ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران
شنبه 18 آبان 1398 - 16:34:36

ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از نوزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران. بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران که سالانه با حضور شرکت‌های توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت برق برپا می‌شود.

عنوان رویداد
 نوزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران

تاریخ برگزاری
9/8/98 لغایت 12/8/98

محل برگزاری
نمایشگاه بین المللی تهران

اهداف
انعکاس هر چه بیشتر توانمندی‌های این صنعت در ایران و جهان 
ارتقای فناوری و دست‌یابی به دانش روز دنیا در صنعت برق
جذب سرمایه‌گذاران خارجی و مشارکت در تولید
هموارسازی عرصه رقابت میان تولیدکنندگان
رسیدن به استانداردهای جهانی تولید برق حرارتی و استفاده از آن در نسل جدید نیروگاه‌های کشور 
ارائه آخرین دستاورد‌ها در حوزه صنعت برق
برگزاری کارگاه‌های آموزشی 

برگزارکننده
وزارت نیرو جمهوری اسلامی ایران
شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران
سازمان توسعه تجارت ایران

مجری برگزاری
شرکت راهکار تجارت مدیریت کوشا 

سطح ملی
ب
سطح بین المللی
ب

نقاط قوت
 رشد چهار برابری حضور شرکت‌های دانش‌بنیان
بیشترین حضور شرکت‌های صنعت برق در طی چند سال اخیر
حضور 36 شرکت از 13 کشور آلمان، ایتالیا، چین، روسیه، فرانسه، ژاپن، انگلستان، اسپانیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، فنلاند و لبنان
برگزاری نشست راهبردهای حمایت از تولید داخل و توسعه صنعت برق با حضور وزیر نیرو، مدیران ارشد صنعت برق و فعالان بخش خصوصی
 برگزاری کارگاه‌های آموزشی هوشمندسازی شبکه برق کشور، استانداردهای جهانی تولید برق حرارتی و استفاده از آن در نسل جدید نیروگاه‌های کشور و طرح‌های نوآورانه دانش تحریم


نقاط ضعف
عدم حضور شرکت‌های صاحب نام خارجی
نرسیدن نمایشگاه برق به رونق قبلی که در برخی دوره‌ها بیش از 600 شرکت داخلی حضور داشتند
به دلیل ضعف در آشنایی اکثر قریب به اتفاق بازدیدکنندگان با زبان لاتین، نتوانستند ارتباط مناسبی با غرفه داران خارجی برقرار کنند. به این منظور می‌توان از شرایط حضور در نمایشگاه را داشتن مترجم قرار داد تا حتما در هر غرفه‌ای از شرکت کنندگان خارجی، یک نفر برای ارائه توضیحات و برقراری ارتباط کمک نماید
اغلب شرکت‌های برقی بر این باورند که اگر قیمت‌های فعلی غرفه‌ها پایین‌تر باشد، شرکت‌کننده های نمایشگاه بیشتر خواهد شد

