در نشست تخصصی کارشناسان
تحولات دیجیتالی و توسعه اقتصاد دانش بنیان بررسی شد
سه شنبه 25 دي 1397 - 16:47:22
ایران مراسم نیوز: جهان لحظه به لحظه در حال تغییر و پیشرفت است؛ تغییری که در سال‌های اخیر شیوه کسب‌وکار را از نوع سنتی به مدرن، یعنی تجارت دیجیتال تبدیل کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری- تحلیلی ایران مراسم نیوز، در نشست تخصصی کارشناسان که در مصلای تهران همزمان با نخستین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند، نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری استتحولات دیجیتالی و توسعه اقتصاد دانش بنیان برگزار شد تحولات دیجیتالی و توسعه اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از راه های رسیدن به شهر و شهروند هوشمند بررسی شد.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در ابتدای این نشست گفت: تقریبا تمام کشورهای دنیا با چالش های مختلفی از قبیل آب، بیکاری و اقتصاد روبرو هستند. از چالش های مهم خلق ثروت است. اما بیشترین رقابت ها در حوزه کسب و کار شکل می‌گیرد. با ورود فناوری همه چیز متحول شده و مفهومی به نام اقتصاد دیجیتال در دنیا شکل گرفته است، مفهومی که قصد دارد سهم خود را از دنیای اقتصاد بگیرد.
رسول سراییان بیان کرد: با ورود فناوری، تکنولوژی های مختلف در دنیا خلق شده است. این تحول می‌تواند صنایع مختلف را متحول کند. آنچه در کنار فناوری شکل گرفته، دریافت خدمات باکیفیت توسط شهروندان و قیمت مناسب خدمات است. به عبارت دیگر، فناوری موجب شده است که شهروندان خدمات باکیفیت تر را با قیمت مناسب دریافت کنند.
وی ادامه داد: سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی، سبد اقتصاد دنیا را شکل می‌دهند و این امر باعث رشد سریع ارزش ارایه خدمات شده است.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور گفت: تحولاتی که اقتصاد دانش بنیان باعث آن می‌شود، خارج از روال معمول کسب و کارهاست. بزرگ ترین شرکت خودروی دنیا، اوبر است که بدون داشتن حتی یک‌ خودرو توانسته این عنوان را کسب کند.
به گفته سرابیان، باید به این نکته توجه کنیم که برای رسیدن به تحول و اقتصاد دیجیتال باید مسیر را فراهم و تسهیل کنیم تا بتوانیم با برنامه ریزی به آن برسیم. اجازه دهیم کسب و کارهای این حوزه که به کسب و‌ کارهای سنتی تنه زده اند، رونق بگیرند.
نگرش توسعه اقتصادی زیربنای تحقق اقتصاد دیجیتالی
مهدی بینا رئیس کمیته توسعه شهرهای هوشمند آسیایی نیز در سخنانی گفت: برای رسیدن به اقتصاد دیجیتالی، مهم‌ترین نکته این است که مدیران باید نگرش توسعه اقتصادی داشته باشند.
به گفته بینا، توسعه فرآیندی است که باید تمام زمینه ها را شامل شود تا به بهبود شرایط اقتصادی برسد؛ دانش، محور اساسی توسعه است که در عصر حاضر باعث به وجود آمدن کسب و کار دانش بنیان شده است. کسب و کاری که پایه اش دانش است، چیزی که نه تنها از بین نمی رود و تمام نمی‌ ‌شود بلکه هر چه بیشتر مصرف شود، رشد بهتری می‌کند. مهمترین نکته این است که شرکت های کوچک و متوسط نقش کلیدی دارند و حدود ٧٠ درصد بازار در کشورهای توسعه یافته در دستان این شرکت های کوچک است.
وی ادامه داد: ما در تازیخ حوزه فناوری کشور چند چیز را تجربه کردیم. با موج فناوری های صف شکن که به سمت کشور ما آمده است، مقابله کرده ایم. به جای این که برای این فناوری ها راه حل داشته باشیم بیشتر از بگیر و ببند ها استفاده کرده ایم؛ از دوران وی اچ اس و ماهواره ها گرفته تا شبکه های اجتماعی امروزی. به جای اینکه از این نرم افزارها برای توسعه استفاده کنیم، خود تحریمی انجام می دهیم و نرم‌افزارهای مورد استفاده دنیا را از خود دریغ می کنیم. اگر ما به استقبال توسعه شهر هوشمند نرویم، در دنیا فراگیر می شود و ما از تحول دیجیتال عقب می مانیم.
