برگزاری «نمایشگاه مجازی کتاب تهران» یک مسکن موقت برای حوزه نشر است
چهارشنبه 9 مهر 1399 - 08:00:51

ایران مراسم نیوز: رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان کشور گفت: برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی تنها و در خوش‌بینانه‌ترین شرایط تنها 10 الی 15 درصد سود را برای هر ناشر با خود به همراه دارد و نمی‌تواند تمام ضرر را جبران کند. برگزاری نمایشگاه مجازی تنها یک مسکن برای حوزه نشر است و می‌تواند مشکلات را بسیار سطحی بر طرف کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،هومان حسن پور در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مشکلات ناشران در ایام شیوع بیماری کرونا گفت: لطمه وارد شده از بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی بر بدنه نشر به میزانی است که امکان التیام آن در کوتاه مدت وجود ندارد و رفع این چالش تنها به مرور زمان و به مدد تمهیدات اثر گذار امکان پذیر خواهد بود.

وی در مورد وام تعلق گرفته به ناشران به منظور جبران ضرر و زیان ناشی از مشکلات اقتصادی در دوره بیماری کرونا ابراز کرد: دولت برای حل مشکلات اقتصادی و رفع ضرر و زیان ناشران، وامی را برای فعالان عرصه فرهنگ در نظر گرفت که از پرداخت آن مدت زمان زیادی نگذشته است، اما همین وام هم اکنون خود به یک معضل تبدیل شده، زیرا بانک‌ها به سرعت خواستار باز پرداخت وام‌های پرداختی هستند، این در حالی است که بانک‌ها بر اساس اعلام رسمی خود بازپرداخت را به یک استراحت 3 ماه در نظر گرفته بودند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
حسن پور عدم همراهی بانک‌ها با ناشران را یک چالش دانست و اظهار کرد: بانک‌ها استراحت باز پرداخت وام ناشران را از زمان تصمیم گیری و بدون توجه به روند اداری فعالیت‌های خود در نظر گرفته اند، لذا به بسیاری از ناشران اعلام کرده اند که باید اقدام به باز پرداخت وام‌ها کنند، این در حالی است هنوز سه ماه از زمان دریافت وام نگذشته است.

وی پیرامون روندکاری حوزه نشر بیان کرد: سازو کار‌های حوزه نشر به عنوان واحد تولیدی در عرصه فرهنگ بسیار متفاوت است لذا تامین منابع در دراز مدت شکل می‌گیرد، به عبارت دیگر کتاب‌هایی که ناشران برای نمایشگاه کتاب سال 99 در نظر گرفته و تولید کرده اند به خاطر عدم برپایی نمایشگاه هنوز در انبار‌ها قرار دارد و امکان اینکه به خمیر تبدیل شود بسیار کم است، از سوی دیگر بخاطر پایین آمدن قدرت خرید مردم و عدم استقبال از کتاب در جامعه همچنان ناشران در شوک حاصل از رکود اقتصادی به سر می‌برند، اکنون پس از گذشت 6 ماه هنوز روال فروش عادی کتاب به شکل مناسبی باز نگشته است و ناشران شاهد بازگشت سرمایه نبوده اند.

وی به تدابیر وزارت ارشاد برای رفع موانع و مشکلات ناشران اشاره و بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع بحرانی که گریبان ناشران را گرفته قول‌های مساعدی مبنی بر فراهم کردن شرایط برای تهیه و ارائه وامی دیگر را داده است و چنانچه این وام عملیاتی شود قطعا ناشران شرایط مطلوب تری را نسبت به چند ماه گذشته سپری خواهند کرد.

حسن پور کاغذ را عنصری تاثیر گذار بر عرصه نشر دانست و ابراز کرد: چالش دیگری که بر سر راه ناشران قرار دارد، تامین کاغذ برای ادامه تولیدات فرهنگی است، زیرا کاغذی که تاکنون برای نشر استفاده شده از مکان تسهیلات سال 98 و با ارز 4200 تومان بوده است، اما در سال جاری هنوز کاغذ وارد نشده و ادامه این روند نگرانی‌هایی را برای ناشران فراهم کرده است.

وی در مورد تاثیر برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی بر اقتصاد نشر تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی تنها و در خوش‌بینانه‌ترین شرایط تنها 10 الی 15 درصد سود را برای هر ناشر با خود به همراه دارد و نمی‌تواند تمام ضرر را جبران کند. برگزاری نمایشگاه مجازی تنها یک مسکن برای حوزه نشر است و می‌تواند مشکلات را بسیار سطحی بر طرف کند.

حسن‌پور پیرامون نظارت بر قرارداد‌های ناشران و نویسندگان خاطرنشان کرد: اتحادیه ناشران بر اساس کاری کارشناسی شده قرارداد‌هایی را تنظیم و بر روی سایت خود بارگذاری کرده تا مورد استفاده نویسنده و ناشران قرار گیرد، قرار داد به نحوه‌ای تنظیم شده تا بر اساس ضوابط آن هر دو طرف منافعی را بدست بیاورند، اما باید بر این نکته تاکید کرد، از آنجا که قرار داد‌ها تنها یک توافق بین طرفین محسوب می‌شود لذا اتحادیه نمی‌توان در این امر ورود جدی داشته باشد و تنها می‌توان با قرار دادن برخی قرارداد‌ها در اختیار ناشران و نویسندگان حدودی را برای توافق‌ها تبیین کرد.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/24355/برگزاری-«نمایشگاه-مجازی-کتاب-تهران»-یک-مسکن-موقت-برای-حوزه-نشر-است
بستن   چاپ