وضعیت صنعت در ایران و جهان
ایران شانزدهمین تولیدکننده و هجدهمین مصرف‌کننده برق جهان است اما به دلایل مختلف، همچنان صنعت برق آن، وضعیت نامساعدی را سپری می‌کند تا جایی که دسترسی به برق به یکی از چالش‌های فضای کسب‌وکار تبدیل شده است. ضمن اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد این صنعت در آینده نیز با کسری بودجه هزینه‌ای و سرمایه‌ای مواجه خواهد شد که احتمالاً کار را سخت‌تر نیز می‌کند. صنعت برق ایران در سال 2017 با تولید 265 میلیارد کیلووات ساعت برق، رتبه شانزدهم تولید برق در دنیا و رتبه دوم منطقه پس از عربستان سعودی را به خود اختصاص داده است. در این سال، کشورهای چین و آمریکا به ترتیب با 6142 و 4088 میلیارد کیلووات ساعت، بیشترین میزان تولید برق در دنیا را به خود اختصاص داده‌اند. ایران نیز از حیث میزان تولید تقریباً با تایوان، اسپانیا، ترکیه و استرالیا در یک گروه قرار دارد.
از منظر مصرف برق در سال 2017، بازهم کشورهای چین و آمریکا جایگاه اول و دوم را در میان کشورهای دنیا دارند و ایران نیز با 221 میلیارد کیلووات ساعت، رتبه هجدهم مصرف برق را به خود اختصاص داده است. بر اساس آمارهای بین‌المللی، ایران به لحاظ میزان مصرف برق با کشورهای ترکیه، اسپانیا و استرالیا هم‌گروه بوده است.
طبق آمارهای گزارش شده، مصرف سرانه برق در ایران 2693.19 کیلووات ساعت بوده از این منظر رتبه 92 را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. مقایسه جایگاه مصرف برق و سرانه مصرف برق در ایران با دیگر کشورها نشان می‌دهد که ساختار اقتصادی کشور هنوز صنعتی نشده و نفوذ فناوری و صنعتی شدن عمق کمی دارد. از جنبه دیگر این موضوع منعکس‌کننده تنوع سبد انرژی خانوارها و استفاده آن‌ها از منابع مختلفی انرژی برای گرمایش و سرمایش است.
چین، هند و ژاپن، سه کشوری هستند که  سه چهارم افزایش تولید برق جهان در سال 2017 را تشکیل داده ¬اند. بیشترین افزایش تولید برق جهانی، در سال 2017 در آسیا اتفاق افتاد. تولید برق ژاپن پس از 3 سال کاهش، در این سال بهبود یافت. ترکیه و ایران نیز،  افزایش تولید خوبی داشتند.  با نگاهی به آمار کشورهای نزدیک، مشاهده می¬شود، بیش از 100 میلیارد دلار فقط واردات کالا و تجهیزات برق داشته اند. کشور ما می¬تواند با توجه به مراودات سیاسی و تجاری که با این کشورها که اکثرا کشورهای اسلامی هستند، از این فرصت، نهایت استفاده را ببرد و ارزآوری بالایی ایجاد کند.

راهکار
با به‌کارگیری نظرات خبرگان و سندیکای صنعت برق برای عبور از چالش‌ها و بحران‌های ایجاد شده، اولویت‌های اجرایی و راهبردی به شرح زیر توصیه می‌شود:
اصلاح نظام قیمت‌گذاری برق
افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه‌ای صنعت برق
بهینه‌سازی و کاهش تلفات در زنجیره تولید تا مصرف برق
پرداخت مطالبات شرکت‌های بخش خصوصی
جبران افزایش قیمت نهاده‌ها در قراردادهای جاری و آتی
مدیریت عرضه و تقاضای فلزات و مواد خام در بازار
رفع موانع قانونی و مبادلات پولی برای صادرات کالا، خدمات و انرژی برق توسط بخش خصوصی

نتیجه
صنعت برق از مهم‌ترین ضروریات جامعه امروز است. در نتیجه عملکرد شرکت‌های برق از بسیار حساس و حیاتی است. بی‌توجهی به قوانین بالادستی چون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، درج ارقام غیرواقع‌بینانه در بودجه شرکت‌های غیردولتی، مهم‌ترین نقصان‌های بودجه شرکت‌های زیرمجموعه بخش برق وزارت نیرو است. این موضوع منجر به اختلال در اقتصاد برق و بروز چالش‌های متعددی برای سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب‌وکار زنجیره تأمین شده است. ادامه این وضعیت می‌تواند به تعدیل واحدها و از بین رفتن توان ساخت و مهندسی کشور در بخش برق شود. برق در بیشتر کشورهای جهان تا سال 1980 در انحصار دولت‌ها بود اما از سال 1990 به بعد اصلاحاتی در این حوزه آغاز شد و تفکر جدید خصوصی سازی شکل گرفت. البته موفقیت‌ها و شکست‌هایی در این مسیر وجود داشته است. در ایران نیز تحولاتی طی سال¬ها در حوزه تغییر ساختار و ارتقا کیفیت روی داده است، اما هنوز راه طولانی در پیش است.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/16031/ایران-مراسم-نیوز-بررسی-میکند؛-گزارش-اختصاصی-از-نوزدهمین-نمایشگاه-بین-المللی-صنعت-برق-تهران
بستن   چاپ