ایران مراسم نیوز: دبیر علمی همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی گفت: در عرصه هوش مصنوعی به دنبال این هستیم که ماشین را به خدمت بگیریم و فرایندهای مورد نیاز فقه را در این مسیر تأمین کنیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،بهروز مینایی در نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی اظهار کرد: دانش هوش مصنوعی در کنار فناوری اطلاعات و مهندسی نرم افزار و تحولاتی که اخیرا با پیشرفتهای سخت افزاری در دنیا به وجود آمده توانمندی خودش را در برنامههای مختلف فنی تکنیکی نشان داده و شاید بیش از 35 کشور دنیا برنامه استراتژیک راهبردی چگونه بهرهگیری از هوش مصنوعی برای تعالی کشورشان نوشتند.
وی ادامه داد: با توجه به حساس بودن و راهبردی بودن این فناوری، همه به دنبال این هستند که در ابعاد مختلف برای پیشرفت کشورشان از این مهم بهره بگیرند، مرکز نور در حوزه پردازش متن و برنامههای کاربردی و قرار دادن امکانات بهتر برای پژوهشگران مثال زدنی و الگو است.
معاون پژوهش دانشگاه علم و صنعت افزود: با آمدن اینترنت و شبکههای پیام رسان و تبدیل شدن کاربران به تولید کننده اطلاعات و حضور فعال مردم، جای خالی استفاده از منابع اسلامی در این مسیر، استفاده هوشمندانه و سیستم پرسش و پاسخ خودکار و توانمندی پاسخگویی به تمام سؤالات احساس میشود و باید گامهای سنگین و بلندتری در این راستا برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه باید دستیار مجازی استفاده کننده از هوش مصنوعی برای فقیه یا پژوهشگر به وجود بیاورد، عنوان کرد: به دنبال این هستیم با هم افزایی با مراکز دانشگاهی- حوزی سالانه تمام محصولات یا فعالیتهای هوش مصنوعی در استفاده از تکنیکهای جدید و پیشبرد اهداف دینی نمایش دهیم.
مینایی تصریح کرد: در عرصه هوش مصنوعی به دنبال این هستیم که ماشین را به خدمت بگیریم و فرایندهای مورد نیاز فقیه را در این مسیر مانند تطبیق مبانی اصولی و فقهی و یاد آوری نکات در بررسیهای رجالی و ... تأمین کنیم تا به سرعت پاسخگوی نیازهای حوزوی یا مردمی باشیم.
طلاب مستعد حوزه علمیه در راستای هوش مصنوعی کنار هم قرار بگیرند
وی بیان کرد: طلاب مستعد حوزه باید در این مسیر کنار هم قرار بگیرند و مدل سازی منطقی ایجاد کنند تا یک حوزه استدلال ورزی در این زمینه به وجود بیاید و این مهم در این همایش مورد تأکید است، استفاده از هوش مصنوعی در کنار فرصتها تهدیداتی هم دارد و قرار است از قبل آگاه شویم و بررسیهای تحلیلی - فقهی در مسیر این استفاده داشته باشیم.
دبیر علمی همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی گفت: فقه باید حرفی برای گفتن در فناوری اطلاعات داشته باشد و با نگاه جهانی تنظیم و تدوین شود و همایش را آیینهای میدانیم که فعالیتهای مختلف در سراسر جهان در حوزه علوم اسلامی و دینی هم افزایی داشته باشند و نیازها را بفهمند و با هم ارتباط بگیرند.
وی در پایان یادآور شد: بررسی فقهی و تحلیلی، نظریه پردازی و الگو سازی، تحلیل فرصتها و تهدیدها، استدلال ورزی و مدل سازی منطقی، طراحی الگوریتم و هستان نگار، ساخت پیکره و ابزارهای پایهای و مبانی و برنامهای کاربردی و تعاملی هوشمند از جمله محورهای همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی هستند.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/17116/نشست-خبری-همایش-ملی-هوش-مصنوعی-و-علوم-اسلامی-برگزار-شد