ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه بین المللی مادر، نوزاد و کودک
دوشنبه 15 مهر 1398 - 13:52:30

ایران مراسم نیوز بررسی میکند؛ گزارش اختصاصی از دهمین نمایشگاه بین المللی مادر، نوزاد و کودک / نمایشگاهی با قابلیت های فرا منطقه ای که بایستی سریعا از سطحی نگری فاصله گرفته و به مرجعی چند محوره برای پژوهشگران و بازدید کنندگان و صاحبان صنایع مبدل شود

عنوان رویداد
دهمین نمایشگاه بین المللی مادر، نوزاد و کودک تهران 

تاریخ برگزاری
98/05/24 لغایت  98/05/27

محل برگزاری
نمایشگاه بین المللی تهران

اهداف
نمایش توانمندی ها
ایجاد ارتباط میان فعالان صنعت
ایجاد ارتباطات بین المللی
ایجاد ارتباط میان تولیدکننده و مصرف کننده


برگزارکننده
شرکت نمایشگاهی میلاد نور

مجری برگزاری
شرکت نمایشگاهی میلاد نور

تعیین سطح ملی
ب

تعیین سطح بین المللی
ج

نقاط قوت
انتخاب موضوع مناسب
زمان برگزاری مناسب
وضعیت مطلوب موقعیت نمایشگاهی
مخاطب شناسی خوب

نقاط ضعف
عدم گستردگی میدان دید در تدوین استراتژی ها
شعاع فراگیری بازار کم
عدم شهرت بین المللی
عدم وجود نشست های تعامل و اسیب شناسی
تبلیغات نامناسب
عدم وجود رویداد های جانبی مرتبط 

وضعیت صنعت در ایران و جهان
در ایران صنایع مربوط به مادر و کودک اعم از اکسسوری اتاق کودک، موارد اموزشی و بهداشتی  و هر آن چی دیگری که به نحوی بتوان انرا به مادر و کودک مربوط دانست مسلما حوزه ی مشخصی در دسترس ما نمیگذارد اما موضوع اصلی عدم سامان و ارامش کلیه ی صنایع کشور با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی و سیاسی است بنابراین چیزی که باید در وحله اول مورد بررسی قرار گیرد وضعیت مادر و کودک است نه صنایع مربوط به انها چرا که همین امر میتواند تصویر واضحی از عملکرد در چرخش صنایع مربوطه نیز بدهد.
بطور کلی بر اساس گزارش بنیاد نجات کودک که وضعیت مادران و کودکان را در 179 کشور بررسی کرده است ایران در رتبه هشتاد و چهارم این فهرست قرار دارد.
کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر، مالزی و ونزوئلا وضع بهتری دارند و در جایگاه بالاتری ایستاده‌اند.
افغانستان پله 152 است و تاجیکستان در پله 127 قرار گرفته است.
این گزارش که همزمان با روز مادر در ایالات متحده منتشر شده می‌گوید مادر بودن در کشورهای اسکاندیناوی از جمله نروژ، فنلاند و ایسلند بهتر از سایر کشورها است.
از میان 179 کشوری که در این بررسی آمده‌اند، مادران در کشورهای سومالی، جمهوری کنگو و جمهوری آفریقای مرکزی از همه کشورهای دیگر شرایط دشوارتری را تجربه می‌کنند.
تقریبا همه کشورهایی که در پایین این جدول قرار دارند کشورهایی هستند که درگیر جنگ داخلی و مشکلات سیاسی هستند.
نویسندگان این گزارش برای بررسی وضع مادران بر پنج موضوع تمرکز کرده‌اند: بهداشت بارداری و زایمان، سلامت کودکان، وضعیت اقتصادی کشور و مشارکت زنان در سیاست ملی و توانایی برای تاثیر در تدوین و تغییر سیاست‌ها.

مرگ و میر در زایمان
این گزارش می‌گوید میزان نسبت مرگ و میر زنان ایرانی در جریان زایمان در سال 2013 یک به دو هزار بوده است. یعنی از هر دو هزار زن باردار ایرانی یک نفر در حین زایمان می‌میرد.
این رقم در نروژ که بالای این فهرست قرار دارد 14 هزار و 900 است یعنی از هر 14 هزار و 900 زن یک نفر در اثر زایمان می‌میرد.
در سومالی که در ته این فهرست قرار دارد از هر 18 زن یک نفر بر اثر زایمان می‌میرد.

تحصیل زنان
در بسیاری از نقاط جهان دختران به خاطر ازدواج زودرس و زایمان زودتر از پسرها تحصیل را رها می کنند.
زنان ایرانی دست‌کم به طور میانگین 15 سال به تحصیلات رسمی دسترسی دارند.
این رقم در تاجیکستان 11 سال و در افغانستان 9 سال است.
در نروژ که بهترین کشور برای مادر بودن است این رقم 17 سال و در سومالی کمی بیش از دو سال است.

مرگ و میر کودکان
میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال هم یکی از معیارهایی است که در این گزارش برای رده‌بندی کشورها از نظر مناسب بودن برای مادری در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش از هر هزار کودک ایرانی 16 کودک پیش از 5 سالگی می‌میرند.
این رقم در افغانستان 97 مورد و در تاجیکستان 47 مورد است.
در نروژ این رقم کمی کمتر از 3 مورد و در سومالی 145 مورد است.