بینا تصریح کرد: بسیار مهم است که بتوانیم بر اساس دی ان ای هر کدام از شهرها یا در نگاه کلان تر کشورها، اولویت های خود را مشخص کنیم. متاسفانه هر کدام از سازمان ها یک نهاد نظارتی و تنظیم مقررات دارند که مدام مقررات تازه ای به مسائل اضافه می کنند.
وی تاکید کرد که برای بالا رفتن بالون توسعه اقتصادی باید آن را از قوانین و مقررات دست و پاگیر سبک کرد و همچنین بیشترین استفاده را از تجربیات بین المللی به عمل آورد.
بینا ادامه داد: اگر بتوانیم به چند سوال اصلی در این حوزه پاسخ بدهیم می توانیم به یک جمع‌بندی خوب در این خصوص برسیم. اینکه بازیگران اصلی و ذینفعان تحولات دیجیتال چه کسانی هستند، نقش‌شان چیست و چطور می توان آنها را با هم هماهنگ کرد. چطور می توانیم مشارکت حداکثری مردم را در زندگی شهری و تصمیم گیری های مهم داشته باشیم. نقش داده ها و امکانات دیجیتالی و سایر فناوری هایی که در حوزه شهر هوشمند باید مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟
اهمیت حضور بین المللی
فرزاد ابراهیمی رئیس آکادمی اینترنت اشیا هم در سخنانی به ضرورت عرضه خدمت و محصول در سطح بین المللی پرداخت و گفت: پول دیجیتال زمانی اتفاق می‌افتد که ما در عرصه بین المللی بتوانیم خود را نشان دهیم اولین قدم لازم از سوی فعالان بخش خصوصی این است که تحول دیجیتال را از خود شروع کنیم.
«برای کشورمان اتفاقات خوبی افتاده است. پاییز امسال بعد از سال ها عضو شورای حکام itu اتحادیه جهانی مخابرات شدیم که به عنوان یکی از قدیمی ترین مجموعه های دنیا با حدود 150 سال قدمت، 193 کشور در آن عضویت دارند و هر 4سال یکبار تغییراتی در آن داده می‌شود. امسال جمهوری اسلامی ایران موفق شد در اجلاسی که در امارات برگزار شد با رای بسیار خوبی حتی بالاتر از روسیه صاحب کرسی شورای حکام شود.»
وی افزود: درمورد بخش خصوصی هم لازم به ذکر است که یک ماه و نیم قبل در بزرگ‌ترین نمایشگاه فناوری چین، تعدادی از شرکت‌های ایرانی حضور پیدا کردند و به جرأت می‌توانم بگویم در حوزه اینترنت اشیا حرفی برای گفتن داشتند. ‌در آنجا به راحتی توانستند با طرف های چینی خود در خصوص خدمات و محصولات AR مذاکره کنند و عرضه خدمت داشته باشند.
«ما امروز صاحب کرسی مرکز تعالی اینترنت اشیا آسیا و اقیانوسیه هستیم؛ یعنی چهار سال آینده هر فعالیتی که در آسیا و اقیانوسیه صورت بگیرد باید از طریق ایران انجام شود.»
رئیس آکادمی اینترنت اشیا گفت: یکی از طرح هایی که دو سال گذشته آغاز کردیم، گردشگری آموزش است. در همین کشور همسایه پاکستان برای یک دوره 30 ساعته iot روزی 100 دلار هزینه پرداخت می شود. ما در کشور در شرایطی قرار داریم که از تهدیدها به عنوان فرصت استفاده کرده ایم و در این زمینه پیشرفت خوبی داشته ایم.
