ایران مراسم نیوز: فرآیند گام به گام برگزاری ششمین جشنواره ملی اسباببازی به صورت مجازی با انتشار فراخوان بخش مسابقه این رویداد فرهنگی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،از کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان، این جشنواره قرار است امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم توجه به شیوهنامه های بهداشتی در جامعه، بهصورت مجازی و فرآیندی و در چند مرحله بهشکل گام به گام برگزار شود.
بر این اساس دبیرخانه جشنواره با انتشار فراخوان بخش مسابقه از تولیدکنندگان و طراحانی که محصول آنها در بازه زمانی مهرماه 1398 تا مهرماه 1399 تولید شده، دعوت کرده است با مراجعه به تارنمای جشنواره اسباب بازی و تکمیل فرمهای مربوط، اسباببازیهای خود را از تاریخ 20 آبان تا روز 20 آذر برای شرکت در بخش رقابتی این جشنواره ثبت و معرفی کنند.
اسباببازیهای معرفیشده به دبیرخانه قرار است در دو مرحله انتخاب و داوری شود، همچنین این اسباببازیها و سرگرمیها از منظر کیفیت تولید، طراحی، بستهبندی، گرافیک و تصویرسازی و دارا بودن ویژگیهای شناختی داوری خواهد شد و از اسباببازیهای راه یافته به مرحله داوری نهایی نیز تقدیر خواهد شد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباببازی، شورای نظارت بر اسباببازی ششمین جشنواره ملی اسباببازی را برگزار خواهند کرد.
در این زمینه مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون توضیح داد: بخش رقابتی، بخش علمی شامل برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی، نمایشگاههای تخصصی و بازار اسباببازی، بخشهای متنوع ششمین جشنواره اسباب بازی است که به ترتیب در بازه زمانی آبان تا پایان سال 1399 برگزار میشود و فراخوان بخش های دیگر جشنواره بهتدریج اعلام خواهد شد.
محسن حموله با اعلام تغییراتی که در بخش رقابتی این رویداد بر اساس بررسی و تحلیلهای دقیق و کارشناسی صورت گرفته است، افزود: در نظرگرفتن پیش شرط تولیدیبودن اسباببازیها و توجه به جنبههای مختلف آن اعم از طراحی، کیفیت تولید، بستهبندی و گرافیک و تصویرسازی؛ ایجاد زیرساخت داوری مجازی، ارایه ردهبندی سنی دقیقتر و دستهبندی ششگانه روش و فناوری تولید برای داوری کیفیت تولید از مهمترین تغییرات این بخش، نسبت به دورههای گذشته است.
بهگفته دبیر ششمین جشنواره ملی اسباببازی، در این جشنواره، با توجه به اعلام آمادگی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جایزههایی نیز به محصولات دارای ویژگیهای شناختی تعلق خواهد گرفت و در نهایت آثار برتر همزمان با مرحله نهایی ششمین جشنواره ملی اسباببازی معرفی و به نحو ویژه از طراحان و تولیدکنندگان برتر قدردانی خواهد شد.
حموله در پایان گفت: دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباببازی با درنظر گرفتن امکانات و قابلیتهای فضای مجازی به توسعه کمی و کیفی این جشنواره در گام ششم اندیشیده است. داوری آنلاین و تشکیل پروندههای مجازی ویژه برای بخش رقابتی، اجرای برونمرزی و مشارکت حداکثری علاقهمندان مباحث علمی با کمک زیرساخت مجازی، ترسیم درخت فناوری و دسترسی به آمارهای دقیق از توانمندیهای صنعت اسباببازی از طریق فناوری اطلاعات بخش تخصصی، از مهمترین بسترهایی است که با کمک فضای مجازی در ششمین جشنواره ملی اسباببازی محقق خواهد شد.
به گزارش ایرنا، جشنواره ملی اسباببازی با هدف کمک به ساماندهی و رونق صنعت اسباببازی از سال 1394 آغاز به کار کرده است و فرآیند برگزاری ششمین دوره آن نیز در پاییز سال 1399 سال جهش تولید، با رویکردی نو در فضای مجازی و با هدف حمایت از کالای ایرانی و کمک به رونق تولید و با هدف برقراری ارتباط میان طراحان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران در حوزه اسباببازی با همراهی شورای نظارت بر اسباببازی و انجمن تولیدکنندگان اسباببازی ایران آغاز شده است.
