ایران مراسم نیوز: دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت:شاهد بازتاب مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی روز در آثار نقاشی، کاریکاتور و مجسمه هستیم؛ چنانکه به لحاظ نشانهشناسی میتوان این امور را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی ایران مراسم نیوز، نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و مراسم رونمایی از پوسترهای این جشنواره، با حضور مدیرکل هنرهای تجسمی، دبیرهای بخشهای مختلف و اصحاب رسانه برگزار شد.
هادی مظفری (مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی) با اشاره به آنکه هدف اول در برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر بالا بردن کیفیت آثار بود گفت: در طول زمان داوری آثار و انتخاب در نهایت به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از امور در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر تغییر کرده است. این تغییر در تعداد شرکتکنندگان، رشتهها و کیفیت آثار مشهود است. چنانکه در حال حاضر شاهد رشد بیش از 200 درصد در بخشهای مختلف جشنواره تجسمی فجر هستیم. این آمار در حالی محقق شده است که کیفیت آثار نیز رشد چشمگیری داشته است.
به گفته این مقام مسئول ، افزایش کمی و کیفی در جشنواره تجسمی فجر مشهود است. در این میان بخش پژوهشی و علمی تجسمی نیز به جشنواره اضافه شده است.
مظفری تصریح کرد: 40 سالگی انقلاب را در پیشرو داریم و امسال شاهد اضافه شدن بخش گالریها به جشنواره تجسمی فجر هستیم چنانکه 53 گالری در بخشی جداگانه به ارائه آثار هنرمندان میپردازند.
وی افزود: ما معتقدیم این امر رونق اقتصاد هنر را در پی دارد؛ اگر در حوزههای مختلف درست عمل کنیم اما نتوانیم آثار هنرمندان را به دست مردم برسانیم این راه را کامل طی نکردهایم. از این رو بخش گالریها یکی از مهمترین بخشهای یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است.
ابراهیم حقیقی (دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر) نیز با ارایه آمار شرکتکنندگان گفت: در کل شاهد ثبتنام 5هزار و 761 هنرمند در سایت دبیرخانه بودیم که در کل 13هزار و 792 اثر را ثبت کردند اما در نهایت با سه مرحله داوری که در خصوص آثار انجام شد 604 اثر از 485 هنرمند به جشنواره راه یافتند.
وی در ادامه به جزئیات آثار راهیافته در بخشهای دهگانه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: در بخش تصویرسازی 82 اثر، در بخش خوشنویسی 74 اثر از 60 هنرمدن، در بخش عکاسی 70 اثر از 66 هنرمند، بخش کاریکاتور 74 اثر از 56 هنرمند، در بخش گرافیک 39 اثر از 30 هنرمند، در بخش مجسمه 68 اثر از 55 هنرمند، در بخش نقاشی 105 اثر از 79 هنرمند، در بخش نگارگری 60 اثر از 49 هنرمند، در بخش هنرهای جدید 32 اثر از 29 هنرمند و در بخش سرامیک 16 اثر از 9 هنرمند به نمایش درمی آید.
امیر سقراطی (دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر) نیز به بحث داوری اشاره کرد و گفت: داوران از حجم با کیفیت آثار ارسالی بسیار خشنود بودند. فجر امسال کارنامه خوبی از هنر معاصر به نمایش خواهد گذاشت.
وی افزود: بازتاب مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی روز در آثار نقاشی، کاریکاتور و مجسمه شاهد هستیم. چنانکه به لحاظ نشانهشناسی میتوان این امور را مورد بررسی قرار داد. فجر یازدهم این امکان را ایجاد میکند که بخشی از آثار هنرمندان معاصر نوجو مورد بررسی قرار گیرد. /3
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/1780/بازتاب-مسائل-اجتماعی،-سیاسی-و-اقتصادی-در-جشنواره-تجسمی-فجر