ایران مراسم نیوز: اولین دوره جوانه (سلسه وبینارهای آموزشی مالکیت فکری حوزه کشاورزی) با موضوع مقدمهای بر مالکیت فکری و اهمیت آن در توسعه و تجاریسازی فناوری به صورت مجازی در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،دکتر مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن تشریح خدمات بلاعوض صندوق نوآوری در حوزه توانمندسازی، گفت: با توجه به نقش کشاورزی در توسعه اقتصادی، و مطرح نبودن تحریمها در این حوزه و امکان توسعه صادرات و واردات، مبحث مالکیت فکری در حوزه کشاورزی، بیش از پیش اهمیت مییابد. ازاینرو، صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و پارک علم و فناوری البرز، سلسله وبینارهای آموزشی «جوانه» با تمرکز بر آموزش مالکیت فکری در حوزه کشاورزی را برنامهریزی کرده است. این دورهها فرصت مناسبی برای شرکتهای دانشبنیان، فناور و استارتآپهای حوزه کشاورزی و علاقهمندان به حوزه مالکیت فکری است و امکان یادگیری مطالب بهروز مالکیت فکری را برای آنها فراهم میسازد.
شاوردی در ادامه افزود: شرکتهای دانشبنیان میتوانند به صورت مستقیم از خدمات صندوق نوآوری استفاده کنند، اما فناوران و مجموعههای غیردانشبنیان میتوانند از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری، خدمات همسرمایهگذاری صندوق و شتابدهندههای دانشبنیان، به صورت غیرمستقیم از حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی بهرهمند شوند.
به گفته وی، توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی شامل هفت دسته خدمات بلاعوض آموزش، مشاوره، استانداردها و مجوزها، حفاظت از مالکیت فکری برای شناسایی و حفاظت از داراییهای فکری، رویدادها و شبکهسازی برای بههمرسانی طرف عرضه و تقاضای محصولات دانشبنیان، توسعه بازار و رتبهبندی رقابتپذیری است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه درباره خدمات صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری نیز گفت: مالکیت فکری دارای 14 زیر خدمت از جمله نیازسنجی مالکیت فکری، تحلیل پتنت و نقض پتنت، جستوجوی دانش پیشین، تدوین پیشنویس قرارداد، ثبت اختراع در داخل و سایر کشورها، ثبت نشان تجاری و طرح صنعتی در داخل و خارج از کشور و ثبت حق بهنژادی است. متقاضیان بسته به نوع خدمت میتوانند بین 75 تا 90 درصد هزینهها را بهصورت بلاعوض از صندوق دریافت کنند.
شاوردی ادامه داد: این دوره با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و پارک علم و فناوری البرز به منظور آشنایی با مبانی و مفاهیم مالکیت فکری، ثبت پتنت، نشان جغرافیایی و نقش آن در توسعه کسبوکار، آشنایی با فعالان این حوزه و شبکهسازی، آشنایی با صاحبان کسبوکار در حوزه کشاورزی و همچنین آشنایی با حمایتهای بلاعوض مالکیت فکری صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شرکتهای دانشبنیان طراحی شده است.
در ادامه این جلسه، ارژنگ جوادی، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) مباحث این دوره را بسیاری کاربردی عنوان کرد و گفت: ایران 125 میلیون تن تولید و 25 میلیون تن واردات مرتبط با حوزه کشاورزی دارد و در برخی محصولات رتبه اول تا سوم را در جهان داراست. اما به دلیل کامل نبودن زنجیره، این محصولات ارزش افزوده کمتری برای کشور ایجاد میکنند. از طرفی مطرح میشود که 10 درصد از شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند اما بیشترین تمرکز شرکتهای دانشبنیان در حوزههایی است که کشور چالشهای کمتری دارد. بر این اساس پیشنهاد میکنم فناوران و صاحبان ایده به سمت رفع چالشهای کشاورزی مانند سم، بذر هیبرید و حوزه گیاه پزشکی هدایت شوند.
جوادی از واگذاری بسیاری از امکانات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: در نظر داریم سه ایستگاه تحقیقاتی برای بخش خصوصی راهاندازی کرده و بسیاری از امور مانند قلمهها، تکثیر و صادرات را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
لازم به ذکر است «جوانه» در قالب 10 جلسه وبیناری 4 ساعته طراحی شده است که شامل مقدمهای بر مالکیت فکری و اهمیت آن در توسعه و تجاریسازی فناوری، پتنت؛ انواع، اجزا، شرایط احراز و درخواست ثبت پتنت؛ معاهدات و مقررات بینالمللی پتنت و فرایند ثبت و نگهداری پتنت در کشورهای مختلف (آمریکا، اروپا، آسیا و ایران)؛ جستوجوی پتنت و آشنایی با ابزارهای آن و استفاده از اطلاعات آن به عنوان یکی از منابع مهم دستیابی به اطلاعات فنی، تجاری و حقوقی و نشان جغرافیایی، مقررات استفاده از نشان، لوگو، برند و برندینگ محصولات کشاورزی است. همچنین معرفی خدمت مالکیت فکری صندوق نوآوری و شکوفایی؛ رموز موفقیت شرکتهای کشاورزی تجاری در بازار بینالملل؛ آشنایی با انواع قراردادهای انتقال فناوری، قوانین، مقررات و آییننامههای مربوط به انتقال فناوری و شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی؛ مقررات ملی و بینالمللی ثبت ارقام گیاهی و حقوق بهنژادی؛ حقوق مالکیت فکری در حوزه زیست فناوری؛ آیین دادرسی دعاوی نقض حقوق مالکیت فکری و تجاریسازی در محصولات کشاورزی از دیگر مباحثی است که در این 10 جلسه ارائه میشود.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/24974/وبینارهای-آموزشی-مالکیت-فکری-حوزه-کشاورزی-برگزارشد