تئاتر «آرزوهای یک موش کور» اکران شد
فیلم نمایش آرزوهای یک موش کور به کارگردانی وحید نفر از تولیدات سال 1398 مرکز تئاتر کانون پرورش فکری فکری کودکان و نوجوانان در پایگاه اینترنتی «نمایشنما» اکران شد.
نمایش آرزوهای یک موش کور نوشته سعید ابک ویژه کودکان 5 تا 12 سال است و هنرمندانی همچون خالق استواری، سعید ابک، علی باروتی و هدی حاج طاهری در آن ایفای نقش کردهاند.
در خلاصه این نمایش آمده است؛ در یک شب مهتابی، موش کور کوچکی تصمیم میگیرد از خانهاش در زیر زمین بیرون برود و در پی آرزویش که دیدن خورشید است برود. در مسیر خود با حیوانات جنگل روبهرو شده و ماجراهای شگفتانگیزی برای موش کور اتفاق میافتد.
معصومه آرواز دستیار کارگردان، سینا ییلاقبیگی طراح صحنه، سیامک پورجبار طراح پوستر و بروشور، رضا خزرایی طراح نور، هانیه زحمتکش و الهه میرزایی طراح لباس و آکساسوار از دیگر عوامل این نمایش هستند.
همچنین ساخت تیزر و افکت نمایش آرزوهای یک موش کور بر عهده سهیل ساعی بوده است و اختر تاجیک عکاس و ریحانه مطهری در بخش روابط عمومی با این گروه همکاری داشتهاند.
در عینحال مانلی نفر بازیگر خردسال، محمدحسن درباغیفرد و لیلا طاهری دستیاران طراح صحنه، امیرحسین بابائیان و مصطفی طباطبایی سرپرست ساخت دکور، احمد بابائیان، مصطفی جمالی، محمدحسن درباغیفرد، حمیدبرنا، فرزاد چوپانی و محمد کیالها گروه ساخت دکور این نمایش بودند.
امین میرزاباقری نیز به عنوان مدیر تولید، احسان مرادخواهی به عنوان صدابردار و سوده سعدایی به عنوان عکاس با نمایش آرزوهای یک موش کور، همکاری کردند و استودیو روزگار کار ضبط صدای آن را بر عهده داشته است.
علاقهمندان میتوانند فیلم نمایش آرزوهای یک موش کور را تا پایان پاییز 1399 در پایگاه اینترنتی نمایشنما کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تماشا کنند.
کتاب شعر «ابرِ قِلقِلکی» در فروشگاههای کانون
کتاب ابرِ قِلقِلکی سروده شاهده شفیعی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای نخستین بار منتشر شد.
ابرِ قِلقِلکی که با تصویرگری عاطفه فتوحی همراه شده، برای کودکان بالاتر از چهار سال (نوباوه) سروده شده است.
این کتاب در بردارنده 10 قطعه شعر با عنوانهای «ابرِ قِلقِلکی»، «جیبِ عجیب»، «خواب»، «خانهی کوچک»، «تمرین املا»، «سُرسُرهبازی»، «سفر»، «خنده»، «کجایی؟» و «گُل بکش و دونه ببر» است.
در شعر «سُرسُرهبازی» این کتاب میخوانیم: فنجونِ گِرد چینی/ نشسته توی سینی/ سینی نگو، سُرسُره/ فنجونه سُر میخوره/ سینی میگه: یواشتر! / هی نرو اینور، اونور/ اگر سرت بشکنه/ میگن که کارِ منه.
علاقهمندان میتوانند این کتاب 28 صفحهای، از فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور، فروشگاه اینترنتی کانون و فروشگاههای محصولات فرهنگی خریداری کنند.
یادآوری میشود کتاب ابرِ قِلقِلکی با قطع خشتی، سه بار همزمان منتشر شده و شمارگان آن به 7هزار و 500 نسخه رسیده است.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/25194/فراخوان-ششمین-جشنواره-ملی-اسباببازی-منتشر-شد