ایران مراسم نیوز: یک شرکت دانشبنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی سالانه یک میلیون اصله پایه رویشی درختان میوه هلو، شلیل، گیلاس، گلابی، آلو، سیب و زردآلو را به روش کشت بافت گیاهی تولید میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، دکتر لطفعلی ناصری، رییس هیئت مدیره شرکت اروم زیست تاک استفاده از پایههای رویشی درختان میوه را نسبت به شیوههای سنتی باغداری، اقتصادی عنوان کرد و گفت: استفاده از نهالهای اصلاح شده درختان میوه و پایههای رویشی در روند احداث باغها شیوهای نوین و اقتصادی است. بنابراین ما تلاش کردیم که با تولید پایهها و نهالهای سالم و اصیل به روش کشت بافت و ارائه آن به باغداران در این مسیر گام برداریم. روش جدید تولید گیاهان که کاربرد آن در جهان به سرعت در حال گسترش است، کشت بافت گیاهی نام دارد. استفاده از فناوری کشت بافت برای تکثیر رویشی گیاهان مهمترین کاربرد تجاری این فناوری است. با این فناوری میتوان از یک گیاه میلیونها گیاه جدید با کیفیت خوب و در زمان کوتاه تولید کرد.
دکتر ناصری تاثیر استفاده از پایههای کشت بافتی در رشد گیاه را برشمرد و گفت: استفاده از پایههای کشت بافتی در رشد گیاه موجب عملکرد بالا در واحد سطح و زود باردهی، بهرهمندی از میوههای یکدست از لحاظ شکل، رنگ و زمان رسیدن، بهرهمندی از میوههایی با کیفیت بالا، همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت، مقاومت نهالها به آفات و بیماریهای شایع منطقه، سازگاری نهالها با خاک منطقه و عدم بروز کمبود آهن و کاهش عادت سالآوری یا تناوب باردهی در باغهای میوه میشود.
رییس هیئت مدیره شرکت اروم زیست تاک، ظرفیت تولید پایههای رویشی را سالانه یک میلیون اصله عنوان کرد و گفت: از 9 سال پیش عرضه پایههای رویشی به باغداران را آغاز کردیم و در حال حاضر در نیم هکتار گلخانه، 400 متر مربع آزمایشگاه و حدود 7 هکتار زمین کشاورزی در کل 8 رقم پایههای اصلاح شده میتوانیم تولید کنیم که در سه گروه هستهدار، دانهدار و انواع انگور قرار میگیرند.
وی شیوه تولید پایههای رویشی یا کشت بافت را عبارت از رشد، تکثیر و یا نگهداری سلولها، بافتها و اندامهای گیاهی و یا یک گیاه کامل در یک محیط غیرطبیعی و در شرایط کنترل شده معرفی کرد و گفت: محیط کشت گیاهان به طور معمول شامل نمکهای غیرآلی (عناصر ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه)، برخی ویتامینها، برخی آمینواسیدها، هورمونهای تنظیم کننده رشد گیاهی و برخی مواد دیگر است.
ناصری در مورد چشم انداز آینده شرکت نیز خاطرنشان کرد: تولید پایههای رویشی ارقام جدید، پایین آوردن هزینه تولید نهال، افزایش تولید محصولات و فراهم کردن مقدمات صادرات بخشی از برنامههای آتی شرکت است.
رییس هیئت مدیره شرکت اروم زیست تاک در تسهیلات دریافتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی توانستیم سرمایه در گردش تولید پایههای رویشی درختان میوه به روش کشت بافت را تأمین کنیم. پایههای تولید شده عبارتند از: پایه GF677 و GN15 برای هلو و شلیل و بادام، پایه گیزیلا6 و ماکسما برای گیلاس و آلبالو، پایه پیرودوارف و پایه OHF برای گلابی، پایه تترا برای آلو، زردآلو، هلو، شلیل و بادام، پایه سیب (M7,MM111,MM16) و پایه میروبالان 29C برای آلو، گوجه، زردآلو و بادام است. همچنین برای کاهش زمان تولید نهال از 2.5 سال به یک سال و تولید در گلخانه درخواست تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی کردیم.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/25084/تولید-سالانه-یک-میلیون-اصله-پایه-رویشی-درختان-میوه-با-حمایت-صندوق-نوآوری-و-شکوفایی