر و روستا با جمعیت صدها هزار نفر بعد از این انفجار تخلیه شدند و یک منطقه ممنوعه به مساحت تقریبی کشور لوکزامبورگ ایجاد شد. مقامات اوکراین میگویند ممکن است تا 24 هزار سال آینده زندگی در این منطقه ممنوعه برای انسانها امن نباشد. منطقه مذکور این روزها به جولانگاهی برای حیوانات وحشی تبدیل شده و گوزن شمالی و آهوی کوهی در جنگلهای اطراف آن پرسه میزنند.
طرح ثبت منطقه ممنوعه چرنوبیل در فهرست میراث جهانی یونسکو از طرف الکساندر تکاچنکا وزیر فرهنگ اوکراین مطرح شد که سیل اخیر گردشگران داخلی و خارجی را به عنوان مدرکی دال بر اهمیت چرنوبیل، برای مردمان اوکراین و جهان، توصیف میکند.
سال گذشته میلادی به دنبال پخش سریال پرمخاطب چرنوبیل (2019)، 124 هزار گردشگر از جمله 100 هزار توریست خارجی از این منطقه بازدید کردند که یک رکورد به شمار میآید.
به گفته تکاچنکا، ثبت در فهرست میراث جهانی میتواند منطقه ممنوعه چرنوبیل را به یادبودی علیه تکرار فاجعه هستهای تبدیل کند.
این مقام اوکراینی میگوید تلاش برای ثبت رسمی این منطقه در فهرست میراث جهانی پس از تکمیل پروژه نصب گنبد محافظ روی رآکتور چهارم در سال 2016، اولویت جدید دولت اوکراین بوده است. وی معتقد است حالا که امنیت منطقه تضمین شده با کسب عنوان میراث جهانی میتوان امید داشت تعداد بازدیدکنندگان از این منطقه به یک میلیون نفر در سال برسد.
پس از انفجار سال 1986 در نیروگاه چرنوبیل، سه رآکتور دیگر این تاسیسات به تولید برق ادامه دادند تا این که نیروگاه در سال 2000 به طور کامل تعطیل شد. فردا سه شنبه 25 آذر بیستمین سالگرد تعطیلی این نیروگاه است.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/25892/دورخیز-چرنوبیل-برای-ثبت-در-فهرست-میراث-جهانی-یونسکو