مشارکت در سیاست
میزان مشارکت زنان در تصمیم‌گیری‌های جامعه یکی دیگر از معیارهایی است که در این گزارش مورد توجه قرار گرفته است. علیرغم تصور عمومی وضعیت کشورهای پیشرفته در زمینه سهم زنان در سیاست به خوبی سایر بخش‌ها نیست. کشورهایی مثل رواندا، بولیوی و کوبا در زمینه قرار دادن فرصتهای برابر در سیاست برای زنان و مردان بهتر از برخی کشورهای غربی مانند ایالات متحده، ایرلند و ژاپن عمل کرده اند.
در نروژ که بر اساس این گزارش، بهترین کشور جهان برای مادر بودن است سهم زنان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی 39 درصد است.
در کشور سومالی که بنا بر گزارش‌های مختلف یکی از بدترین کشورهای جهان برای زن بودن به حساب می آید میزان مشارکت زنان در سیاست به نسبت بالا و بیش از 13 درصد است. در فاصله سالهای 2012 تا 2014 فوزیه یوسف عدن نخست وزیر این کشور بوده است.
گزارش بنیاد نجات کودکان می‌گوید میزان مشارکت زنان در سیاست در افغانستان 24 درصد، در تاجیکستان 15 درصد و در ایران 3 درصد است.
مشارکت زنان در سیاست از آن جهت در میان شاخص های این گزارش قرار گرفته که در صورت حضور جدی‌تر زنان در سیاست احتمال بیشتری وجود دارد که مسائل مربوط به زنان و کودکان در برنامه های ملی قرار بگیرد.
گزارش بنیاد نجات کودکان می‌گوید برای رفع نابرابری ها نیاز به منابع بیشتری وجود دارد. بنا به این گزارش میزان مرگ و میر کودکان در مناطق فقیرنشین شهرها بیشتر است. کودکانی که در فقر به دنیا می آیند احتمال مرگ و میرشان سه تا پنج برابر بیشتر از کودکانی است که والدین شان وضع اقتصادی خوبی دارند.

راهکارها
مواردی که در بالا بیان شد تلاشی بود برای ارایه ی دیدی نوین و گسترده نسبت به صنایع مربوط به مادران و کودکان. چرا که تا کنون در فرهنگ لغات صنعتی و حتی اقتصادی و فرهنگی چیز زیادی در دسترس مان نداشته و نداریم و شاید داشتن دیدی نوین و گسترده به مقوله ی مادر و کودک بتواند ما را در تدوین فرهنگی جدید و پژوهش محور یاری کند چرا که صنعت و صاحب صنعت یا همان بازار مصرف کنندگان ارتباط تنگاتنگی در هویت و معنای حیات خود دارند به طور مثال اگر کارگاه های تولیدی ساخت کالسکه های کودک و نوزاد برنامه ای برای استراتژی های تولید و اقتصاد خود دارند تنها به دلیل وجود باز مصرف کننده و بر اساس مخاطب شناسی عمومی شکل گرفته است از طرفی وقتی صحبت از قشری اجتماعی و انسانی به عنوان صاحب صنعت به میان می اید دیگر نمی توان صنایع و مربوطات به ان قشر را محدود کرد چرا که هر ان چه که نقشی در بازار در چرخش ان قشر و لزوما دارای توانایی تاثیر در وضعیت عمومی و رفاهی ان قش داشته باشد میتواند جزیی از صنایع مربوطه به ان قشر نام گیرد چراکه هم تاثیر اجتماعی دارد و هم نقش اقتصادی و سیاسی. بنابراین با توجه به مطالب گفته شده این رویداد بایستی سریعا از سطحی نگری فاصله گرفته و به مرجعی چند محوره برای پژوهشگران و بازدید کنندگان و صاحبان صنایع مبدل شود.ایجاد بخش های تخصصی و عمیق در مباحث مرور وضعیت زنان و دختران و راهکار هایی که برای بهبود وجود دارند اولین پله است در ادامه بررسی تمام جوانب این نوع مباحث باعث ورود حجم فراوانی از صنایع و بخش های اجتماعی به این رویداد میشود که طبیعتا مشروعیت و اعتبار مطلوبی از لحاظ بین المللی به ان خواهد بخشید و شعاع فراگیری ان بی حد و حصر خواهد شد.

نتیجه گیری
همانطور که گفته شد این رویداد به طور ویژه ای قابلیت های فرا منطقه ای دارد و میتواند در زمان کوتاهی به مرحله ای برسد که به مرجعیتی رسمی و متمرکز برای فرهنگ سازی و اسیب شناسی و البته حجم عظیمی از مراودات تجاری باشد اما تا انروز همچنان در سطح کنونی ارزیابی ویژه ای بریش وجود نخواهد داشت.


این گزارش در مرکز توانمندسازی و تسهیل گری رویدادهای کشور و با حمایت پایگاه خبری تحلیلی ایران مراسم نیوز تهیه شده است. استفاده از این گزارش با درج منبع خبر بلامانع است.


http://iranmarasemnews.ir/fa/News/13212/ایران-مراسم-نیوز-بررسی-میکند؛-گزارش-اختصاصی-از-دهمین-نمایشگاه-بین-المللی-مادر،-نوزاد-و-کودک
بستن   چاپ