ایران مراسم نیوز: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: 920 هزار تن سیبزمینی از مزارع این استان برداشت شده است که 500 هزار تن از آن در انبارهای همدان ذخیره شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،محمد شهرام پرورش افزود: این میزان سیبزمینی در 21 هزار هکتار از مزارع استان همدان تولید شده که 420 هزار تن آن سیبزمینی تابستانه بوده است.
وی ادامه داد: استان همدان دارای رتبه نخست تولید محصول سیب زمینی در کشور است و سالانه بین 21 تا 26 هزار هکتار سیبزمینی در اراضی کشاورزی استان کشت میشود که این امر موجب شده تا همدان به عنوان قطب اصلی تولید سیبزمینی کشور محسوب شود.
پرورش با بیان اینکه ارقام مورد استفاده در کشت سیب زمینی آگریا، مارفونا، سانته، ساتینا و بامبا است، افزود: حوزه جغرافیایی تولید سیبزمینی در استان همدان وسیع است و از شمال استان همدان یعنی شهرستان رزن تا جنوب این استان یعنی شهرستان نهاوند را در برمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور محسوب می شود و با وجود داشتن 2.1 درصد از وسعت کشور، 4.4 درصد از تولیدات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان اضافه کرد: بخش کشاورزی این استان 29 درصد اشتغال و 25 درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی را دارد.
پرورش افزود: همچنین بخش کشاورزی همدان 5.4 درصد از تولیدات و 4.3 درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی این استان دارای 117 هزار بهره بردار است، یادآور شد: 692 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیرکشت محصولات زراعی و باغی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: 293 هزار هکتار از اراضی استان آیش است و سالانه نزدیک به 9.4 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.
وی بر جایگاه مهم همدان در تولید محصولات اساسی زراعی، باغی و دام و طیـــور در سطح کشور تاکید کرد و گفت: همدان دارای تولید سالانه در حدود 406 هزار تن انگور، 54 هزار تن گردو، 920 هزار تن سیب زمینی، 50 هزار تن سیر، 340 هزار تن جو و 15 هزار تن گیاهان دارویی است.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/25713/500-هزار-تن-سیبزمینی-در-انبارهای-استان-همدان-ذخیره-شد