ایران مراسم نیوز: پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی صبح امروز با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با هدف رفع مسائل قضایی و حقوقی شرکتهای دانش بنیان، تسهیل در راهاندازی و استمرار فعالیت آنها و همچنین ایجاد قوه قضاییه دانش بنیان و استفاده از ظرفیت استارت آپها در رفع نیازهای فناورانه این دستگاه در مراسمی با حضور رئیس قوه قضائیه، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،آیتالله سید ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه در آیین افتتاح رسمی از پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی به ظرفیت و توانایی جوانان در حل مسائل کشور اشاره کرد و گفت: همانطور که امام(ره) در دفاع مقدس به نیروهای جوان و مبتکر اعتماد کردند ما نیز با توکل به خدا و اعتماد به ظرفیت عظیم علمی و نوآوری در کشور میتوانیم تمام مشکلات و مصائب را برطرف کنیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز گفتند که با تمام توان از شرکتهای دانش بنیان و فناور حمایت میکنند و باید ظرفیت علمی و قدرت نیروی خلاق و نوآور را به خوبی شناخت. در این راستا شرکتهای دانش بنیان علاوه بر حمایت قانونی و حمایت مالی به حمایت حقوقی و قضایی نیز نیاز دارند که با راهاندازی پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی از این مسئله منتفع خواهند شد.
رییس قوه قضاییه در مورد اقدامات پیش روی پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی گفت: این مرکز برای تسهیل دسترسی به عدالت و ارزان شدن خدمات قضایی برای مردم گام بر میدارد و تاکنون نزدیک به 400 نیاز فناورانه احصا شده است که با کمک شرکتهای دانش بنیان و شتاب دهنده میتوان آنها را برطرف و به تصمیمگیری و افزایش شفافیت در امر قضاوت به قضات کمک کند.
وی در مورد طرح تحول قوه قضاییه نیز توضیح داد و گفت: تحول بدون علم و فناوری وجود ندارد و راهاندازی این مرکز می تواند مقدمه تحول در قوه قضاییه باشد اما باید به مرحلهای برسد که مردم شاهد این تحول باشند. نیازها شناسایی شده و جوانانی که میتوانند این نیازها را برطرف کنند نیز شناسایی شدهاند، به عبارت دیگر با عرضهکننده علم و فرمول حل مشکل ارتباط برقرار شده و باید به زودی شاهد دسترسی آسان به عدالت باشیم.
آیتالله رئیسی همچنین در مورد دولت الکترونیک نیز خاطرنشان کرد: تشکیل دولت الکترونیک در پرتو اتصال بخشهای اطلاعاتی و بانکها به یکدیگر است که در حال حاضر به جایگاه مورد انتظار نرسیده است. راهاندازی دولت الکترونیک میتواند مکاتبات و استعلامات دادرسی را کوتاه و تبادل لوایح و کارشناسیها را تسریع کند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه ضمن تقدیر از نهادهای همکار در تاسیس پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به همراه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اخلاص محورهای مورد نظر ما را پیگیری کردند و امروز اولین کار مشترک را رقم زدند. امروز این فضای مناسب ایجاد شده که اتفاق خوبی برای رفع مشکلات مردم ایجاد کند.
در ادامه این مراسم نیز محمدباقر ذوالقدر، معاون راهبردی و حفاظت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اهداف پیش روی پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی را تشریح کرد و گفت: رفع مسائل قضایی و حقوقی شرکتهای دانش بنیان، تسهیل در راهاندازی و استمرار فعالیت آنها و همچنین ایجاد قوه قضاییه دانش بنیان با استفاده از ظرفیت استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان در رفع نیازهای فناورانه قوه قضاییه برنامههایی است که برای این مرکز در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تاکنون 395 برنامه و اقدام برای استفاده از ظرفیتهای اکوسیستم نوآوری کشور احصا شده است که 271 مورد مبتنی بر طرح تحول و برنامه پنج ساله قوه قضاییه است و 124 مورد نیز از بخشهای مختلف و معاونتها و دادگستریها استعلام شده است. پردیس نوآوریهای حقوقی و قضایی محل اتصال نیازهای قوه قضاییه با ظرفیت عظیم موجود در بخش فناوری کشور است.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/24270/رئیس-قوه-قضائیه-صندوق-نوآوری-و-معاونت-علمی-با-اخلاص-محورهای-مورد-نظر-قوه-قضاییه-دانش-بنیان-را-پیگیر