نگاهی به «سمینار ادغام بانک‌ها ،بیم‌ها و امیدها» در پنجمین نمایشگاه تراکنش ایران
دوشنبه 4 آذر 1398 - 12:40:23

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز، به نقل از فابانیوز، «سمینار ادغام بانک‌ها ،بیم‌ها و امیدها»، یکی از رویدادهای مهم پنجمین نمایشگاه تراکنش ایران بود که در سومین و آخرین روز از این رویداد برگزار شد.
 
در این سمینار، ژان صیاد عضو هیات مدیره شرکت شاپرک، علی سعدوندی اقتصاددان و استاد دانشگاه وولنگونگ ، محمد ربیع‌زاده معاون کسب و کار بانک اقتصاد نوین حضور داشتند.  مهدی حسینی عضو هیات مدیره بانک سپه نیز به عنوان سخنران این نشست به بیان نظرات خود در این زمینه پرداخت.
 
در ادامه علی سعدوندی با بیان اینکه در حال حاضر این خطر وجود دارد که چند بانک با هم ادغام شدند که همگی مدعی هستند،گفت: تا دهه 1990 تعدا بانک‌ها افزایش زیادی پیدا کرد اما بعد از مدتی روند بانکداری تغییر عمده‌ای کرد و بسیاری از بانک‌ها در هم اداغام شدند.
 
وی افزود: در حال حاضر یک دوگانه بانکی شکل گرفته است از یک سری اندک از بانک‌های خیلی بزرگ و تعداد زیادی بانک کوچک . در این سیستم عملا بانک متوسط حذف شده است. در حال حاضر روند ادغام در بانک سپه مثبت است. به هر حال در استرالیا 4 بانک وجود دارد که 90 درصد بازار را در دست دارد. فقط باید به گونه‌ای رفتار کرد که فرهنگ سازمانی منسجمی در بانک جدید حاکم شود.
 
در ادامه مراسم، محمد ربیع‌زاده معاون کسب و کار بانک اقتصاد نوین با طرح این سوال که آیا این ادغام موفق بوده است، گفت:  شرایط موجود با ابتدای انقلاب و اداغام آن زمان تفاوت زیادی دارد. ریسک بزرگی متوجه ادغام است به هرحال بیشتر ادغام‌های موجود بعد از انقلاب به صورت اجباری بود.  خلق ثروت ،سودآوری و توسعه اقتصادی مهمترین نتیجه‌ای است که باید عاید سهامداران شود تا ما این ادغام را موفق بدانیم.
 
همچنین ژان صیاد عضو هیات مدیره شرکت شاپرک، به ادغام‌های صورت گرفته در جهان اشاره و تصریح کرد: در هندوستان تعداد بانک‌ها از 27 بانک به 12 بانک رسیده است. و حالا نیز برنامه دارند که آنها را به 4 بانک با سرمایه انبوه برسانند. بزرگ کردن بانک‌ها از سویی رقابت را حذف کرده و از سوی دیگر نگرانی را افزایش می‌دهد که اگر یک بانک به مشکل خورد چه اتفاقی می‌افتد؟ مهمتر اینکه باید چشم‌انداز نوینی برای بانک جدید تعریف شود و بانک‌های قدیمی نباید ساختار خود را تحمیل کنند.
 
بر همین اساس، مهدی حسینی عضو هیات مدیره بانک سپه نیز به متدولوژی استفاده شده در بحث ادغام اشاره کرد و گفت: در این مورد 5 گام درنظر گرفته شده است که انتقال سهام، دوران تثبیت ، یکپارچه سازی اولیه و یکپارچه‌سازی نهایی و ورود به دوران جدید چشم‌انداز جدید بانک سپه بخش مهم آن بوده و پایان 1400 برای تحقق این 5 گام درنظر گرفته شده است تا به این ترتیب در one day ادغام انجام شود. این موضوع آنقدر برای ما واجد اهمیت بوده است که یک گروه مدیریت ادغام تشکیل شده است تا موضوع را به صورت جدیت دنبال کند.
 
متن کامل این نشست در روزهای آینده منتشر خواهد شد.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/16527/نگاهی-به-«سمینار-ادغام-بانک‌ها-،بیم‌ها-و-امیدها»-در-پنجمین-نمایشگاه-تراکنش-ایران
بستن   چاپ