ایران مراسم نیوز: شست مشترک اعضای فراکسیون توسعه روابط با کشورهای عضو اکو با رییس و معاونان صندوق نوآوری و شکوفایی صبح امروز دوشنبه 24 شهریور ماه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،در دیدار ولی اسماعیلی نماینده مردم گرمی و دشت مغان در مجلس شورای اسلامی و رییس فراکسیون توسعه روابط با کشورهای عضو اکو و همچنین سید علی موسوی نماینده مردم ملکان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونان صندوق، عملکرد صندوق نوآوری تشریح شد و رییس فراکسیون نیز بر افزایش معرفی و عرضه محصولات دانش بنیان در بین کشورهای عضو اکو و ایجاد بازارهای صادراتی برای این محصولات تاکید کرد.
همچنین در این جلسه پیشنهاد احصای نیازمندیهای صنعت و همچنین استفاده از ظرفیتهای کشورهای عضو اکو و پتانسیلهای موجود این حوزه برای صادرات محصولات دانش بنیان ارائه شد.
در این جلسه سید علی موسوی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از همکاریهای قوه مقننه با صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای برای توسعه اقتصاد دانش بنیان ابراز امیدواری کرد و گفت: در جلساتی که با صنعتگران داشتیم یکی از مهمترین بحثها، موضوع وابستگی صنایع به واردات بود. در شرایط کنونی تحریم جا دارد که صندوق نوآوری به کاهش وابستگی صنایع به واردات کمک کند و این امر با احصا و شناسایی نیاز صنایع و سرمایهگذاری در این حوزه قابل تحقق است. ما استعدادها و نخبگان بسیار خوبی داریم که میتوانند در این زمینه به کشور کمک کنند.
در ادامه جلسه ولی اسماعیلی، رییس فراکسیون توسعه روابط با کشورهای عضو اکو نیز بر تقویت دیپلماسی اقتصادی برای صادرات به کشورهای همجوار تاکید کرد و گفت: امروز پایگاههای صادراتی ایران در باکو، قرقیزستان و ترکیه که عضو اکو هستند، ایجاد شده است اما میتوانیم این فرصت را برای کشورهای دیگر عضو اکو نیز فراهم کرده و بحث صادرات محصولات دانش بنیان به این کشورها را تقویت کنیم. جمعیت کشورهای عضو اکو 650 میلیون نفر است که از نظر دینی، فرهنگی و تاریخی با ما ارتباط دارند و میتوانیم از این بازار به نحو احسن استفاده کنیم.
وی در ادامه در مورد پتانسیلهای اکو نیز توضیح داد و گفت: در حال حاضر میتوانیم از امکانات زیادی نظیر بانک سرمایهگذاری، بانک تجارت، کشتیرانی، ایرلاین، موسسه بیمه، موسسه فرهنگی و بنیاد اکو برای پیشبرد اهداف خود و توسعه صادرات محصولات دانش بنیان استفاده کنیم. بر این اساس ما در فراکسیون اکو، 12 محور را در خصوص حوزههای فناوری و دانشگاهی برنامهریزی کردهایم که بخشی از آن شامل جذب دانشجو از کشورهای عضو اکو، حمایت از برگزاری نمایشگاههای فناورانه، ایجاد استانداردهای واحد، حمایت و ایجاد شتابدهندهها، توسعه مراکز فنی و حرفهای و تشکیل دبیرخانه علمی دائمی اکو در ایران خواهد بود.
همچنین دکتر علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: صندوق نوآوری به عنوان یک انرژی محرک، نقش تامین مالی شرکتهای دانش بنیان را بر عهده دارد و میزان ضریب اثربخشی آن نیز قابل بررسی است. صندوق نوآوری و شکوفایی حرفهای ترین تیم در کشور را در اختیار دارد و بازدهی اقدامات انجام شده نیز حاکی از این ادعا است. پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، صندوق نوآوری اقدامات خود را بلافاصله آغاز کرد و تا آخرین روز سال گذشته تمامی تسهیلات مورد نیاز به 18 استان برای تولید اقلام و محصولات مرتبط برای مقابله با این ویروس پرداخت شد.
وی ادامه داد: صندوق نوآوری در موضوعات اولویتدار کشور نیز ورود کرده و ارتباط جدی با وزارتخانههایی چون نفت، نیرو و بهداشت دارد و در این عرصه نیز فعالیت میکند. صندوق نوآوری در توانمندسازی صادرات در این مدت نیز خوب عمل کرده است.
لینک کوتاه:
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/24085/ایجاد-بازارهای-صادراتی-برای-محصولات-دانش-بنیان-ایرانی-در-حوزه-کشورهای-عضو-اکو