ایران مراسم نیوز: معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند گفت: اروند بیشترین میزان صادرات را نسبت به سایر مناطق آزاد تجاری کشور دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی ایران مراسم نیوز،سیدعلی موسوی در نشستی که به مناسبت روز ملی صادرات با خبرنگاران، افزود: سه نوع صادرات از منطقه آزاد اروند انجام می شود؛ صادرات مجدد، صادرات تولیدات منطقه و صادرات کالاهای سرزمین اصلی که از بندر خشک شلمچه و بنادر آبادان و خرمشهر به خارج از کشور صادر می شود.
موسوی با اشاره به رشد 51 درصدی صادرات کالاهای تولید شده در منطقه اروند در 6 ماهه امسال نسبت به سال گذشته گفت: در 6 ماهه سال 97، 51 میلیون دلار صادر شده بود که این رقم در سال جاری به 86 میلیون دلار رسیده و شامل مواد غذایی، قیر، محصولات شیلاتی و خرما بوده است.
وی ادامه داد: صادرات کالاهای تولید شده در سرزمین اصلی در 6 ماهه سال گذشته 281 میلیون دلار بوده که امسال به 640 میلیون دلار رسیده است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: ترانزیت خارجی نیز در 6 ماهه امسال در این منطقه رشد 34 درصدی داشته و از رقم 93 میلیون دلار سال گذشته به عدد 125 میلیون دلار رسیده است.
موسوی با اشاره به سرمایه گذاری صورت گرفته در این منطقه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 180 فرصت سرمایه گذاری در منطقه تعریف شده که 35 مورد از آنها تبدیل به بسته سرمایه گذاری شده است.
وی تصریح کرد: همچنین 138 پروژه در دست اجرا قرار دارد که 98 مورد آن صنعتی، 6 مورد تجاری خدماتی و 34 مورد آن گردشگری و عمرانی است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: 138 پروژه در دست اجرا 6 هزار و 579 شغل مستقیم و 18 هزار و 572 شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است.
موسوی با اشاره به رشد 51 درصدی جذب سرمایه گذاری نسبت به مدت زمان سال گذشته گفت: در 6 ماهه سال 97، سه هزار و 769 میلیارد ریال سرمایه گذاری جذب شده بود که این رقم در سال 98 به 5 هزار و 599 میلیارد ریال رسیده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از صادرکنندگان منطقه آزاد اروند با همکاری اتاق های بازرگانی آبادان و خرمشهر بعد از اتمام ماه صفر، اظهار داشت: به منظور حمایت از صادرکنندگان کالا و تولید کنندگان کالا در منطقه آزاد اروند ضمن ارائه بسته های آموزشی تخصصی رایگان و یا یارانه ای ثبت سفارش برای این واحدها حذف شده است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه گفت: برای حمایت از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کالا و واحدهای تولیدی مجوز بهره برداری آنها از یک ساله به پنج ساله صادر می شود .
موسوی تسهیل ورود و خروج ارزی از مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: با تعریف سامانه ای در مناطق آزاد مشکل نقل و انتقال ارزی تسهیل شد و صادرکنندگان می توانند ارز صادراتی خود را وارد کشور کنند.
وی حمایت از صنایع دانش بنیان را از دیگر برنامه های منطقه آزاد اروند برشمرد و افزود: تقویت تشکل ها و اتحادیه های صادراتی یکی از راهبردی مهم صادرات در منطقه آزاد اروند است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند، توسعه زیرساخت های صادراتی و راههای ارتباطی با کشورهای همسایه از جمله اقدامات و راهبردهای اساسی ما در بخش صادرات منطقه آزاد اروند عنوان کرد و گفت: تسهیل در رویه ها و دستورالعمل های صادرات و پایش قوانین مخل در زمینه صنایع تولیدی و فعالان اقتصادی از جمله راهبردی است که در راستای روان سازی تجاری و رونق کسب و کار در دست پیگیری است.
http://iranmarasemnews.ir/fa/News/15161/اروند-سرآمد-در-صادرات-نسبت-به-سایر-مناطق-آزاد-کشور