ایران مراسم نیوز: رئیس گروه هوشمندسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توسعه شبکه آموزش دانشآموزی (شاد) در دستور کار قرار دارد، گفت: سامانه «راهبران» پاسخگوی مشکلات معلمان، مدیران و دانشآموزان در استفاده از این شبکه است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،«رحمان عیسیزاده نشلی» عصر دوشنبه در سیزدهمین نشست تخصصی «شبهای فناوری» فرهنگسرای فناوری اطلاعات با موضوع «خانواده و شبکه اجتماعی دانشآموزی (شاد)» درباره ارتباط بین هوشمندسازی مدارس و شبکه شاد اظهارداشت: هوشمندسازی چند مولفه دارد که یکی از مولفههای آن فرایند یاددهی و یادگیری است که شبکه «شاد» مربوط به این حوزه است و مسایل فنی آن را رصد میکنیم.
وی گفت: در سامانه «راهبران» به نشانی rahbaran.medu.ir، دانشآموزان، اولیا، معلمان و مدیران مدارس میتوانند مسائل و مشکلات مربوط به مسایل فنی مربوط به سامانههای آموزش و پررش از جمله شبکه «شاد» را مطرح کنند، پشتیبانی این شبکه هم وجود دارد.
«عیسیزاده نشلی» با اشاره به اینکه بیش از 2هزار نفر در سامانه «راهبران» مشغول فعالیت و آماده پاسخگویی هستند، افزود: در 735 منطقه آموزش و پرورش، سه راهبر معرفی شدهاند که سوالات و مشکلات را بررسی و حل میکنند، سوالاتی که در سطح مناطق قابل پاسخگویی نباشد در سطح استان و سپس کشور ارجاع و جمعبندی میشود و به شرکت مربوطه منتقل میشود.
ایجاد زیست بوم جدید آموزش
رئیس گروه هوشمندسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت: هدف از شبکه آموزش دانشآموزی (شاد) این است که تمام فرایندهای آموزشی، یاددهی و یادگیری توسط معلمان، مدیران و عوامل اجرایی مدرسه به دانشآموزان ارائه شود، با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا، وارد یک زیست بوم جدید آموزشی شدیم.
وی افزود: بیش از دو دهه است که آموزش و پرورش در زمینه آموزش الکترونیک فعالیت میکند و این نوع آموزش صرفا به دلیل شرایط شیوع کرونا نیست اما مولفههایی که اکنون وجود دارد نسبت به گذشته تغییر کرده است.
«عیسیزاده نشلی» بیان کرد: در دودهه گذشته، تولید محتوای الکترونیک مدنظر بود اما اکنون پلتفرم آموزشی لازم است، یعنی محیط فیزیکی را حذف و محیط مجازی ایجاد کنیم و نیاز است که یک پلتفرم خاص برای این کار باشد که معلم و دانشآموز در هر جایی که هستند بتوانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و شبکه «شاد» چنین امکانی را فراهم کرده است.
وی اظهارداشت: زیرساخت در کشور باید مورد توجه قرار گیرد، در آموزش و پرورش زیرساخت مناسب برای ارایه محتوا در بستر فضای مجازی وجود نداشت که با همکاری شرکتهای خصوصی اقداماتی در این زمینه انجام شد و با ایجاد مولفههای جدید، زیست بوم جدید آموزش شکل گرفت.
رئیس گروه هوشمندسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش گفت: شبکه «شاد» یک پیامرسان است اما ما به دنبال ایجاد یک سیستم مدیریت یادگیری هستیم که در آینده «شاد» از اجزای آن خواهد شد، امکاناتی هم در این فضا فراهم شده تا شباهتی به سیستم مدیریت یادگیری داشته باشد، علاوه بر محتوای آموزشی که توسط معلمان تولید میشود، محتوای درسی آماده نیز در شبکه «شاد» وجود دارد که در حال بروزرسانی است.
«عیسیزاده نشلی» ایجاد کانالهای ارتباطی مختلف از جمله کانال اطلاع رسانی و اخبار آموزش و پرورش را از جمله امکانات شبکه «شاد» عنوان کرد و افزود: 11 میلیون و 400 هزار دانشآموز در کانال دانشآموزان و 104 هزار مدیر مدرسه در کانال مدیران این شبکه عضو هستند، 645 هزار معلم در این شبکه احراز هویت شدند، همچنین امکان نظرسنجی و تصمیمگیری برای حل مشکلات نیز در این شبکه وجود دارد.
وی گفت: حق مولف برای محتوای تولید شده توسط معلمان یکی از دغدغههای آموزش و پروش است که در تلاشیم راهکاری را برای مدیریت این کار ایجاد کنیم.
رئیس گروه هوشمندسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش درباره آموزشهای معلمان افزود: بحث توانمندسازی معلمان بسیار مهم و برای استفاده از شبکه «شاد» نیز دورههای مجازی تعیین و برگزار میشود و رسانه ملی نیز در این باره اقداماتی انجام میدهد.
«عیسیزاده نشلی» با اشاره به طراحی و راهاندازی بخش آزمون در شبکه «شاد» اظهارداشت: اطلاعات مربوط به نتایج آزمونها در پرونده تحصیلی دانشآموز ثبت میشود و قابل رویت است، با همکاری مرکز سنجش آموزش و پرورش، طرحهایی برای پایایی آزمونها، جلوگیری از تقلب و قابل اتکابودن نتایج آزمون در حال بررسی است.
وی بیان کرد: برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی دانشآموزان به دلیل حضور نداشتن در مدرسه و استفاده زیاد از برنامههای فضای مجازی، در شبکه «شاد» بخش سلامت راهاندازی شده و معاونت تربیت بدنی و سلامت، محتواهای آموزشی در حوزه تربیتبدنی، سلامت و تغذیه بارگذاری کرده و در اختیار دانشآموزان قرار میدهد اما نقش والدین در این باره موثر است.
رایگان بودن اینترنت «شاد»
«عیسیزاده نشلی» درباره اینترنت شبکه شاد گفت: براساس برنامه ششم توسعه، در 60 درصد مدارس، اینترنت رایگان است، اینترنت برای استفاده از شبکه «شاد» رایگان است، هر محتوایی در این شبکه دانلود و آپلود میشود هزینهای برای کاربر ندارد و اگر هزینهای کم شد میتوان با شمارهای که وزیر ارتباطات اعلام کرده است این موضوع را گزارش داد.
وی افزود: در فضای اینترنتی قطع و وصلی وجود دارد اما پیگیر مشکل کندبودن اینترنت شاد هستیم، سرعت اینترنت در استفاده شبکه شاد بسیار بهتر شده است.
رئیس گروه هوشمندسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: شرایط برای همکاری بخش خصوصی با شبکه «شاد» فراهم است و آموزش و پرورش با کمک نهادهای مختلف میتواند ماموریتهای خود را به خوبی ایفا کند، توسعه این شبکه در دستور کار است و در نگارش بعدی تحولاتی را در آن خواهیم داشت.
«عیسیزاده نشلی» اظهارداشت: درباره امنیت استفاده از شبکه «شاد» گزارشهای کمی داشتهایم، اگر از شماره و یا افراد ناشناس پیامهایی به کاربر ارسال شود، بالافاصله میتوان آن را مسدود کرد و اگر گزارشهایی در این رابطه به آموزش و پرورش اعلام شود، موضوع پیگیری خواهد شد.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/24491/سامانه-«راهبران»-پاسخگوی-مشکلات-شبکه-«شاد»-است