ابراهیمی ادامه داد: در حال حاضر کشور چین با اتاق بازرگانی ایران در حال رایزنی است تا بتواند در ایران به تولید بُرد چینی اقدام کند، زیرا یک کارگر چینی با حداقل حقوق در ماه حداقل سه هزار یوآن دستمزد می‌گیرد در حالی که کارگر ما در نهایت شاید ماهیانه 2میلیون تومان حقوق بگیرد.
ابراهیمی ادامه داد: امروز در دنیا در حوزه تکنولوژی و فناوزی های نوظهور، حدود 44 درصد کسب و کارها در سال 2016 با شرکت هایSME - بنگاه های کوچک و متوسط کسب و کار (Small & Medium Size Enterprises) بوده است. طبق آمارهای رسمی سال 2025این رقم به 45 و 46 درصد می‌رسد. با توجه به اینکه ما یک درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده ایم، به طور مثال اگر 25 میلیون اپلیکیشن موبایل یا نرم افزار در حوزه iotساخته شود، 250هزار اپلیکیشن سرانه کشور ماست. فرصت زیادی وجود دارد که با آن نیروی تحصیلکرده با استعداد و جوان و جویای کار کشورمان از طریق آن شتاب دهنده های کسب و کار در اکوسیستم کارآفرینی که امروز انصافا دوره سختی خود را گذرانده و به بلوغ خوبی رسیده است، ما سهم بازار خود را در حوزه اپلیکیشن بگیریم.
وی در ادامه گفت: البته در این مسیر باید به نکاتی نیز توجه کرد، اولین نکته ضرورت تغییر دیدگاه است اینکه به بخش خصوصی اعتماد کنیم و یقین داشته باشیم می‌تواند در عرصه بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد.
فعالیت های بین المللی
سرابیان در جمع بندی نظرات و اظهارات مطرح شده گفت: اگر زنجیره ارزش اینترنت اشیا را در نظر بگیریم، از بخش سنسورها یا حسگرها شروع می‌شود و تا انتها که در بحث پلتفرم و تحلیل داده است، پیش می رود. در بخش سنسورها و دیوایس ها که به سمت مشتری می‌رود قیمت بسیار مهم است، بنابراین شاید ورود ما به این بحث اصلا درست نباشد زیرا نمی‌توانیم سنسورها و دیوایس های سمت مشتری را در ایران ارزانتر از قیمت بین المللی در چین تولید کنیم.
وی افزود: حاشیه سود کانکتیویتی نیز حدود 5 درصد است، داده ها و پلتفرم ها خامه اصلی را در این مسیر شکل می‌دهد بنابراین اگر بخواهیم جهت گیری کنیم باید مراقب باشیم که وارد ساخت چیزی نشویم که به دلیل فقدان زیرساخت نتوانیم توجیه اقتصادی برای آن داشته باشیم.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور ادامه داد: نکته مهمی که به آن اشاره شد حضور در عرصه بین المللی و خارج شدن از فضای ایران است خوشبختانه در این راستا چند اتفاق در بهمن ماه رخ می‌دهد.
«هفته آینده سه شنبه و چهارشنبه وزیر ارتباطات عراق به ایران می‌آید و در حاشیه این سفر، برپایی یک جلسه خاص نظام صنفی را پیش بینی کردیم تا بخش خصوصی بیاید و توانمندی هایش را در حضور وزیر ارتباطات عراق ارائه دهد و بتوانیم یک ارتباط و تعامل دوطرفه را ایجاد کنیم. همچنین هفته آینده، حضور وزیر ارتباطات افغانستان را در ایران داریم و برنامه مشابهی برگزار می‌شود و نمایشگاه آی سی تی افغانستان را داریم که اوایل اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود؛ یکی از شرکت های صنفی امتیاز کل این نمایشگاه را گرفته است و ما فراخوان را در روزنامه‌های رسمی منتشر کرده‌ایم. تمام شرکت‌هایی که فکر می‌کنند می‌توانند در بازار افغانستان مشتری داشته باشند در این فراخوان شرکت کنند تا مقدمات لازم برای حضور آنها در جشنواره فراهم شود.»/2

http://iranmarasemnews.ir/fa/News/1587/تحولات-دیجیتالی-و-توسعه-اقتصاد-دانش-بنیان-بررسی-شد
بستن   چاپ