ایران مراسم نیوز: معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: همزمانی موج دوم کرونا و گرمای هوا، از مهمترین عوامل افزایش 30 درصدی مصرف آب این استان از ابتدای تابستان امسال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،حمیدرضا نیکداد اظهار داشت: در ابتدای سال به دلیل شیوع کرونا رشد بین 20 تا 25 درصدی مصرف آب را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشتیم.
به گفته وی با توجه به افزابش میزان مصرف آب، با تلاش شبانهروزی همکاران این مجموعه هیچ موردی از قطعی آب به صورت برنامهای رخ نداد و فقط در برخی از ساعات و روزها شاهد افت فشار در طبقات فوقانی بودیم.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان توصیه کرد: از آنجایی که مهمترین روش مقابله با کرونا، شست و شوی دست ها است، باید در هنگام انجام این کار تلاش کرد آب کمتری هدر رود.
نیکداد تاکید کرد: به منظور صرفهجویی بیشتر در مصرف آب از کولرهای آبی در ساعات گرم و با دور کم کولر استفاده شود، چرا که مصرف هر کولر آبی در 24 ساعت بین 200 تا 250 لیتر است.
به توصیه وی فضای سبز منازل و املاک شخصی را نباید با آب شرب آبیاری کرد و در صورت نیاز به آب شرب، باید به منظور جلوگیری از تبخیر آب در ساعات شب اقدام به این کار کرد.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب همدان اظهار داشت: استفاده از شیرآلات کاهنده فشار آب یا استفاده از پرلاتور در شیرآلات قدیمی امری ضروری و منطبق در جهت مدیریت مصرف آب است.
نیکداد از هم استانیها خواست هر یک از مشترکان با مشاهده شکستگی و هدر رفت آب در معابر و یا کنتور منزل خود، موضوع را در 24 ساعت شبانهروز به واحد اطلاع رسانی شرکت با شماره تلفن 122 اطلاع دهند.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان تشریح کرد: در چند سال گذشته 72 دستگاه فشار شکن در سطح شهر همدان نصب و باعث تنظیم و تعدیل فشار در حد استاندارد در شبکه های توزیع، حفظ سلامت آنها و توزیع عادلانه آب بین شهروندان شده است.
نیکداد ادامه داد: به منظور کنترل شیرهای فشارشکن، دستگاه های کنترلگر فشار بر روی آنها نصب شده است که به تناسب مصرف در ساعات مختلف، فشار در شبکه را تنظیم می کند و مانع از شکستگی شبکهها و نیز توزیع عادلانه آب مصرفی در نقاط مختلف میشود.
وی یادآور شد: تنظیم شیرهای فشارشکن و دستگاههای کنترلگر فشار به گونهای است که فشار استاندارد در جلو در منزل مشترکان در اختیار آنها قرار میگیرد.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه برنامه مدیریت فشار به منظور حفظ منابع آبی همواره در تمام فصول اجرا میشود، گفت: در فصول سرد تقلیل فشار کمتر است و در برخی از مناطق به دلیل وضعیت توپوگرافی محل و دور یا نزدیک بودن به شیرهای فشار شکن و کنترلگرهای فشار، تقلیل فشار مشهودتر است.
نیکداد خاطر نشان کرد: جهت آبرسانی و تامین فشار طبقات بالا در ساختمانهای مرتفع و بالاتر از 3.5 طبقه، از دستورالعملها و طراحی سازمان نظام مهندسان و مهندسان مجرب در این زمینه استفاده و از نصب پمپ مستقیم در جلو کنتور خودداری شود.
وی با بیان اینکه تابستان امسال کمترین مشکل را در خدمت رسانی به روستاییان داشتیم، افزود: در برخی از روستاهای مجاور شهرها، در صورت امکان به شبکه شهری متصل شدند.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان اعلام کرد: سرانه مصرف آب در روستاهای این استان بیش از 400 لیتر در شبانه روز برای هر نفر و در برخی از روستاها این عدد تا 700 لیتر در شبانه روز ثبت شده است که لزوم توجه جدی روستاییان را به امر مدیریت در مصرف میطلبد.
نیکداد اظهار داشت: سرانه مصرف آب در شهر همدان 180 لیتر برای هر نفر در شبانهروز، از متوسط کشوری (200 لیتر برای هر نفر در 24 ساعت) کمتر است که توجه شهروندان به موضوع مدیریت در مصرف و همچنین اقدامات موثر آبفا در این زمینه را نشان میدهد.
وی افزود: با توجه به اتمام منابع آبی در اطراف شهر همدان، مشکل تامین آب در شهر تا زمان انتقال آب از خارج حوزه، همچنان باقی است و تنها راه برون رفت از بحران احتمالی، صیانت از منابع آبی موجود و مدیریت مصرف است.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل ذخیره بالای سد اکباتان مشکلی در تامین آب نخواهیم داشت اما با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی در خصوص بارش کم در پاییز امسال، لازم است شهروندان حداکثر صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند.
نیکداد گفت: هم اکنون بیش از 75 درصد آب شهر همدان از سد اکباتان و مابقی از چاهها و سایر منابع فصلی شامل بند خاکو و تصفیهخانه عباس آباد تامین میشود که با توجه درصدهای اعلام شده اهمیت بارش ها و پربودن سد اکباتان مشهود است.
وی با بیان اینکه تمامی منابع آبی شهر همدان و استان بصورت روزانه مورد آزمایشهای کیفی توسط آزمایشگاه شرکت آبفا قرار میگیرد تشریح کرد: این آزمایشگاه با اخذ گواهینامههای معتبر از مراجع ذیصلاح جزو آزمایشگاههای معتمد محیط زیست است و کنترلهای لازم و مستمر در خصوص آب تولیدی در تمامی مراحل تولید، انتقال، ذخیره و توزیع صورت میگیرد.
به گفته معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان آب تصفیه خانه عباسآباد بهصورت فصلی در مدار بهره برداری است و همانند سایر منابع به شکل روزانه و در برخی مولفه ها بصورت ساعتی مورد رصد کارکنان آزمایشگاه قرار میگیرد.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/23877/کرونا-مصرف-آب-همدان-را-30-درصد-افزایش-داد